Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition 2022

Szülinapi modell

A Porsche a Hockenheimring 90. évfordulója alkalmából egy különleges kiadást dob piacra az elektromos sportkocsijából: a Taycan GTS Hockenheimring Edition-t számos spéci részlet különbözteti meg társaitól.

A Hockenheimring elsőként 1932. május 29-én adott otthont versenynek: a háromszög alaprajzú pályán motorkerékpárok csaptak össze egymással. 1938-ban aztán oválissá változott a vonalvezetése, ezzel párhuzamosan nagysebességű helyszínné vált. Az első Formula 1-es futamot 1970. augusztus 2-án tartották rajta. A jövőt a modern mobilitás jegyében képzeli el a Hockenheimring vezetése, ez egyben a jeles évforduló egyik jelmondata is.
A Porsche pedig a Taycan GTS egyedi kivitelével ünnepli a versenypálya 90. évfordulóját, a Hockenheimring Edition mozgatórugóját a ring évfordulós mottója adta, amely a mobilitás evolúcióját a hagyományok eleganciájával kombinálja. „Ezzel az exkluzív különleges kiadással nem csupán tisztán elektromos autónk rajongóihoz szólunk, hanem kihangsúlyozzuk a Hockenheimringhez fűződő kapcsolatunkat” - mondta Alexander Pollich, a Porsche Deutschland GmbH vezetőségi elnöke. „Gratulálunk a legendás versenypálya gazdag, 90-éves történelméhez. A Porsche Élményközpont révén 2019-től kezdve a versenypálya még inkább saját otthonunk lett.” 2019 októberi megnyitása óta a Hockenheimringen található Porsche Élményközpont lenyűgöző eseményeknek adott helyet. A sportautó-gyártó Stuttgart-Zuffenhausenben található központjától csupán 100 kilométerre lévő helyszín járműkiállításokkal, szlalompályával, vezetési tanpályával és tereppályával is rendelkezik. Az itt megrendezett képzésekhez a látogatók használhatják saját Porsche modelljüket vagy választhatnak az élményközpont sportautókból álló flottájából.
Visszatérve a különkiadáshoz: „Finom anyagok, elegáns színkombináció és szokatlan részletek, amelyeket eddig még ilyen formában nem láthattak a Taycan esetében – ezek teszik ezt a különleges kiadást egyedivé” - mondta Alexander Fabig, a Porsche személyre szabásért és klasszikusokért felelős részlegének vezetője. A sziklaszürke fényezés az egyedi színprogramból érkezik és a Taycan jelenlegi modellévében csak a Hockenheimring Editionhoz elérhető. Ez az időtlen, lenyűgöző Porsche külső árnyalat kihangsúlyozza az elektromos sportautó érzelmes karakterét, melyet egy kimondottan ehhez készült, fémes tónusú, kontrasztos, bronz színárnyalatú betétekkel fűszereztek meg.
porschetaycangtshockenheimringedition10A 21 colos Mission E Design keréktárcsák is magukra vonzzák a tekinteteteket: a selyem-bronz színre fényezett kerékközepek és a külső magasfényű sziklaszürke szélek exkluzív látványt nyújtanak. A Porsche jelvénnyel ellátott kerékkupakok ugyancsak bronz színben tündökölnek, míg a féknyergeket magasfényű feketére fényezték. Emellett a SportDesign oldalsó küszöbbetét, a hátsó diffúzor betétje és a csomagtérfedélen található ’Taycan GTS’ megjelölés is bronz színű. A Hockenheimring Editiont fémjelző évfordulós logó a Porsche B-oszlopán jelenik meg – sziklaszürke színben.
porschetaycangtshockenheimringedition13A külső dizájnkoncepció a belső térben is folytatódik. A látványos, zöld színű kontrasztvarrás páratlan ízvilágot visz a fekete bőrkárpitozásba. A nyíltpórusú paldao fabetét egy másik hatásos stíluselem, eközben az előválasztó kar, a pohártartók, a középkonzol feletti légbeömlők, valamint a vezető és az utas oldalán található oldalsó légbeömlők egyaránt bronz színben tündökölnek. A multifunkciós GT sport kormánykerék is bronz betétet, valamint zöld kontrasztvarrást és 12 órás jelölést kapott. A bőr betétekkel díszített lábszőnyegek és tökéletes összhangban állnak a kabin többi részével.
porschetaycangtshockenheimringedition12További érdekesség a középkonzol tárolójának fedelén található, dombornyomott Hockenheimring évfordulós logó. A fekete árnyalatú, szálcsiszolt alumínium ajtóküszöbök megvilágított ‘Taycan GTS’ felirattal üdvözlik az utasokat, az ajtók kivetítői szintén az évfordulós logót világítják a talajra. A Porsche Exclusive Manufaktur részletek iránti figyelmessége még a jármű kulcsára is kiterjed, amely az autó külső színében pompázik és az évfordulós logó csúcsminőségű, lézeres gravírozott változatát is megkapja.
porschetaycangtshockenheimringedition05A limitált modell csak Németországban és néhány kiválasztott európai piacon lesz elérhető.

Pin It