Audi Q8 - A Q-család új arca

Megérkezett az Audi nagyméretű, luxus szabadidő-kupéja, a Q8. A négyajtós túraautók eleganciáját a nagyméretű SUV-ok praktikumával, sokoldalúságával ötvöző újdonság igényes felszereltségével, széleskörű hálózati kapcsolataival és nem utolsósorban robusztus konstrukciójával a munka és a szabadidő eltöltése során egyaránt ideális partner, útitárs lehet. Ősszel érkezik a kereskedésekbe.

A Q8 minden más testvérmodelljénél intenzívebben sugározza a négykarikás márka sportos dinamikáját és jellegzetes stílusát, egyúttal az Audi és a Q-család új arca. A 4,99 méter hosszú, 2 méter széles és 1,71 méter magas SUV-kupé megjelenése igazán impozáns: a nyolcszögletű Singleframe hűtőrács, a nagyméretű légbeömlők, valamint az elegánsan ereszkedő tetőív magabiztos kiállást kölcsönöz az autó számára. Az erőteljes kontúrok és az atletikusan feszes felületek is hozzájárulnak a szabadidő-kupé markáns megjelenéséhez, közben számos részlet az „Ős-quattro” modellre emlékeztet. Ilyenek például a 22 col peremátmérőjű kerekeket rejtő sárvédők jellegzetes domborulatai („quattro-blister”), ugyanakkor a légterelők, a kerékjárati ívek és a hátsó diffúzorelem már a színükkel is az autó offroad-jellegét emelik ki.
Természetesen az alapkivitelben is LED-technikájú első fényszórók, valamint hátsó lámpák is hozzájárulnak a Q8 egyedi arculatához, ráadásul előbbiek akár HD Matrix LED kivitelben is rendelhetők, utóbbiakat pedig karakteres fénysáv köti össze. További érdekesség, hogy a pilóta a myAudi App segítségével számos világítási funkciót kívülről, okostelefonjáról is aktiválhat.
A Q7-esnél szélesebb, rövidebb és alacsonyabb SUV-kupé tengelytávja közel háromméteres, így olyan térkínálattal szolgál, mely egyértelműen a kategóriájának élvonalát jelenti. Hátsó hármas ülése kívánságra hosszirányban állítható, támláit lehajtva pedig akár 1755 literig is bővíthető az elektromos működtetésű ajtó mögött feltáruló csomagtér.

Az új Audi belső stílusa abszolút letisztult, nem mellesleg minden porcikájából süt a prémium hatás. Minden kezelőelem logikusan viszonyul egymáshoz, a légbefúvó nyílások karcsú sávjától egészen a középső alagút a tiptronic sebességváltó karját is magában foglaló, széles konzoljáig. Sötétben az extrafelszerelésként rendelhető kontúrvilágítás emeli ki az utastér meghatározó dizájnvonalait, illetve szolgál a kesztyűtartófedél lézeresen kimunkált, háromdimenziós hatású quattro-emblémájának háttérvilágításaként. Kívánságra masszázs- és szellőztető funkciót is kínáló Individual komfortülések, négyzónás automatikus légkondicionáló berendezés, valamint illatosítót és ionizátort is tartalmazó légminőség-csomag (Air Quality Paket) teheti teljessé a nemes hangulatot.
audiq8 2018oA kabin egyik központi eleme az MMI touch response, a különleges kezelési koncepcióban csaknem minden funkció két nagyméretű képernyőre hívható le. A felső 10,1 col képátlójával az infotainment- és a navigációs rendszerek kezelésére szolgál, míg a 8,6 képátlójú alsóról a légkondicionáló berendezést, további kényelmi funkciókat és a szövegmegadást vezérelheti a vezető. A kezelés gyors és biztonságos, egy-egy funkció aktiválását jól érzékelhető és hallható kattanás erősíti meg. A természetes hangvezérlés intelligens beszélgetőpartnerré avatja az Audi Q8 modelleket. A vezető szabadon fogalmazhatja meg utasításait, s a hangvezérlés egész mondatokat – például „Éhes vagyok” – is értelmezhet, máris közeli éttermeket ajánlva.
audiq8 2018sA teljes egészében digitális Audi virtual cockpit 12,3 col átmérőjű, nagyfelbontású kijelzőjén kétféle nézet is választható. Opcióként a „plusz” változat egy harmadik, különösen sportos megjelenítést is kínál. Mindezt egy Head-up kijelző egészítheti ki, amely a fontos információkat – köztük az útkereszteződések részletes térképével a navigáció számára – a szélvédőre kivetítve jeleníti meg. A német piacra már alapkivitelben is a csúcsszínvonalú MMI navigációs rendszer plusz infotainment-berendezéssel érkezik a Q8, amely az Audi connect LTE Advanced szabvány szerinti adatátviteli moduljával, valamint WLAN-hotspottal készül. A navigációs rendszer az adott útvonal alapján felismeri a sofőr személyes preferenciáit, ezáltal intelligens javaslatokkal is szolgálhat. Az Audi connect online-szolgáltatások előretekintő módon egészítik ki az útvonaltervezést, így a két Car-to-X szolgáltatás – a közlekedési táblák információi és a veszélyhelyzet-információ – egyaránt profitálhat az Audi-flotta kollektív intelligenciájából. Az extraként rendelhető Audi connect kulcs Android operációs rendszerű, kompatibilis okostelefonról is lehetővé teszi az autó nyitását és zárását, illetve motorjának beindítását. Mindezen felül a Bang & Olufsen Advanced Sound System mind az öt üléshelyen vonzó térhangzással szolgál, a zenék ily módon úgy szólalhatnak meg, ahogy a koncertteremben rögzítették őket.
audiq8 2018nLegyen éppen szó parkolásról, városi közlekedésről vagy hosszú túrákról, az Audi Q8 számos menethelyzetben támogatja vezetőjét. Ennek technikái közé tartozik egyebek mellett az adaptív menetasszisztens, a gazdaságossági asszisztens, az útkereszteződés-asszisztens, a sávváltást segítő rendszer, az útpadka-figyelmeztetés és a környezetmegfigyelő kamerák rendszere. Igazi különlegesség a 2019 elején érkező távirányítású garázspilóta (Remote Garage Pilot), amely a vezető felügyelete mellett önállóan manőverezi a garázsba a SUV-modellt, illetve áll ki vele.
audiq8 2018cs„Az Audi a quattro és a quattro az Audi” – ez a szállóige különösen érvényes ez a Q8 modellre, melynek tisztán mechanikusan működő központi differenciálműve alapesetben 40:60 arányban osztja el a forgatónyomatékot az első és a hátsó tengely között, szükség esetén azonban túlnyomó részét az éppen hatékonyabb vonóerőátadási képességekkel rendelkező tengelyre irányíthatja. 254 milliméteres szabadmagassága, rövid karosszéria-túlnyúlásai és lejtő-asszisztense révén az Audi Q8 ott is folytathatja útját, ahol a műutak már véget érnek. A csillapítás-szabályzással kiegészített futómű az alapkivitel része, de kívánságra az ugyancsak csillapítás-szabályzással kínált adaptív légrugózás (adaptive air suspension) is rendelkezésre áll.
audiq8 2018cAz ugyancsak az alapkivitelhez tartozó progresszív kormányzás mellett, amelynek áttétele a bekormányzási szög növekedésével egyre közvetlenebbé válik, az Audi összkerékkormányzást is kínál. E technika akár öt fokos tartományon kormányozza be a hátsó kerekeket, kis sebességeknél az agilitás növelése érdekében az első kerekekkel ellentétes, míg a magasabb sebességtartományokban a fokozott stabilitás szolgálatában velük megegyező irányban.
audiq8 2018pAz új mild-hibrid technikának (MHEV) köszönhetően a hajtásrendszer mindegyik változatában különösen gazdaságos. A 48 voltos fedélzeti elektromos hálózat két fontos műszaki komponenst foglal magában: az egyik a lítiumion-akkumulátor, a másik a szíjhajtású indítógenerátor. A lassítások során utóbbi akár 12 kilowatt teljesítménnyel táplálhat vissza energiát, amit az akkumulátor tárol. Az MHEV-technika a leállított motorral támogatott, tartós szabad gördülési fázisokat („vitorlázás”), illetve az automatikus motorleállítás és indítás rendszerének (Start-Stop System) már 22 kilométer/óránál működésbe lépő szabályzását is lehetővé teszi.
audiq8 2018bA négyajtós luxuskupék és SUV-ok világába kiránduló Audi Q8 2018 harmadik negyedévében érkezik az európai piacokra.