Audi A6 2018 - Sokoldalú tehetség

Az Audi A6 nyolcadik generációja a felsőkategória új, sokoldalú tehetsége. Legyen szó a digitalizáció, a kényelem vagy a sportosság témáiról, az elegáns négykarikás limuzin számos olyan fejlesztést hoz a business-osztályba, mellyel vezető pozícióba kerülhet. Lássuk részletesen!

Először viszont nézzük az A6-os dizájnját! Akárcsak az A8 és az A7 Sportback, az A6 szintén az Audi új formai nyelvezetének hangsúlyos képviselője: feszültséggel teli felületek, markáns élek és vonalak jellemzik. A hosszú gépház, a nyújtott tengelytáv és a rövid túlnyúlások kiegyensúlyozott arányokkal ruházzák fel a négyajtós szedánt, a széles és mélyre süllyesztett Singleframe hűtőrács, a karcsú fényszórók és az erőteljes kontúrokkal kiemelt légbeömlő nyílások ugyanakkor sportosságot sugároznak. Az oldalsó sziluettet az erősen megdöntött C-oszlopokban végződő, ugyancsak feszes hatású tetővonal határozza meg, a rövid, aerodinamikus csomagtér-fedél pedig diszkrét légterelő-peremben végződik, ami szintén hozzájárul a különösen alacsony, mindössze 0.24-es légellenállási együtthatóhoz. A far háromdimenziós formáit a két lámpatestet összekötő, markáns krómozott díszléc emeli ki.
Külön fejezetet érdemelnek az Audi A6 fényszórói, melyek háromféle kivitelben állnak a vásárlók rendelkezésére. A legérdekesebb közülük a HD Matrix-LED változat. Ebben öt vízszintes vonal alkotja a nappali menetfény rajzolatát, felettük a tompított fény pupillákat idéző moduljai helyezkednek el. A hátsó lámpák fénygrafikáját egyenként egy-egy vízszintes vonal és kilenc-kilenc függőleges szegmens alkotja, a köztük húzódó felületet a féklámpa tölti ki. A csúcsfelszereltség dinamikus irányjelzőket is tartalmaz, az ajtók ki- illetve bereteszelésekor pedig pulzáló hazavezető fény (Coming-Home-Leaving-Home funkció) teszi jól érzékelhetővé a dizájn és a technika Audira jellemző különleges harmóniáját.

