Nissan IMx KURO - Belelát a fejünkbe!

A Genfben leleplezett Nissan IMx Kuro – forradalmi Brain to Vehicle technológiájával és zéró emissziós hajtásláncával - bepillantást enged a Nissan Intelligent Mobility jövőképébe, mely magában foglalja a márka az autók meghajtásával, vezetésével és társadalmi integrációjával kapcsolatos kérdésekre adott válaszait.

Valójában az IMx crossover koncepciót eredetileg még az elmúlt évben, Tokióban mutatta be a japán vállalat, s ahogy Jose Munoz, a Nissan teljesítményért felelős globális igazgatója elmondta róla: „A zéró emissziós IMx tanulmányautó a Nissan Intelligent Mobility jövőjét testesíti meg”. Melynek az a célja, hogy „megváltoztassa az autók és az emberek kommunikációját, illetve azt, ahogyan az autók társadalmunk életébe illeszkednek.”
Ennek egyik központi eleme a Nissan úttörő fejlesztése, az emberi agyat a járművel összekapcsoló technológiája, valamint az autó műszaki szolgáltatásainak a lelke, a ProPILOT jövőbeni változata. Utóbbi már teljesen autonóm működést is lehetővé tesz, ilyenkor a rendszer behúzza a kormányt a műszerfalba, és minden ülést hátradönt, ezáltal több hely áll a vezető rendelkezésére, az utasok pedig teljes nyugalomban élvezhetik az utazást. Ha a manuális mód kerül kiválasztásra, az IMx Kuro eredeti helyzetükbe állítja vissza a volánt és az üléseket, illetve visszaadja az irányítást a sofőrnek.

Közben az emberi agyat a kocsival összekötő – Brain-to-Vehicle vagy másképp B2V - technológia azt ígéri, hogy felgyorsítja a pilóta reakcióidejét, továbbá képessé teszi az autókat a folyamatos alkalmazkodásra. Ehhez persze szükséges, hogy a vezető viselje azt az eszközt, mely méri az agyhullámok aktivitását. Ezeket az információkat elemezve aztán az autonóm berendezések hamarabb működésbe lépnek: a mozgási szándék előre jelzésével a rendszerek a vezetőnél 0,2-0,5 másodperccel gyorsabban megkezdhetik a műveleteket – elfordíthatják a kormánykereket vagy lassíthatnak – mindezt szinte észrevétlenül.
nissanimxkuro05Ezáltal a Nissan IMx KURO úgy válik a társadalmi infrastruktúra részévé, ahogy korábban egyetlen más típus sem. Például, miután eljuttatta tulaját a repülőtérre, önállóan beáll egy olyan parkolóhelyre, ahol kapcsolódhat a helyi villamos hálózatra és „virtuális” energiatárolóként működve, áramot juttathat vissza a villamos hálózatba. Amikor a tulajdonos visszatér, az IMx KURO felveszi őt a terminálnál és önállóan hazaviszi. A teljes folyamat nagy hatékonysággal történik a megnövelt akkumulátorkapacitásnak és az olyan összekapcsolt autótechnológiáknak köszönhetően, mint a Zökkenőmentes autonóm mobilitás.
nissanimxkuro06A Nissan IMx KURO zéró emissziós tanulmányautó a márka új, az elektromos autók tervezésében maximális hatékonyságot kínáló padlólemezére épül. Ez a platform teljesen sík padlókialakítást garantál, mely tágas utasteret és az alacsony tömegközéppontból is adódó nagyszerű menetdinamikát eredményez. Az erős, mégis csendes hajtáslánc még izgalmasabbá teszi az utazást az IMx Kuróval. A crossover hajtásáról az első és hátsó tengelyeken elhelyezett két nagy teljesítményű villanymotor gondoskodik, így gyakorlatilag összkerékhajtást is biztosít. A motorok együttes teljesítménye a Nissan GT-R szuper-sportautóénál is nagyobb: 320 kW (lenyűgöző 700 Nm nyomaték mellett), miközben az energiaellátásról egy átdolgozott és áttervezett, nagyobb energiasűrűséget kínáló, nagykapacitású akkumulátor gondoskodik. Az új akkumulátorral az autó több mint 600 kilométeres hatótávolságot ad egy töltéssel, így az utasok hosszabb kalandra indulhatnak anélkül, hogy aggódniuk kellene „tankolás” miatt.
nissanimxkuro15Ugyanakkor nem merül ki ennyiben az IMx Kuro forradalmisága, a koncepció formatervezési szempontból is bír újat mutatni. Eddig ugyanis a járművek tervezése során élesen elvált egymástól a külső dizájn és az utastér. Míg előbbi a biztonság érzését sugallta, addig a kabin olyan környezetet teremtett a pilótának, hogy mindinkább a vezetésre koncentráljon. A teljesen önvezető autók érkezése azonban ez a határvonal jó eséllyel megszűnik. A Nissan formatervezői is megkísérelték egységbe foglalni az IMx belsejét és karosszériáját, illetve igyekeztek kiemelni az elektromos kocsik legfontosabb tulajdonságait is: csendes és kifinomult, mégis erős és dinamikus. Két japán fogalomból merítettek ihletet: „ma” a tér és az idő érzete, és „wa” a harmónia. Ez a két, látszólag ellentétes eszme a „mozdulatlanság” és a „mozgás” együttes meglétét fejezi ki.
nissanimxkuro08Nem véletlen, hogy az IMx Kuro „bendője” a tradicionális japán otthonokban megjelenő, egyszerűségre törekvő térkoncepciót közvetíti és a nyitottság érzetét adja. Többek között az OLED panoráma műszerfal a külső környezetet jeleníti meg a háttérben, az alatta húzódó, famintázatú pult pedig körbeöleli a benn ülőket. Eközben az ülésekbe átlós „katanagare” mintákat vágtak, a fejtámlák meg a hagyományos japán kirakó, a „kumiki” mintáját mutatják. Ráadásul a mesterséges intelligencia miatt a műszerek szem- és kézmozdulatokkal vezérelhetők, így nincs szükség fizikai kezelőszervek és kapcsolók tömkelegére. Mindez nagyban hozzájárul az IMx egyedülálló kényelméhez.
nissanimxkuro01Tokió óta az IMx Kuro formája is megváltozott, a Nissan dizájncsapata apró, mégis jelentős változtatásokat eszközölt rajta – ezért kapta az új KURO elnevezést. Leegyszerűsítették a hűtőmaszkot, lecserélték a gyöngyház-fehér színt, a füstszínű fekete fényezés – a fekete keréktárcsákkal és kárpitokkal kiegészítve – teljesen új karakterrel ruházta fel az autót. Alfonso Albaisa, a globális formatervekért felelős alelnök elárulta, hogy „a Tokiói Autókiállítást követően csapatommal azt igyekeztünk feltárni, hogy milyen lehetőségeket tartogat még az IMx. Azt a kérdést jártuk körül, hogy ha az eredeti IMx-tanulmány néhány apró részletét, hangsúlyát, illetve színét megváltoztatjuk, elmehetünk-e egy utcai terepjáró hatásának irányába. Ezek a viszonylag apró módosítások összességében merőben más személyiséggel ruházták fel az IMx KURO-t – ezt tükrözi a KURO útónév. Egy elpusztíthatatlan célszerszám alakját vette fel, és úgy gondoljuk, hogy ez egy érdekes oldala ennek a tanulmánynak és a jármű által bemutatott technológiáknak.”