Super Racing Festival 2022

Nagy buli lesz! Mi ott leszünk! Gyertek Ti is!

A Zengő Motorsport műhelyében jártunk, ahol megcsodálhattuk, hogy milyen körülmények között készül Nagy Ádám és Robert Huff a hétvégi hungaroringi futamra. Mivel az esemény ingyenesen látogatható, igencsak sok pislogó szempár elött kell megmutatni magát a magyar csapatnak. 

A Hungaroring nagyszabású motorsport-fesztiválra, a magyar autósport ünnepére készül. A június 11-12-én rendezett Super Racing Festival névre keresztelt eseményen WTCR, ETCR és Európa bajnoki kamion sorozat négy versenyét is megtekinthetik a látogatók, a fő versenyek betétfutamaiban pedig az elektromos formulaautó-sorozat, az ERA versenyein izgulhatnak. Egyedül a Paddock belépésért kellett volna fizetni a látogatóknak, de a petrolhead nézők a korlátozott darabszámú belépőkre már lecsaptak.
De azért a pálya széléről is lesz izgalom bőven, a Zengő Motorsport csapata mellett a Hyundai gyári csapatában küzdő túraautó-világkupa-győztes Michelisz Norbert és a szintén magyar csapattal küzdő háromszoros kamion Európa-bajnok Kiss Norbert is „ringbe száll” a hétvége folyamán.
Megmondom őszintén, tudtam a versenyről, készültem is rá, de olyan nyugodt áhítattal kezeltem, ahogy Pató Pál úr annak idején a saját dolgait. Aztán - a Cupra meghívására - a ZMS székhelye felé közeledve, látva a csapat útrakész kamionjait és felkészült műhelyt, rögtön a motorok zúgása, a kereplővel és légkürttel felvértezett szurkolók örömmámora, s a rajt sokkoló pillanata ugrott a szemeim elé. Erre a pillanatra vár szinte mindig a ZMS frontembere, Zengő Zoltán csapatmenedzser is, aki egy délelőtti sajtótájékoztatóra invitált minket - a Cupra hazai képviseletével közösen. Zoli igazi közönségkedvenc, akár a régi, akár a mostani csapatfelállásról mesél, szakadunk a nevetéstől. Nem is értjük, hogy lehet ennyire komoly munkát végezni, ha ilyen laza a főnök.

.A fotó a csapat főhadiszállásának teraszáról készült: négy kamion várja az indulást a hungaroringi versenyre, mellette a zöld fedél alatt egy profi versenyzői szimulátor, melyen Huff - a szemünk láttára - brutális időt futott a „magyar aszfalcsíkon”

Pedig lehet, az nem vitás, az eredmények magáért beszélnek, például 2021-ben a Cuprával megnyerték a PURE ETCR-t, az első többmárkás elektromos túraautó bajnokságot - egyéniben és csapatban egyaránt. A szezonzáró WTCR futamot pedig történelmi dupla győzelemmel zárták. Szóval, két bajnokságban indulnak és hozzák az eredményeket, méghozzá úgy, hogy a költségek jó részét a Zengő Motorsport vállalja magára. Ráadásul a feltörekvő Boldizs Bence mellett olyan nemzetközileg elismert versenyzők tekerték a volánt a csapatban, mint Mikel Azcona, a korábbi világbajnok Rob Huff és Jordi Gené. Mellettük pedig mind magyar mérnökök dolgoztak. Csodás!

Bár „leszállóágon” van a Cupra és a WTCR kapcsolata, Rozgonyi Ádám, a márka hazai vezetője épp a spanyol márka versenyhűségét igazolja a magyar csapatnak balján Huffnak, míg jobbra mellette ZZ és Nagy Dani

2022-ben a magyar csapat továbbra is Cuprákat fog indítani, de csak kettőt, melyekben a visszatérő Nagy Dániel és a bajnok Huff lesznek a főszereplők. A remény mellé kell a szurkolás is, a 10 futamból álló bajnokság harmadik futamát következik a Hungaroringen. A bajnokságban Huff a 11., Dani 14. az összetettben. A szintén Zengő nevelésű Michelisz Norbi csak utánuk következik, jelenleg a tizenhatodik, a bolyt pedig Tassi Attila zárja, egy Honda volánja mögött. Mind izgatottan várják a folytatást és persze a lelkes, hangos szurkolókat, dudával és a kereplővel. Gyertek! Ott találkozunk!

A csapatfőnök a legértékesebb relikviákat mutogatja nekünk, Nagy Dani pedig a Cupra Leon versenyautó kormányán lévő gombokat ismerteti.
A lényeg, amit látni kell. Alapból 340 lóerősek, 4,5 másodperc alatt ugranak százas tempóra és 265 km/h-ban limitált végsebességgel rendelkeznek a Cuprák. A 2,0 literes turbófeltöltős motorral, 7000 ford./perc fordulatszámmal dolgoznak és 410 Nm maximális nyomatékra képesek.
Az egyenlő esélyek érdekében a WTCR-nek van egy saját kiegyenlítő rendszere, a súlykompenzáció, amely a legutóbbi versenyeken elért eredmények alapján szab ki súlynövelést vagy éppen csökkentést - márkánként az autókra.
Itt készülnek a versenyzők az őket érő erőhatásokra. Hosszú perceken keresztül folyamatos súlynövelés mellett tekergetik a kormányt, közben a fejüket is súlyok húzzák. Ez a nyak erősítésére szolgál, nemcsak a verseny alatt jelentkező erős g hatások miatt, hanem az ütközések mérséklésére is készülni kell.
Öröm és bánat. Zengő úr azt a helyet mutatja megh, ahol a legfontosabb csapatmegbeszélések zajlanak, versenyek után itt elemzik ki a helyzeteket, itt kerülnek pontok és aláírások a szerződésekre.
Cupra kormánykerék: elektromos szervo-rögzítős fogasléces kormányzással, fejlett kijelzővel és többfunkciós vezérlőkkel a rádió, a vízszivattyú, az áramköri adatok és egyebek kezeléséhez. A váltófülek változtatás nélkül a széria Cupra Leonból kerültek át.
A versenyre érdekes megjelenést kapnak a Zengő Motorsport Cuprái. A szponzorok helyett kérdőjelek kerültek fel, igencsak különleges okból. Azt tervezik, hogy a csapat rajongói által beküldött képek és üzenetek jelennek meg ott, ezért érdemes figyelni a csapat média felületeit, ahol hamarosan kiderül, hogyan lehetünk a hétvége folyamán a csapat részei.

Pin It