A 4939 milliméter hosszú, 1886 széles és 1457 milliméteres, 14 színben választható karosszéria tengelytávja 2924 milliméteres, így az utasterét még az elődjénél is nagyvonalúbb térkínálat jellemzi. Többek között nőtt a hátsó lábtér, az első és a hátsó fejtér, valamint a vállmagasságban mérhető szélesség. A csomagtartó ugyan továbbra is 530 literes, ám nagyobb rakodószélességet biztosít, fedele meg kívánságra lábmozdulatokkal vezérelve, elektromosan is nyitható.
audia6 2018nyÚj fejlesztésű ülései hosszú távokra is ideálisak, a sokrétűen állítható első Individual kontúrülések különösen magas színvonalú kényelemmel szolgálnak, igény szerint szellőztető- és masszázsfunkcióval. A kellemes atmoszférához az extrafelszerelésként rendelhető, két diszkrét illattal, ionizátorral és hatékony károsanyag-szűrővel szerelt légminőség-csomag (Air Quality Package), valamint a kétféle, az Ambiente- és a kontúr Ambiente-világításcsomag is hozzájárul. Eközben a szintén opcionális panoráma-üvegtető bőséges fénnyel árasztja el a kabint. További hasznos komfort-megoldás az integrált szélvédőmosóval kialakított ablaktörlő, illetve az opcióként rendelhető, fűthető első szélvédő. A visszafogott Black Panel dizájn, a lényegre redukált, tárgyszerű formanyelv pihentető szalonhangulatot garantál, a cockpit a vezetőre összpontosít.
audia6 2018dzsS akkor most következzen az MMI touch response kezelési rendszer, mely intuitív kezelést és személyre szabható működést nyújt. Széleskörű és intelligens egyéni beállítási lehetőségeinek hála, az autó szinte teljes mértékben alkalmazkodik vezetőjéhez: a full digitális kezelési rendszer a központi járműfunkciók megjelenítésekor – az okostelefonokhoz hasonlóan – „fogd és vidd” (Drag-and-Drop) mozgatást is lehetővé teszi, így helyezve át őket pontosan a kívánt pozícióba az MMI-rendszer képernyőjén. Emellett gyorselérési és kedvenc-gombok is vannak hozzá, s akár hét vezető is tárolhatja személyes profilját a rendszerben. A természetes beszédhez igazodó hangvezérlés már-már intelligens beszélgetőpartnerré avatja az új A6-ost, mely a kérdéseket és utasításokat a fedélzeten rendelkezésre álló adatok, valamint a felhőben tárolt részletes információk felhasználásával dolgozza fel.
audia6 2018fA vezető az MMI Navigációs rendszer plusz esetében 10,1 col képátlójú felső képernyőről vezérelheti az infotainment-rendszert, míg a középső alagút konzolján elhelyezett, 8,6 col képátlójú alsó monitoron a légkondicionálás, illetve a kényelmi funkciók és a szöveges adatbevitel elérhetők. Mindemellett az új Audi A6 connectivity-megoldások széleskörű kínálatával érkezik majd a kereskedésekbe: alapkivitelként az „MMI Navigációs rendszer”, extraként pedig az „MMI Navigációs rendszer plusz” jár. A legfelső szint adatátviteli modulja már az új LTE Advanced szabvány szerint működik, ráadásul öntanuló, ami azt jelenti, hogy a korábbi utak adatai alapján intelligens keresési javaslatokat ad. Az útvonalvezetés online, a HERE szolgáltató szerverein zajlik, amelyek a teljes régióban tekintetbe veszik a pillanatnyi közlekedési helyzetet. A Bang & Olufsen Advanced Sound System még vonzóbbá varázsolja az ingolstadti limuzint.
audia6 2018qAz Audi connect online-kínálatában szereplő közlekedési tábla- és veszélyhelyzet-információkat adó „Car-to-X” funkció is jelentősen megkönnyíti a pilóta mindennapjait, azzal, hogy az Audi kollektív adatállományából (Audi Schwarm) érkező híreket felhasználva fejlett hálózati kapcsolatot hoznak létre az A6 és környezete között. Röviddel a piaci bevezetést követően lesz parkolóhely-keresést könnyítő On-Street Parking szolgáltatás is, kívánságra pedig a hagyományos autókulcsot „Audi connect kulcs” váltja ki. Ebben az esetben egy Android operációs rendszerű okostelefonról is lehetővé téve az ajtók ki- és bereteszelését, valamint a motorindítást. Hosszú és rövid utakon egyaránt még magasabb színvonalú komfortról és biztonságról a számtalan modern vezetőtámogató asszisztens, mint például a távirányítású parkoló- (Remote Parking Pilot) és garázs-pilóta (Remote Garage Pilot). Ezen túl a vezetői segédrendszerek „Város” csomagja az új útkereszteződés-asszisztenst, a „Tour” meg az adaptív menetasszisztenst és az üzemanyagtakarékos vezetést támogató gazdaságosság-asszisztenst is tartalmazza.
audia6 2018gAz Audi A6 mindegyik motorváltozata az Audi mild-hibrid technikájával készül, amelyben szíjhajtású indítógenerátor (RSG) működik együtt egy lítiumion-akkumulátorral. Az üzemanyag-takarékosság jegyében a négykarikás újdonság az 55 és 160 kilométer/óra közötti sebességtartományban szabadon is gördülhet („vitorlázhat”). Valós üzemi körülmények között az MHEV-technika akár 0,7 literrel is csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást. Európai piaci bevezetésekor az Audi két – egy dízel- és egy benzinüzemű – egyaránt erőteljes és kulturált járású motorral kínálja új A6 sorozatát. A benzines aggregát V6-os turbófeltöltésű 3.0 TFSI konstrukció: 250 kW (340 LE) teljesítményével és 500 newtonméter maximális forgatónyomatékával álló helyzetből mindössze 5,1 másodperc alatt gyorsítja fel 100 kilométer/órás tempóra a business-limuzint. Elektronikusan 250 km/h-ra korlátozott végsebessége pedig már puszta „formaság”. Hasonlóan dinamikus menetteljesítményekre képes a 210 kilowattos (286 LE) 3.0 TDI is, 620 newtonméter maximális forgatónyomatékot küldve a főtengelyre. Míg a 3.0 TDI nyolcfokozatú tiptronic, a 3.0 TFSI hétfokozatú S tronic sebességváltóval működik együtt. Mindkettő alapkivitelben quattro összkerékhajtáshoz csatlakozik, ám más-más kiviteléhez: a tiptronic váltómű mögött önzáró központi differenciálművel, míg az S tronic esetében a még gazdaságosabb ultra technikával dolgozik a quattro.
audia6 2018nA tiptronic sebességváltó mellé felárért rendelhető sport-differenciálmű még dinamikusabb irányíthatósági tulajdonságokat kölcsönöz az A6 számára, aktívan osztva el a forgatónyomatékot a hátsó kerekek között. E technika – akárcsak a dinamikus összkerék-kormányzás, a csillapítás szabályozása és az adaptive air suspension légrugózás – az elektronikus futómű-platform szabályozása alatt áll. Közben a vezető az Audi drive select rendszere segítségével különböző menetprofilok közül választhat, s a különösen kényelmestől a hangsúlyosan sportosig terjedő, igen széles skála most még jobban érzékelhető, mint az előd modell esetében.
audia6 2018lAz új Audi A6 jól érzékelhetően sportosabb elődjénél, jelentős részben futóműve innovatív megoldásainak köszönhetően. Az alapkivitelt bővítő progresszív kormányzás eleve sportos áttétele a bekormányzási szög növekedtével még közvetlenebbé válik, az új csillapítási koncepció pedig intenzív, mégis finoman differenciált visszajelzésekről gondoskodik az útfelület felől. Az agilis irányíthatóság és a fordulékonyság nagyban köszönhető a dinamikus összkerék-kormányzásnak, amely a közvetlen, sportos kormányreakciókat magasfokú menetstabilitással ötvözve oldja fel e tényezők klasszikus ellentétét. A kormányzás összáttétele a sebességtől függően 9,5:1 és 16,5:1 között változik, amelyről elöl hullámhajtómű, a hátsó tengelyen pedig – legfeljebb 5 fok bekormányzási szöggel – orsós hajtás gondoskodik.
audia6 2018Az átdolgozott kerékfelfüggesztések jelentős részben könnyű alumíniumból készülnek. Az elődhöz képest megnövelt, akár 21 col peremátmérőjű és 255/35 méretű gumiabroncsokkal szerelt kerekek ellenére az új Audi A6 modelleket még színvonalasabb gördülési-, illetve zajkomfort jellemzi. Az első kerekeken rögzített alumínium féknyergeket alkalmaztak a tervezők. Az Audi négyféle futómű-konstrukciót is kínál: hagyományos acélrugózás, sportfutómű, csillapítás-szabályozással kiegészített felfüggesztések, valamint az adaptív air suspension légrugózás ugyancsak csillapítás-szabályozással.
Az új Audi A6 nagysikerű felsőkategóriás limuzinjának nyolcadik nemzedéke a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek.