IVECO Daily Blue Power 2018 - Határok nélkül

Magyarországon is bemutatkozott a rangos „2018-as Év Kishaszonjárműve” díj nyertese, az új IVECO DAILY Blue Power típuscsalád, mely három különböző környezetbarát alternatívát is kínál a szállítási vállalkozók számára. Különösen az Electric változat érdekes közülük, mely a legszigorúbb közlekedési korlátozásokkal rendelkező városokban is bevethető, akár éjjel is.

A Daily története egészen 1978-ig nyúlik vissza, ám az első gázüzemű motorral szerelt változat jó pár évvel később, 1991-ben gördült le a szerelőszalagról. Ugyanakkor a kezdetektől fogva az olasz kisteherautó erőssége volt a sokoldalúság, a tartósság, a robusztusság, a környezettudatosság, valamint az innovatív technológiák használata: többek között már 1985-ben közvetlen befecskendezéses turbódízel aggregát duruzsolt a haszonjármű orrában, majd négy évre rá, már EGR szeleppel szerelte az erőforrásait a gyár. 1986-ban pedig az első elektromos Daily is elhagyta a gyárkaput.
Ma az Iveco Daily immár hatodik generációjánál jár, s mindmáig megtartotta ezen erényeit, sőt! A kifejezetten tehergépkocsik számára fejlesztett hajtásláncok és a masszív létravázas felépítés mellé olyan „jellemzők” is felzárkóztak, mint a személyautókban már megszokott hálózati csatlakozási lehetőségek és utazási komfort. Emellett a Daily Blue Power sorozat fejlesztésekor fő szempont volt a fenntarthatóság, a károsanyag-kibocsátás jelentős csökkentése, vagyis a zöld, felelős üzleti magatartás.

Ahogy a bevezetőben már írtuk a Daily Blue Power nagyfokú választási szabadságot, pontosabban három egymástól eltérő környezetbarát lehetőséget biztosít a vevők számára, hogy aztán a feladataik és a vállalkozásuk igényeihez leginkább igazodó megoldás mellett dönthessenek.
ivecodailybluepower28A legkülönlegesebb közülük az Electric kiadás, mely egy zéró károsanyag-kibocsátású jármű, márpedig így a legszigorúbb közlekedési korlátozásokkal rendelkező településeken is használható, éjjel és nappal egyaránt. Megnövelt hatótávolsága akár 200 kilométeres üzemelést is engedélyez a sofőr számára, méghozzá valós körülmények között, mivel az akkumulátorai teljesítménye független az időjárási körülményektől. Igaz, a sajtóanyag hozzáteszi, hogy az egy töltéssel megtehető kilométerek száma, valamint a fogyasztás nagyban függ a beszerelt akkuk számától, az alkalmazás típusától és az útvonaltól, a vezetési stílustól, továbbá a használati feltételektől – azaz a szállított súlytól vagy az abroncsnyomástól. A 200 kilométeres táv pedig városi környezetben, nem folyamatos terhelés mellett adódott. Mindenesetre az új gyorstöltéssel (32A/22kW) a teljes tankolás mindössze 2 órát vesz igénybe, míg ugyanez otthon 24 óráig is tarthat. A mindössze kétórás gyorstöltést jól kiegészíti az Eco-Power gazdaságos üzemelési mód és a fékenergia-visszanyerés, amelyek tovább fokozzák a Daily Electric hatékonyságát.
ivecodailybluepower22A segédberendezéseket, mint például az akkumulátorok hűtőventilátorát vagy a fékrásegítő szivattyúját, 12 voltos, DC/DC átalakítókkal kiegészített villanymotorok hajtják. A kormányrásegítő szivattyúja pedig közvetlenül az egyenáramú hajtóakkumulátorokról működik.
ivecodailybluepower09Az új Daily HI-MATIC Natural Power típus sem kevésbé izgalmas, mivel a könnyű haszongépjárművek piacán az első olyan, sűrített földgázzal működő jármű, mely nyolcfokozatú automata sebességváltóval rendelkezik. Az ergonomikus és többfunkciós karral működő, kevesebb, mint 200 milliszekundum alatt kapcsoló egységet úgy tervezték, hogy kiváló vezetési élményt nyújtson. Mindezt fokozott kényelemmel és a manuális váltóhoz képest 2,5 százalékos fogyasztási előnnyel társítja, ezenkívül kisebb károsanyag-kibocsátást garantál. Nem mellesleg az út adottságaihoz illeszkedve kétféle üzemmódban dolgozik: míg az Eco az elérhető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és a lágy kapcsolások révén elérhető magasfokú kényelem jegyében működik, addig a Power módba magasabb fordulaton végrehajtott, gyorsabb váltásokkal élvezetesebb menettulajdonságokat ígér.
ivecodailybluepower31A 3,0 literes F1C motorja 136 lóerőt és kategóriájának legnagyobb forgatónyomatékát, kereken 350 newtonmétert teljesít. Összehasonlítva a háromliteres, Euro VI minősítésű dízelmotorral, mintegy 76 százalékkal kevesebb részecskét és 12 százalékkal kevesebb nitrogénoxidot pufog ki. Valós városi vezetési körülmények esetén a széndioxid-kibocsátása általában három százalékkal kisebb, mint a dízelmotoré – ám a fejlett Hi-Matic automatikus váltó jóvoltából ez az előny öt százalékra nő. Biometánnal üzemeltetve a "széndioxid-lábnyoma" 95 százalékkal kisebb – vagyis közel nulla.
ivecodailybluepower29Egyébként a sűrített földgáz különösen biztonságos üzemanyag, hiszen gyulladáspontja mintegy kétszer olyan nagy, mint a gázolajé és a benziné. A gáztartályok pedig az üzemi nyomás kétszeresének is nagy biztonsággal ellenállnak, szivárgás esetén pedig a gáz – mivel jóval könnyebb a levegőnél – gyorsan elillan a jármű környezetéből, ami nagy pozitívum a folyékony gázzal szemben.
ivecodailybluepower07Végül következzen a Daily Euro 6 RDE 2020 Ready modell, mely egyike a piac legfejlettebb dízelmotoros kishaszonjárműveinek, s az első, amelyet az RDE-szabvány (Real Driving Emissions, valós vezetési körülmények közötti károsanyag-kibocsátás) szerint teszteltek és minősítettek. Ez a változat már előre felkészült a kihívást jelentő 2020-as környezetvédelmi célokra – egy olyan megoldással, amelyet a Holland Alkalmazott Tudományos Kutatási Szervezet (TNO) is igazolt, és akár már ma megvásárolható.
ivecodailybluepower20A jármű mozgatásáról egy megfelelő méretű, 2.3 literes motor gondoskodik, melyet az IVECO 2016-ban teljes egészében átdolgozott. A kétféle – 136 és 156 lóerős - csúcsteljesítménnyel választható erőmű nagyobb összlökettérfogatot kínál más gyártók hasonló motorjainál, ezen túl fokozott tartósságot és természetesen kis nitrogén-oxid-kibocsátást nyújt. A DAILY Euro 6 RDE 2020 Ready rendkívül hatékony: a jelenlegi változatnál hét százalékkal kevesebb üzemanyagot igényel a stop-start rendszer és a Michelin Agilis+ kis gördülési ellenállású gumiabroncsok jóvoltából.
ivecodailybluepower17Mindezekből kiderül, hogy az IVECO célja olyan járművek fejlesztése, amelyek a lehető leghatékonyabban, legbiztonságosabban és a leginkább környezetkímélő módon közlekednek. S a Daily Blue Power sorozat jól illik a vállalat jövőképébe.