Elektromos kerékpárok - A legdinamikusabban fejlődő közösségi közlekedési forma

A Public Bike System Hungary Kft. elektromos és manuális közösségi kerékpárkölcsönző rendszere hozzájárul a városi szemléletformáláshoz, a csökkenő környezetterheléshez és alternatívát nyújt a városon belüli közösségi közlekedésre. Az elektromos rásegítésű kerékpár és e-roller kölcsönző gyűjtőrendszerrel egy város polgárai, a városban tanuló diákok, a településre látogató turisták valamint a környező településekről napi rendszerességgel munkába járók, gyorsabban, könnyebben és olcsóbban képesek úti céljukat elérni. A kerékpárkölcsönző rendszer elektromos rásegítésű vagy manuális kerékpárokkal és e-rollerekkel üzemel. A rendszer a legmodernebb európai fejlesztések szerint épült, megfelelve az EN15194 szabvány előírásainak.  Társaságunk a Public Bike System Hungary Kft. (publicbikesystem.hu), Magyarország első elektromos kerékpáros közösségi közlekedési rendszert, fejlesztő, gyártó, telepítő és üzemeltetetési feladatokat ellátó, 100%-ban hazai vállalkozása. Nemzetközi és hazai viszonylatban a 2015-ös év volt számunkra a piacra lépés éve. Több hazai projekt, mint a Dél Dunántúli Ős-Dráva mentén kialakított elektromos kerékpáros turisztikai állomások és pihenőhelyek megvalósítása, vagy a Kaposvár város alternatív elektromos kerékpáros közösségi közlekedésének elindítása valósult meg.
greencityecab1Turisztikai intézmények elektromos kerékpárokkal való ellátását pályázatok útján láttuk el és több hazai város és település felkérésnek eleget téve mutatkoztunk be az általunk fejlesztett elektromos közbringa rendszerünkkel. Ezzel együtt szállítunk svájci és ausztriai partnereink részére saját fejlesztésű közbringa alkatrészeket.  A Public Bike System Hungary elsősorban az elektromos pedelec rendszerű kerékpárokat preferálja. Ezekkel az eszközökkel tudjuk ugyanis a legszélesebb célcsoportot bevonni a kerékpározás világába. A kerékpározás élménnyé válik és így azokra is számíthatunk, akik fizikálisan már eltávolodtak a kerékpározás örömeitől, hiszen az elektromos hajtás 50-60%-ban segíti a kerékpározást. Ennek figyelembe vételével eszközeinkkel könnyen tudnak dombos területeken is kerékpárral közlekedni. 
greencityecab3Fejlesztéseink elsősorban a az elektromos és manuális kerékpárkölcsönző állomásokkal kapcsolatosak, 100% zöld projektjeink keretében napenergia hasznosításával kívánjuk kiváltani a jelenleg használt fosszilis energiaforrást. Folyamatos informatikai fejlesztéseket hajtunk végre a kerékpárok levételéhez szükséges megoldások, applikációk, fizetési konstrukciók keretében. Termékfejlesztéseink során foglalkozunk elektromos kerékpárok töltő állomásainak létrehozásával, városi és turisztikai desztinációk közelében töltőpontok létrehozása céljából.
Projektelemeink, referencia munkáink:

1. Városokban, településeken kívánunk megvalósítani egy új alternatív közösségi közlekedési formát, a városlakók, településlakók részére. (300-500 méterenként állomások létesülnek)

„Városi közbringa projekt” –Referencia munkánk: cityebike.hu/kaposvar

greencityecab6A Kaposvári Tekergő közbringa rendszer már 1 éve szolgálja a kerékpározni vágyókat a somogyi megyeszékhelyen. Az országban egyedülálló módon 2015. októberétől elektromos rásegítésű kerékpárokat és rollereket bérelhetnek a kaposvári polgárok, egyetemisták és a városba látogató turisták. Az elmúlt egy év tapasztalatai bebizonyították, hogy az elektromos kerékpáros rendszernek van létjogosultsága a városban, hiszen a felhasználók szeretik és szívesen használják a kerékpárokat, s különösképpen az elektromos rollereket! A Kaposváriak Európában elsőként használhatják az erollereket a megosztó rendszerben! Online regisztrációs, többnyelvű felület: regisztracio.cityebike.hu  A közbringa rendszer a város képébe is tökéletesen beleillik, hiszen a Smart City koncepció okos közlekedés kategóriájának kimagasló eleme a kétkerekű közlekedés. 4

2. Az országunkba érkező külföldi turisták és a hazai turizmus fellendítése, kiszolgálása érdekében a turisztikai desztinációk minél hatékonyabb elérése céljából intelligens kerékpár kölcsönző rendszereket telepítünk. (5, 10, 20, akár 30 km-ként állomások létesülnek)

greencityecab7„Turisztikai kerékpárkölcsönző projekt” –Referencia munkánk:
Elektromos Kerékpáros Turisztikai Kölcsönző Rendszer

„A kerékpáros turizmus új alternatív formája!”

