BMW Z4 - Vezetni élvezet

A BMW dél-franciaországi tesztközpontjában végzett kísérletek a vadonatúj fejlesztésű roadster kivételes menettulajdonságairól tesznek tanúbizonyságot. Hosszan elnyújtott motorháztető, rövid karosszéria-túlnyúlások, alacsony súlypont és gombnyomásra nyíló vászontető: a BMW sportos adottságokkal felvértezett kétüléses modellje már a dél-franciaországi Miramas tesztközpontjában rója köreit, amellyel az első ránézésre felismerhető, vérbeli roadster sorozatgyártás előtti finomhangolása újabb mérföldkövéhez érkezett.
BMWZ4 02A vadonatúj fejlesztésű BMW Z4 álcázott prototípusának intenzív tesztelése átfogó képet ad a karakteres újdonság kvalitásairól, menetteljesítményéről és határokig feszegetett viselkedéséről, hogy a hamarosan debütáló újdonság a színtiszta vezetési élmény és a magával ragadó sportosság vérpezsdítő egységét kínálhassa fel az utakon.

Az Autodrome de Miramas tesztközpontban végzett kísérletek középpontjában az új BMW Z4 hajtásláncának és futómű-technológiájának finomhangolása áll, amely a hamisítatlan roadster sportosan dinamikus vezetési élményének leginkább meghatározó alapja. Az újdonság legintenzívebb változata a BMW Z4 M40i modell képében ölt majd testet.
BMWZ4 01A vadonatúj fejlesztésű, kiváltképp erőteljes sorhatos benzinmotor, az elektronikusan állítható lengéscsillapítókkal dolgozó, ültetett sport futómű, a vadonatúj tervezésű első tengely, az eltérő méretű gumiabroncsokkal felszerelt BMW M könnyűfém keréktárcsák, a BMW M sport fékrendszer és a hátsó tengelybe integrált elektronikus differenciálzár együttesével az új BMW M Performance modell a vezetés vérpezsdítő élményének minden korábbinál magasabb mércéjét állítja fel a roadster modellek szegmensében.
BMWZ4 08„Az új BMW Z4 járműkoncepciója a lélegzetelállító agilitás és a lebilincselő vezetési élmény kettősét kelti életre. A rendkívül merev karosszéria és a kerékfelfüggesztések végtelenül feszes ágyazása olyan járműbeállítás műszaki alapjait teremti meg, amely mind a kormányzási pontosság, mind pedig a hossz-és keresztirányú gyorsulás tekintetében egy vérbeli sportautó menettulajdonságait garantálja” – mondta Jos van As, az új BMW Z4 futómű-rendszeréért felelős tervezőrészleg vezetője. Miként a Nürburgring aszfaltcsíkja, úgy a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontja is kiváló körülményeket teremt az új BMW Z4 menettulajdonságainak maradéktalan kiaknázására és a vadonatúj fejlesztésű roadster határainak feszegetésére.
BMWZ4 16A bajor prémiumgyártó immáron több mint három évtizede fejleszti és teszteli itt sorozatgyártás előtt álló új modelljeit, amelyek a tesztközpontban hosszan elnyújtott oválpályákon és nagysebességű autópályagyűrűn, szlalompályákon, szerpentineken és intenzív visszafordítókon, valamint megannyi vezetéstechnikai, kezelhetőségi és kormányzási tesztpályán, a legváltozatosabb útfelületeken bizonyíthatják rátermettségüket. A mérnökök az új BMW Z4 gyorsulási, kormányzási és fékezési kvalitásait ezekben a napokban elemzik és optimalizálják Miramasban, ahol többek között az újdonság alá szerelt adaptív M futómű és a hátsó tengelybe épített önzáró differenciálmű együttműködése a BMW Motorsport versenyautóinak tesztelésére szolgáló tesztpályán kapja meg végső beállításait.
BMWZ4 26A sorozatgyártás előtti intenzív tesztidőszak eredményei minden kétséget kizáróan igazolják, hogy a vadonatúj fejlesztésű roadster járműkoncepciója érezhetően sportosabb karakterrel ruházza fel az új BMW Z4 modellt. A sportos kétüléses új nemzedéke főként az irányváltásokkor és a kanyarok utáni dinamikus kigyorsításokkor tapasztalható agilitás, reakcióidő és precizitás tekintetében múlja felül elődeit – változatlan menetkomfort mellett.
BMWZ4 17