Honda CR-V 2018 - Az európai változat

Hétszemélyes kivitelben és hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz a világ legnagyobb példányszámban eladott szabadidő-autójának új, európai változata, a Honda CR-V 2018-as nemzedéke. Ráadásul kifinomultságát illetően is nagyot lépett előre az elődökhöz képest...

Friss és szofisztikált – a vadonatúj CR-V megjelenését olyan jellegzetes stíluselemek határozzák meg, mint a korábbinál szélesebb és feltűnőbb kerékjárati ívek vagy az élesebb kontúrok a motorháztetőn és a sarkokon, na meg a markáns frontrész, mely szervesen igazodik a japán márka új arculatához. Emellett a vékonyabb A-oszlopok és a mélyen barázdált lökhárítók is hozzájárulnak a CR-V határozott karakteréhez, a padlólemez alsó felére rögzített borítás pedig a levegőáramlást szabályozza, egyszersmind megóvja az autót a külső behatásoktól. További újdonság a Honda által fejlesztett, aktív hűtőrácsrendszer (Honda Active Shutter Grille), ami jócskán növeli az erőforrás hatásfokát.
Az utastér a külsőhöz hasonlóan modern és letisztult, miközben az alapvetően vízszintes elrendezésű design különösen szélesnek és tágasnak mutatja a Honda SUV-ját. A műszerfalon két darab 7 colos digitális kijelzőé a főszerep, körülöttük logikusan elhelyezett kezelőszervek sorakoznak, többek között a légkondicionáló leegyszerűsített kezelőpanelje.
Nemcsak tágasabbnak tűnik, hanem valóban az is az új európai CR-V: a hosszabb tengelytáv és a szélesebb karosszéria egyértelműen több helyet eredményez. A remek helykihasználás okán minden utas kényelmesen utazhat, ráadásul – a korábbinál is - szélesebb és mélyebb a csomagtartó, melynek immár a nyitásával-zárásával sem kell bíbelődnie a tulajdonosnak, hiszen motoros mozgatású az ötödik ajtó.
Mindezen túl számtalan elmés, innovatív megoldás könnyíti meg jelentősen a CR-V mindennapos használatát. A raktér-fedél nyitási magassága például programozható, így az alacsonyabb garázsok plafonjának sem ütközik neki, a középkonzolon kialakított tárolórekesz pedig háromféle módon is használható. További újítás, hogy a 60/40 arányban osztott hátsó üléstámla egyetlen mozdulattal síkba dönthető, tehát könnyebbé vált a csomagok bepakolása.
hondacrv2018bFeltétlen említést érdemel, hogy a modell története során most először hétszemélyes utastérrel is kapható lesz a Honda CR-V. A harmadik sor ülései nem pusztán szükségmegoldást jelentenek, mivel a magasra pozícionált ülőlapok mellé elfogadható lábtér jár, illetve a háttámla is akár 101 fokos szögbe állítható.
hondacrv2018Hétszemélyes kabinnal és akár hibrid hajtáslánccal is választható lesz az új CR-V, Az új CR-V az első európai Honda szabadidő-autó, amihez hibrid hajtásláncot kínál a márka. Ez a modellváltozat a Honda által fejlesztett Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) rendszerre épül, ami egy Atkinson-ciklusú, kétliteres, benzines erőforrást és két villanymotort foglal magában. Az i-MMD nélkülözi a hagyományos váltót, a nyomatékot fix áttételű erőátvitel továbbítja a kerekekre, egyedülállóan kifinomult és egyenletes nyomatékleadással segítve a kényelmes, biztonságos közlekedést. Érdekes alternatívát jelent az 1,5 literes, benzines VTEC TURBO motor is, melyet elismerésre méltó csúcsteljesítmény és kategóriaelső üzemanyag-hatékonyság jellemez. Erejét hatfokozatú manuális váltó vagy extraként rendelhető, lineáris karakterisztikát biztosító CVT egység továbbíthatja a kerekekre.
hondacrv2018aA benzines és a hibrid modellek alapra elsőkerék-hajtásúak, de mindkettő megrendelhető a Honda legújabb összkerekes hajtásláncával. A Real Time AWD névre keresztelt, intelligens vezérlőegységgel (Intelligent Control System™) irányított rendszer valódi, komoly terepképességekkel ruházza fel a CR-V-t, különösképpen, hogy a szabad hasmagasság 38 mm-rel megnövekedett; a benzines, 4x4-es CR-V szabad hasmagassága 208 mm.
hondacrv2018cAz új Honda CR-V első, 1.5 VTEC TURBO motorral felszerelt példányai 2018 őszén érkeznek a kereskedésekbe, míg a hibrid 2019 elejére várható.