• Kerékpáros turizmus fejlesztése • Rugalmasság és felfedezés • Egészséges életmód • Integráció: EuroVelo hálózat • Célja, hogy nagyobb távolságokat kössön össze egy környezetbarát közlekedési megoldással • Állomások akár 10-20-30 km-re helyezkednek el egymástól • Intelligens automata rendszer, többnyelvű reg.felület (regisztracio.greenebike.hu)

3. Egyetemek és kollégiumok közötti távolságot alternatív megoldásként kerékpárral tehetik meg a hallgatók. Ennek érdekében az egyetemek, ill. kampuszok által fenntartott kollégiumok és egyéb kialakított szálláshely centrumok közelében kerékpárkölcsönző állomások létesülhetnek.

„Egyetemi kerékpárkölcsönző projekt”

 greencityecab8

4. Könnyítse meg cége és alkalmazottai életét egy olcsó, gyors és könnyen használható közlekedési eszközzel. Telepítsen intelligens elektromos kerékpárkölcsönző rendszert telephelyére és fontosabb csomópontjaira, hogy egyszerűbb legyen a közlekedés mindenki számára! „Munkába járás kerékpárral projekt”

A Kerékpár, mint reklámhordozó

Ez a felület a hátsó kerekeket részben elrejtő szoknyavédő és egyben sárhányóként funkcionáló, úgynevezett fender.

28” méretű elektromos PEDELEC kerékpár fendere

1. Oldalanként 0,25 m2 felület (1db kerékpár összesen 0,5m22. A fender anyaga: műanyaglemez (vikupor strong)  3. Felvihető anyag: öntapadó kültéri matrica (Vinyl)

A Public Bike System Hungary intelligens rendszereinek köszönhetően az egyes városi, egyetemi, vállalati és turisztikai rendszerek mind integrálhatóak egy rendszerbe. Így akár több állomást is össze lehet kapcsolni és használni. A Public Bike System Hungary rendszere képes az egyes állomások rendszerbe való integrálást végrehajtani, így a továbbiakban megyei szinten bővülni, és a kerékpáros úthálózattal együtt növekvő állomások egészét kiszolgálni.

Összefoglalva, a Public Bike System Hungarynak egy olyan kerékpárkölcsönző hálózat kialakítása a célja, amely minden célcsoport részvételével biztosítja a legolcsóbb és a leggyorsabb közlekedési formát. Ami egyben sport, környezettudatos magatartás, egészségmegőrző tevékenység és irányt mutat a 100% zöld projektek felé.

greencityecab4Kerékpáros Manufaktúra

Egyedi tervezésű kerékpárjaink –Pl.: Elektromos kerékpárunk közterületi felügyelők számára

Gyártelepünk adottságainak és szakmai személyzetünk hozzáértésének köszönhetően képesek vagyunk a legkülönfélébb kerékpáros igényeket kielégíteni a közbringáktól kezdve, a szolgálati elektromos kerékpárokon át, a shaft hajtású, vázba épített akkumulátorral rendelkező biciklikig. Az egyedi kialakítással elérhetjük, hogy a kerékpárokat használók közönsége gyorsabban tudjon alkalmazkodni az új közlekedési eszközhöz, legyen az hagyományos vagy elektromos, egyedi vagy közbringa. Egy felismerhető márka a kulcs egy sikeres termékhez. A kerékpár manufaktúránk lehetőséget kínál új kulturális identitás teremtésére és új fejezet nyitására a város kerékpáros életében.

Alternatív energia ellátás

Energia ellátása a megújuló energiaforrások közül legegyszerűbben a napelemek által termelt elektromos árammal biztosítható. Tiszta, megújuló és ingyenes energiával biztosítható egy várost behálózó gyors, könnyű, mobilis, környezetbarát és olcsó közösségi közlekedési rendszer. A közbringák segítenek egy szebb és élhetőbb város kialakításában.

greencityecab5Public Bike System Hungary Kft. H - 1024 Budapest Keleti K.u.6
Gyártó telephely: Pécs, György-akna
E-mail: lilla@pbs.bike