BMW M5 Competition 2018 - A leggyorsabb BMW

Már-már dacol a fizika törvényeivel, agilitása pedig a versenyautókéval vetekszik. S noha szinte az összes porcikáját áthatja a versenysportból ismerős profizmus és következetesség, a hétköznapok során is kompromisszummentes használhatósággal kecsegtet. Íme, az új BMW M5 Competition.

Aki azt gondolja, hogy a bevezetőben elhangzott jellemzés üres frázis csupán, az a teljesítményadatok láttán, hallatán biztosan meggondolja magát. Az új M5 Competition 4.4 liter hengerűrtartalmú, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotorja ugyanis percenkénti 6 000 és 6 700 főtengelyfordulat között 460 kW / 625 lóerő leadására képes, miközben 750 Nm csúcs forgatónyomatéka rendkívül széles fordulatszám-tartományban, percenkénti 1 800 és 5 800 között mindvégig a vezető rendelkezésére áll. Így az újdonság 0,1 másodperccel csökkenti az aktuális és „alap” BMW M5 nulla-százas gyorsulási értékét, miközben a 3,3 másodperc alatt abszolvált sprintet 10,8 másodperces nulláról-kétszázig tartó érték egészíti ki. Utóbbi már 0,3 szekundummal múlja felül a „sima” változat hasonló adatát. Vagyis a magasabb fordulatszám-tartományban megelevenedő nyolchengeres benzines hajtóműve valóban letaglózó erő-többlettel ruházza fel az új M5 Competitiont.
Hogy miként sikerült ezt elérni?! Nos, az M5 Competition erőforrásának még a (motor)felfüggesztése is típus-specifikus, a nagyobb rugóállandóval megtervezett szerkezet feszesebb kapcsolatot biztosít a vázzal, ezáltal pedig jelentősen élénkebb gázreakciókat garantál, miközben a hajtáslánc teljesítményleadása is felgyorsul. Emellett a V8-as aggregát forgatónyomatékát a Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó továbbítja az osztómű felé. Ami azt is jelenti, hogy a pilóta három különböző – komfort, sport és versenypálya - váltókarakterisztika közül választhat, attól függően, hogy éppen milyenek a körülmények. Eközben az M5 sportlimuzintól megörökölt M xDrive intelligens összkerékhajtás minden vezetési szituációban optimális teljesítmény-elosztást és magabiztos úttartást szavatolva. A vadonatúj fejlesztésű rendszer extra tapadása és vonóereje minden kanyarban a szuper sportautókra jellemző, etalon kigyorsítási mutatókkal vértezi fel az új M5 Competitiont. Ráadásul az aktív M differenciálművel együttműködő M xDrive a legvégső esetben akár a klasszikus, színtiszta hátsókerék-meghajtását is képes létrehozni (2WD), amikor semmilyen elektronika nem fogja vissza az erőforrásból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot.
bmwm5competititon2018iTermészetesen, ahogy az összes BMW M modell esetében, úgy a tervezők a Competition futóművét is tökéletesen az autó erőművének karakterisztikájához igazították. A hét milliméteres hasmagasság-csökkentésen túl a mérnökök a kerekenkénti felfüggesztéseket, a rugóstagokat és a lengéscsillapítókat is részletekbe menően finomították. Az első kerekek megnövelt dőlésszöge miatt például az első tengelyt nagysebességű kanyarvételekkor kevesebb oldalirányú erő terheli, miközben az első tengelyt vadonatúj kialakítású, míg a hátsót feszesebb rugóállandóval szerelt stabilizátorokkal látták el. Emellett a rugóstagok 10 százalékkal keményebbek lettek, sebesebb kormányreakciókat eredményezve. Végül, de nem utolsósorban speciális lengéscsillapító-hidraulika és rövidebb segédrugók csökkentik a kerékterhelésekkor fellépő nyomásváltozásokat. Összességében az egyedi hangolás még a legextrémebb szituációkban is rendkívüli pontosságot nyújt, sőt SPORT üzemmódban a lengéscsillapítók a Zöld Pokolként ismert Nürburgringen tökéletesített beállításokra állnak át, SPORT+ módban meg a versenypályára edzett, abszolút motorsportos karaktere kel életre. A megfelelő hangzásról az M Sport kipufogórendszer gondoskodik, mely szelepvezérlésével feltűnően mély orgánumra képes.
bmwm5competititon2018oMi van még?! Az M5 Competition alapfelszereltségének része az exkluzív BMW M könnyűfém-kerékgarnitúra is, Y küllődizájnnal és kéttónusú fényezéssel. A 20” méretű, kovácsolt felniken eltérő méretű gumiabroncsok feszülnek, elöl 275/30 ZR20, míg hátul 285/35 ZR20 méretben. A német újdonság nem hétköznapi kisugárzásához az olyan látványos stíluselemek is hozzájárulnak, mint a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag különböző tételei, vagy a feketében pompázó hűtőrács kerete és lamellái, az oldalsó irányjelző-panelek, a légterelő szárny, a hátsó lökhárító-betét és a külső visszapillantó-házak. Az utastérben a BMW M GmbH trikolor árnyalatával díszített fekete biztonsági övek és típus-specifikus, „M5” logót viselő szőnyegek fokozzák az M5 Competition motorsportos hangulatát.
bmwm5competititon2018gAz új BMW M5 Competition piaci premierjével új termékkategória is születik: a nagyteljesítményű sportautók legerősebb változatait a BMW M GmbH mostantól egy önálló modellcsaládon belül ajánlja az ügyfeleknek. Ennyit a bajor gyár sorozatgyártásban kínált eddigi leggyorsabb modelljéről.