Audi A6 Avant 2018 - Az Avant-garde

Magas szintű mindennapos használhatóságát és széleskörű variálhatóságát dinamikus dizájnnal ötvözi az új Audi A6 Avant, amelynek formás hátulja egy rugalmasan variálható, 565-ről egészen 1680 literig bővíthető rakteret rejt. Az alapkivitelként kínált mild-hibrid technikája közben jelentősen növeli az autó gazdaságosságát. Ám ezzel még közel sem lőtte el az összes puskaporát az ingolstadti újdonság! 

A szép kombik neve Avant – tartja az Audi, s kár tagadni, az új Audi A6 Avant valóban remekül mutat. A nem egészen öt méter hosszú autóból árad az elegancia, a sportosság és az igényesség, a határozott vonalvezetés, a nagyméretű felületek és a markáns kialakítású hátsó szélvédő remekül illik a márka jelenlegi formanyelvezetébe.
Ennek megfelelően az A6 Avant elejét a széles és mélyre süllyesztett Singleframe hűtőrács uralja, oldalnézetét a trapézalakú ablakok hosszan elnyúló sziluettje határozza meg, az erőteljesen domborodó kerékjáratok pedig a quattro összkerékhajtásra utalnak. Az izmos hatást keltő tetővonal erősen megdöntött D-oszlopokhoz csatlakozik, míg a tetőlégterelő a kombi sziluettjét tovább nyújtva emeli ki a sportos fellépését. A látvány a tizenkét tagú színpalettával, a sport és a design felszereltségi szinttel, valamint az S line külső optikai csomaggal teljesedhet ki.
A 4,94 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,47 méter magas A6 Avant utastere még az elődjénél is tágasabb. Ráadásul a négykarikás modell a sportos vonalvezetése ellenére is megőrizte a felmenőjének nagyvonalú csomagterét, mely alaphelyzetben 565 literes, ám a hátsó üléstámla lehajtásával egészen 1680 literig bővíthető. Mind az ajtaja, mind a „kalaptartó” alapfelszerelésként elektromos mozgatású, előbbi opcióként szenzorvezérléssel is működtethető. Nem mellesleg a raktér már alapra is jól bevált sínrendszerrel készül, amelyben a poggyászok biztonságos rögzítéséhez négy variálható rögzítőszem állítható be. Emellett rögzítőhevedert és -hálót, valamint két akasztót is kínál az autó, az extraként rendelhető csomagrögzítő készlet pedig teleszkópos rúddal és hevederrel teszi lehetővé a tér egyéni felosztását.

