Peugeot 508 SW 2018 - Ez igen!

Az új Peugeot 508 SW szakít a D kategóriás kombik hagyományos stílusjegyeivel és inkább a sportkombik (shooting braker) világából merít inspirációt. Ugyanakkor alacsony, dinamikus sziluettje mellé praktikus megoldások és környezetbarát, Euro 6.d-s besorolású erőforrások társulnak, s természetesen nem hiányozhat belőle a legújabb generációs i-Cockpit. A gyökeres átalakuláson átesett 508 SW először a Párizsi Autószalonon áll a nagyközönség elé, forgalmazása pedig 2019 januárjában kezdődik.

Az 1.400.000 gépkocsit jelentő D-szegmens az autósvilág nagy „kakukktojása”. Miközben a SUV-ok népszerűsége világszerte folyamatosan nő, mondhatni páratlan, addig ebben a kategóriában egy évtizede a kombik a legközkedveltebb változatok. Európában jelenleg minden harmadik D-osztályos autó kombi!
Úgyhogy a Peugeot úgy döntött, hogy egy olyan különleges, formabontó autót dob piacra, mely „ugyan rendelkezik a limuzin változat minden kvalitásával, ám még előkelőbb megjelenés és szokatlanul innovatív stilisztikai megoldások jellemzik”. Mégsem szakadtak el teljesen a gyökerektől, mivel – ahogy az ötven évvel ezelőtt útjára bocsátott 504 óta mindig – a tervezők ezúttal is a szedán változatot vették alapul.
Az autó stílusával jól harmonizáló, funkcionális tetőrudakkal is majdnem ugyanolyan alacsony az SW, mint a limuzin, alig 1,42 méter. Ez közel 6 centiméterrel kevesebb az előző generációhoz képest, ami az elvárt hátsó fejtér megőrzése mellett még jobb aerodinamikai jellemzőket eredményezett. A 4,78 méter hosszú kombi egyedi, áramvonalas látványához a hosszan elnyújtott, alacsony tetővonal, valamint a keret nélküli ajtók is hozzájárulnak. Miközben a kisméretű oldalablakok még lendületesebbé varázsolják az 508 SW oldalnézetét, addig a hézagok és a szintbeállítások a kiváló minőségről árulkodnak.

Teljesen egyértelmű az is, hogy noha az orr-rész (továbbra is) lehengerlő, a francia újdonság legerősebb vonzerejét mégis a karakteres far jelenti. Pierre-Paul Mattei szerint a „dizájnereink stilisztikai túlzások nélkül, bátran összpontosíthattak az eleganciára és a harmóniára, hiszen az autót már eleve nagyon dinamikusra terveztük”. És valóban, a hátsó részt vízszintesen kettészelő fényes fekete sávtól, melyet full LED-es 3D fényszórók foglalnak keretbe, a PEUGEOT 508 SW erős és modern autó benyomását kelti. Az éjjel-nappal világító, változó fényerejű lámpáknak köszönhetően oldalról és hátulról is folyamatosan láthatók a jellegzetes színes fénykarmok. „Mögöttük” egyszerű formájú, jól használható, 530 literes tér várja a csomagokat, a pakolást pedig jelentősen megkönnyíti az – egyes változatokon motoros működtetésű, lábmozdulattal nyitható – praktikus csomagtérajtó. Ráadásul a küszöb alacsony és széles, mindezen felül a GT változatban alumínium padlósíneket találunk, és egy csomagrögzítő hálóval praktikusan több részre oszthatjuk a rakteret. Természetesen a variálhatóság is rendben van, ezt a Magic Flat funkcióval ellátott, 2:1 arányban osztott hátsó üléspad biztosítja.
Peugeot508SW14A limuzinhoz hasonlóan az új 508 SW is a PEUGEOT i-Cockpit® legújabb változatát kínálja. A gondosan kidolgozott részletek, a pontos illesztések és a felhasznált anyagok egytől egyig az exkluzív vezetőhely kimondottan high-tech, elegáns és vonzó jellegét hangsúlyozzák. Emellett a tervezők különös gondot fordítottak a tárolóhelyek elhelyezésére és méretére. A hűtött kesztyűtartóban például két 1,5 literes, az ajtózsebekben egy 1 literes, a könyöktámasz alatt kialakított központi tárolórekeszben meg két 0,5 literes palack helyezhető el. Feltétlenül említést érdemel, hogy az első utasokat AGR minősítéssel rendelkező ergonomikus ülések várják. Az öblös ülések többpontos masszázsrendszerrel vannak ellátva, továbbá igényes és jó minőségű kárpitok gazdag választékból lehet válogatni. A hátsó pad háttámlája a nagyobb kényelme érdekében 27°-ban döntött. A belmagasság 4 cm-rel nagyobb, mint a szedánhoz mérten, és csak úgy dől be a fény a nagy üvegfelületű panoráma napfénytetőn. Van még FOCAL hifi, s a legmodernebb vezetőtámogató funkciók tárháza. Utóbbiak közül újdonságnak számít az „éjjellátó rendszer”, az „Adaptív tempomat Stop & Go funkcióval” (EAT8 automata sebességváltó esetén), a Sáv közepén tartó asszisztens, a „Full Park Assist”, valamint a „Statikus kanyarfény funkcióval kiegészülő full LED-es fényszórók”. Mindezeken túl az 508 SW-t a telematikai szolgáltatások bőséges kínálata is jellemzi, így például a TomTom® Traffic szolgáltatásokat* is nyújtó 3D online navigáció, a MirrorLink®, Android Auto™ és Apple CarplayTM protokollal kompatibilis Mirror Screen funkció, az indukciós okostelefon-töltés, a négy USB-port, és a PEUGEOT Connect SOS & Assistance* automatikus segélyhívó rendszer.
Peugeot508SW21Az alapot jelentő EMP2 padlólemez mind a fogyasztásra, mint a passzív biztonsági jellemzőkre, mind a teljesítményre pozitívan hat, így az 508 SW a Peugeot gépjárművek nyújtotta vezetési élmény legjavát garantálja. Egyes változatok a kényelmes felfüggesztés érdekében egy az útegyenetlenségeket csillapító első bölcsőt is tartalmaznak, illetve soklengőkaros hátsó futóművel rendelkeznek, melyhez elektronikusan vezérelt, változó csillapítású felfüggesztés (Active Suspension Control) is társul. Közben a gépháztető alatt a már ismert, új generációs PureTech és BlueHDi - PureTech 180 S&S EAT8, PureTech 225 S&S EAT8, továbbá BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8, BlueHDi 180 S&S EAT8 - motorok lapulnak. A fenti egységek típusjóváhagyása kivétel nélkül az „Euro 6.d temp” szabványnak megfelelően történt. Ez megelőlegezi a 2020. januártól érvénybe lépő Euro 6.d normában foglalt követelményeket, különös tekintettel a nitrogén-oxidok kibocsátására. 2019. második felében a modellpaletta egy nagyteljesítményű benzines Plug-In hibrid változattal bővül, melynek teljesen elektromos üzemmódban (ZEV) immár 50 km lesz a hatótávolsága (WLTP szabvány szerint).
Peugeot508SW22A 2018-as Párizsi Autószalonon bemutatkozó új PEUGEOT 508 SW európai értékesítése 2019 januárjában kezdődik, nemzetközi forgalmazása pedig az év első felében várható.