BMW X5 2018 - Új fejezet

A BMW X5 negyedik generációja a márka történetének eddigi leggazdagabb innovációs tárházával kecsegtet. Az új V8-as benzinmotor, az X modellcsaládban először bemutatkozó aktív hátsókerék-kormányzás, az Off-Road csomag és a többi újdonság, mind-mind azt a célt szolgálja, hogy bajor modell a SAV koncepció valaha készült legizgalmasabb formáját kínálja, azzal, hogy a járatlan utak leküzdésének képességét a vezetés abszolút élményével egyesíti.

Az elődmodellhez képest 42 milliméterrel megnyújtott tengelytávolság, a 36 milliméterrel megnövelt karosszéria-hosszúság, a 66 milliméterrel szélesebb kiállás és a 19 milliméteres magasságbeli növekedés magabiztos megjelenést, az utastérben pedig irigylésre méltó helykínálatot garantál. A 4922 milliméter hosszú, a 2004 milliméter széles és 1745 milliméter magas X5 megőrizte az SAV kategória jellegzetes arányait, a végletekig letisztult formanyelv viszont új.
A frontrész egyik legfeltűnőbb újítása a vese alakú hűtőrács, nagyméretű, egybefüggő kerete, melyet alapra is LED-technológiás fényszórók vesznek körül. Extrafelszerelésként viszont adaptív LED fényszórókkal szerelt BMW Laserlight lézerfény is rendelhető, hátul pedig a háromdimenziós hatású burákkal fedett lámpák valóságos műalkotássá varázsolják a bajor modell fenekét. Az X5 modern fellépésének egyik kulcspontja az autó oldalán végigfutó precíz karaktervonal, mely a hátsó ajtók magasságában meredek emelkedésnek indul.
A negyedik nemzedékébe lépő BMW X modell karosszériájának és utasterének jellegzetes stíluselemeit leginkább az xLine és az M Sport felszereltségi csomagok tételei emelik ki, mint például az akár 22 colos, extraként rendelhető könnyűfém keréktárcsák, ugyanakkor már a piaci bevezetéstől kezdve elérhetőek lesznek a típus-specifikus BMW Individual opciók.

Az új X5 kabinjában a műszerfal és a középkonzol párosának sallangmentes, ergonomikus elrendezése igencsak bőséges térérzetet garantál. Az emelt üléspozíció, a műszeregység és a központi kijelző új kialakítása, valamint a csúcstechnológiás kijelző- és vezérlési koncepció egytől egyig azt a célt szolgálja, hogy a pilóta még könnyebbem irányítása alatt tarthassa a „vasat”. A sok hely mellett exkluzív hangulat és gondosan kiválasztott anyagok várják az utasokat, többek között az alapfelszereltség részeként adott Vernasca bőrkárpit. A komfortot pedig olyan tételek fokozzák, mint a multifunkciós ülések, a hűthető és fűthető pohártartók, a Sky Lounge panoráma üvegtető, a Dynamic Interior Light utastéri hangulatvilágítás, a Bowers & Wilkins Diamond hangrendszer, valamint a hátsó üléssorban ülők szórakoztatásáról gondoskodó, 10,2” méretű érintőképernyővel dolgozó Professional multimédiarendszer.
bmwx5 2018zs02Az alapesetben 645 liter térfogatú csomagtér a 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével egészen 1.860 literesre bővíthető. Kétrészes ajtaja nagyban megkönnyíti a rakodást, a Comfort Access funkció pedig automatikus, kéz nélküli nyitást és zárást is lehetővé tesz. Feltétlen említést érdemel még, hogy az adaptív, levegős futómű megrendelése esetén leengedhető a kasztni, tovább csökkentve a rakodóperem magasságát. Sőt mi több, a poggyászokat immár elektronikusan működtethető roló takarhatja el, ennek magasságát az utasok tetszés szerint állíthatják be. A modellbe egyébként akár harmadik üléssor is rendelhető, amely további két férőhelyet jelent.
bmwx5 2018xA BMW kijelző- és vezérlőrendszereit egyesítő központi operációs rendszer legkorszerűbb, 7.0 verziója a vezető figyelmének minden korábbinál átfogóbb optimalizálását helyezi a középpontba, hogy az eddigi legprecízebb személyre szabhatóságával az utazás minden pillanatában a lehető legpontosabb információkkal segítse őt. Ennek részeként világpremierjét ünnepli a BMW Live Cockpit Professional műszerfal, mely egy 12,3” méretű, digitális műszeregység és egy ugyanekkora központi kijelző párosából áll össze. A kijelzők tartalmai igény szerint állíthatók, akár a multifunkciós kormány gombjaival, az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájával, az érintőképernyőkön keresztül, hangvezérléssel vagy BMW Gesztusvezérléssel. Az ugyancsak továbbfejlesztett BMW Head-Up kijelző még nagyobb, immáron 7 x 3,5” méretű kivetítési felületet kínál, az eddiginél is kellemesebb grafikával.
bmwx5 2018cPiaci premierjének idejében egy V8-as benzinmotorral és három hathengeres erőforrással lesz elérhető az X5-ös. A négy szív mindegyike az „optimalizált belső hatékonyságot tartja szem előtt” és a még gyorsabb váltásra képes, nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül továbbítja teljesítményét és forgatónyomatékát a kerekek felé, miközben maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait.
bmwx5 2018gAz X5 xDrive50i modell orrában dolgozó, vadonatúj fejlesztésű nyolchengeres benzinmotor 340 kW/462 lóerő maximális teljesítmény és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes (ez a változat Európában nem lesz elérhető), míg az xDrive40i modell soros hathengeres benzinmotorja 250 kW/340 lóerő maximális teljesítményt és 450 Nm csúcs forgatónyomatékot küld a négy kerékre. Az X5 M50d modellben egy soros hathengeres dízelmotor és négy turbófeltöltő garantálja a 294 kW/400 lóerő maximális teljesítményt és a 760 Nm csúcs forgatónyomatékot, amelyekkel a BMW M Performance modell minden vezetési szituációban rendkívüli erőtöbbletet biztosít a sofőrnek. Végül, de nem utolsósorban az xDrive30d orrába ugyancsak egy soros hathengeres dízelmotor kerül, amelynek maximális teljesítménye 195 kW/265 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 620 Nm.
bmwx5 2018fAz új BMW X5 tökéletes tapadásáról, sportosan dinamikus agilitásáról és maximális iránystabilitásáról minden vezetési szituációban a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás gondoskodik. Természetesen a rendszert úgy fejlesztették tovább a mérnökök, hogy alapra hátsókerék-hajtású sportkocsikra hasonlítson az X5 viselkedése. A hátsó tengelybe integrált, elektronikusan vezérelt differenciálzár eközben még sportosabbá teszi az autó irányíthatóságát és vezethetőségét.
bmwx5 2018csAz új X5 alá egy sor vadonatúj, végletekig finomhangolt futómű-technológiát beépítettek a fejlesztők, annak érdekében, hogy az SAV kategória megteremtője a járatlan utak legkeményebb fajtáival is megbirkózzon, s a sportosan dinamikus vezetési élmény és a fejedelmi menetkomfort kettőse se csorbuljon. Az újdonságot alapra dinamikus lengéscsillapítás-szabályzással (DDC – Dynamic Damper Control) „szállítja” a BMW, miközben az aktív borulásgátló rendszerrel és aktív hátsókerék-kormányzással (Integral Active Steering) felszerelt BMW M Professional adaptív futómű extrém agilitással és dinamikus menetteljesítményekkel ruházza fel a modellt. Az első és a hátsó tengely levegős futóműve luxusautósan kényelmes, emellett a hasmagasság 80 milliméteres intervallumban, egyetlen gombnyomással állítható. Most először a vásárlók Off-Road csomagot is rendelhetnek a kedvencükhöz, amely egy önálló gombon keresztül négy különböző vezetési üzemmódot kínál fel. Az eltérő beállítások aktiválásával a rendszer a modell hasmagasságát, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás karakterisztikáját, a hajtáslánc gázreakcióját, a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó vezérlését és a dinamikus menetstabilizáló rendszer közbeavatkozásának mértékét a homokos, sziklás, murvás és havas útfelület követelményei szerint hangolja át.
bmwx5 2018aVégezetül a bajor prémiumgyártó a vezetést támogató rendszerek minden korábbinál átfogóbb palettájával támogatja a vezetőt. Az innovációs tárházban megtalálható többek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat, a kormányzó- és sávtartó asszisztens, a sávváltásra és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a sávváltást segítő asszisztens, az oldalirányú ütközést megelőző rendszerrel és kikerülési segédlettel együttműködő sávtartó asszisztens, a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, az elsőbbségadásra figyelmeztető rendszer (Priority Warning), valamint a rossz haladási irányra figyelmeztető rendszer (Wrong-Way Warning).
bmwx5 2018iAz új BMW X5 a világszerte eddig több mint 2,2 millió példányban értékesített SAV (Sports Activity Vehicle) járműkoncepció globális sikertörténetének új fejezetét nyitja meg. A német újdonság továbbra is az Egyesült Államokban, a BMW Group spartanburgi üzemében készül majd, piaci bevezetése 2018 novemberében várható.