Az új A6 Avant biztonsági berendezések széleskörű csomagjával elérhető - a világítástechnika, a vezetői segédrendszerek és a passzív biztonság területén egyaránt. Például az eleve LED-technikájú fényszórókból háromféle kivitel áll a vásárlók rendelkezésre, a csúcsváltozatban nagyfelbontású távolsági fénnyel működő HD Matrix LED technika gondoskodik a jó látási viszonyokról. Ez esetben dinamikus irányjelzők és pulzáló hazavezető fény (Coming-Home-Leaving-Home funkció) is hangsúlyozza az A6-család egyedi karakterét.
audia6avant2018kA vezetői asszisztensek kínálata ugyanakkor a Város (City) és a Túra (Tour) csomagokra oszlik. Az alapkivitelhez tartozó Audi pre sense front vészfékasszisztens mellett feltétlen említést érdemel az útszűkület-funkcióval kiegészített adaptív menetasszisztens (Adaptive Cruise Assist), a vészhelyzet-, az útkereszteződés-, a hátsó keresztirányú forgalom asszisztens, az Audi pre sense 360° rendszer, valamint a sávváltást segítő berendezés. E funkciók menedzsmentjének feladatát az Audi újabb high-tech modulja, a vezetői segédrendszerek központi szabályzóegysége (zFAS) látja el, amely felszereltségtől függően akár öt radarérzékelő, öt kamera, tizenkét ultrahangos érzékelő, illetve egy lézerszkenner adatait felhasználva folyamatosan részletes képet alkot az autó környezetéről.
audia6avant2018gAz Audi A6 Avant mindegyik motorváltozata az Audi mild-hibrid technikájával (MHEV) készül, amely egyszerre növeli a kényelmet és a gazdaságosságot, és valós üzemi körülmények között is mérsékli az üzemanyag-fogyasztást. A MHEV-rendszer szíve, a szíjhajtású indítógenerátor (RSG) lassításkor akár 12 kW rekuperációs teljesítménnyel táplálhat vissza energiát a 48 voltos rendszerbe, illetve a különálló lítiumion-akkumulátorba. Mindezen túl a német kombi az 55 és 160 kilométer/óra közötti sebességtartományban leállított erőforrással szabadon is gördülhet („vitorlázhat”), az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System) pedig már 22 kilométer/órától aktív.
audia6avant2018fA potens aggregátok hétfokozatú S tronic, illetve nyolcfokozatú tiptronic sebességváltón és quattro összkerékhajtáson keresztül továbbítják teljesítményüket az útfelület felé. Ideális kiegészítésük az extrafelszerelésként rendelhető sport-differenciálmű, amely a sportos kanyarvételek során aktívan osztja el a forgatónyomatékot a hátsó kerekek között. S ha valakinek mindez nem elég, némi felárért az Audi dinamikus összkerékkormányzást is biztosít. E technikával 60 km/h-s sebességig a hátsó kerekek - legfeljebb 5 fok bekormányzási szögben - az elsőkkel ellentétes irányban fordulnak el, akár egy méterrel, 11,1 méterre csökkentve a közel öt méter hosszú Avant fordulókörének átmérőjét. Magasabb sebességtartományokban viszont az első és hátsó kerekek azonos irányba fordulnak, nagyban növelve a kanyarbeli agilitást és a menetstabilitást.
audia6avant2018hEgyébként az Audi A6 kombi négyféle futómű-konstrukciót ajánl a vevőknek: az alapkivitel hagyományos acélrugózását, a sportváltozatot, a csillapítás-szabályozással kiegészített felfüggesztéseket, valamint ugyancsak csillapítás-szabályozással az adaptív air suspension légrugózást. Az elektronikus futómű-platform (Electronic Chassis Platform; ECP) szabályozása a lengéscsillapítók és a légrugózás mellett a dinamikus összkerékkormányzásra és a továbbfejlesztett sport-differenciálműre is kiterjed, utóbbi a gyors kanyarvételek során aktívan osztja el a forgatónyomatékot a hátsó kerekek között. Az Audi drive select menetdinamikai szabályozórendszer comfort, auto és dynamic üzemmódjai segítségével a vezető kedve szerint választhatja meg a beállításokat. Nyilvánvaló azonban, hogy az új A6 Avant a hosszú túrákon érzi igazán otthon magát, részben különösen alacsony belső zajszintjének is köszönhetően. Aerodinamikai és aeroakusztikai tulajdonságai egyaránt csúcsszínvonalúak, légellenállási együtthatója (cw) a piaci bevezetését követően érkező belépőmotorral mindössze 0,27.
audia6avant2018lA kiváló komforthoz az ízléses és lényegre összpontosító kabin is hozzájárul, mely igény szerint szerint eltérő karakterrel ruházható fel. Az alapkivitel mellett négy felszereltségi szint – sport, design, design selection és az S line sportcsomag – választható, más és más színkoncepcióval. E színvilágok egyszerre progresszív és finom stílusúak, az anyagválasztás pedig – egészen a Valcona bőr kárpitozásig és a nyitott pórusú fa dekorbetétekig – az Audi modelljeitől megszokott módon különösen színvonalas. Mindemellett teljesen új ülések várják az utasokat, a kínálat csúcsán a sokrétűen állítható első Individual kontúrülések állnak, többek között szellőztető és masszázsfunkcióval. További kényelemfokozó extra a két diszkrét illattal és ionizátorral kínált légminőség-csomag (Air Quality Package) és a nagyméretű panoráma-üvegtető.
audia6avant2018mKülön „fejezetet” kap az MMI touch response kezelési koncepció, mely két nagyméretű képernyővel szolgálja ki a bennülők szükségleteit. A 10,1 col képátlójú felső képernyő – amennyiben az MMI Navigációs rendszer plusz is a felszereltség része – az infotainment-és a navigáció irányítását, míg a 8,6 col képátlójú alsó monitor a légkondicionálás, illetve a kényelmi funkciók és a szöveges adatbevitel kezelését látja el. Az MMI logikus és egyszerű menüstruktúrája az okostelefonokét idézi, az érintésbeli és akusztikai visszajelzéseivel pedig gyors és pontos adatbevitelt garantál. Az MMI Navigációs rendszer plusz technikájával együtt jelenik meg a fedélzeten a teljes egészében digitális Audi virtual cockpit, amelynek kijelzőfelülete 12,3 col átmérőjű és a kormánykerék multifunkciós kapcsolóival kezelhető. Nem mellékesen a természetes beszédhez igazodó hangvezérlés intelligens beszélgetőpartnerré és ideális útitárssá avatja az új Audi A6 Avant modelleket. Az egyes kérdéseket és utasításokat két módon, egyrészt a fedélzeten rendelkezésre álló adatok, másrészt a felhőben tárolt részletes információs anyag felhasználásával dolgozza fel.
audia6avant2018nVégül, de nem utolsósorban az Audi connect kínálatában számos online-szolgáltatás szerepel, köztük több Car-to-X szolgáltatással. Az Audi connect kulcs például Android operációs rendszerű okostelefonról is lehetővé teszi az ajtók ki- és bereteszelését. A myAudi alkalmazás szoros hálózati kapcsolatot biztosít a vezető okostelefonjával. A 19 hangsugárzóval szerelt Bang & Olufsen Advanced Sound System pedig a hátul utazók számára is vonzó térhangzással szolgál.
audia6avant2018dRöviden összefoglalva: a vonzó megjelenésű A6 Avant tágas és variálható belsővel, energikus, mégis környezetbarát motorokkal és szokás szerint rengeteg technológiai innovációval igyekszik elcsavarni a kuncsaftok szívét. Nem lesz nehéz dolga...