BMW X2 M35i - Hamisítatlan M-génekkel

Az X2-es modellsorozat csúcsán bemutatkozó motorváltozat letaglózó menetteljesítménnyel, izgalmas karosszériajegyekkel és már első ránézésre is magával ragadó kisugárzással kecsegtet.

Extrovertált formanyelvével és a dicső legendákra utaló dizájnmegoldásaival a BMW X2-es egy merőben innovatív aspektusból értelmezte újra a prémium SAC (Sports Activity Coupé) modellek fogalmát. Nem véletlen, hogy 2018 márciusi premierjét követően egyből rabul ejtette a modern gondolkodású fiatalok szívét. Most pedig megérkezik a kínálat új etalonja, az M35i változat. A bajor újdonságot ezúttal is a BMW M GmbH tervezőmérnökei álmodták meg, akiknek évtizedekre visszanyúló motorsport-tapasztalatai az autó minden porcikáját, alkatrészét áthatják.
Ahogy azt a világ legerősebb betűje, az M is sugallja, az új BMW X2 M35i a BMW M Performance modellek dinamikus vezethetőségét és letaglózó menetteljesítményét örökölte. Úgy, hogy a gépháztető alá, most először - a fokozattan sportos sorozat történetében - egy kétliteres TwinPower Turbo technológiával dolgozó, négyhengeres erőforrás került, mely egyúttal a BMW valaha kínált legerősebb soros – sorozatgyártású - négyhengeres szíve. Az aggregát maximális teljesítménye 225 kW / 306 lóerő, csúcsnyomatéka pedig 450 Nm. A brutális erőt az alapfelszereltségeként kínált BMW xDrive intelligens összkerékhajtás juttatja hiánytalanul az úttestre, a Launch Control elnevezésű rajtprogrammal kiegészített, típus-specifikus BMW M Performance hangolású, nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval együttműködve. Az új BMW X2 M35i így 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Nem mellesleg a motor hűtéséről újratervezett hűtőrendszer gondoskodik.
bmwx2m35i13Teljes értékű BMW M Performance modellként az új BMW X2 M35i lemezei mögött nem csupán egy erőteljes motor, de egy típus-specifikus hangolású M Sport futómű is dolgozik. Ugyanakkor opcióként adaptív futómű is elérhető hozzá, mely a tökéletes sportosság és az abszolút menetkomfort érdekében két teljesen eltérő, manuálisan állítható üzemmódot kínál. Az új BMW X2 M35i egyik legkülönlegesebb technikai újítása az első tengelybe integrált M Sport differenciálmű. Ez a legintenzívebb vezetési manőverek közben is a lehető leghatékonyabban csökkenti az első kerekek tapadásvesztésének esélyét. Mindemellett az X2 M35i megerősített fékrendszert is kapott: a sötétkék metál féknyergeket és az elöl 18”, hátul 17” méretű acél féktárcsákat kínáló M Sport fékrendszer még a legkeményebb terhelések közepette is mindvégig rövid féktávokat garantál. Természetesen a mérnökök a kocsi kormányművét és kerékfelfüggesztéseit is az újdonság hajtásláncának menetteljesítményéhez hangolták, ezáltal végtelenül közvetlen irányítást és rendkívül precíz visszajelzéseket nyújt.
bmwx2m35i19Az új X2 M35i sportos kvalitásai a karosszéria részletein is visszaköszönnek. A szabadidő-kupé dizájnját az M Sport csomag tételei és a Cerium Grey árnyalatúra fényezett BMW M Performance karosszéria-kiegészítők határozzák meg. Szemből nézve mindez a teljes LED-technológiás első fényszórókkal és ködlámpákkal kezdődik, majd a Cerium Grey árnyalatú hűtőrács-párban, illetve a motor és a fékrendszer hűtőlevegőjét szállító, ugyancsak Cerium Grey színű oldalsó légbevezető nyílásokban folytatódik. A külső visszapillantó-házakat szintén újragondolták és hasonló árnyalattal borították, a BMW M hátsó lökhárítóba pedig az M Sport kipufogórendszer 100 milliméter átmérőjű ikervégződését integrálták. A speciális kipufogódobnak köszönhetően ráadásul az M35i kivételesen sportos orgánummal bír. A külső stílusjegyek tárházát a 715M kódú, 19” méretű M Sport könnyűfém keréktárcsák zárják, amelyek akár 721M kódú, 20” méretű, Cerium Grey kéttónusú M Sport könnyűfém keréktárcsákra is cserélhetők.
bmwx2m35i17Az utastérben szintén a kivételesen sportos megjelenésé, illetve az M Sport csomag tételeié a főszerep. Az autó azonban mindezek felett váltófülekkel felszerelt BMW M bőr sportkormánnyal és „M35i” feliratú küszöblécekkel rendelkezik, opcióként pedig új BMW M sportülések is választhatók. Az integrált fejtámlákkal felszerelt ülések még a legélesebb kanyarokban is tökéletes oldaltartást garantálnak a vezetőnek és első utasának, a hosszúra nyúló utazásokat pedig egyszerre kényelmessé és biztonságossá varázsolják. Három különböző mintázattal érhetőek el: a kék varrással díszített fekete szövet / alcantara kettős borítás alternatívájaként fekete kontraszt-varrással öltött, vöröses Dakota bőrözés és teljesen fekete Dakota bőrkárpit is a vásárlók rendelkezésére áll.
bmwx2m35i05A hajtáslánc és a kisugárzás minden kétséget kizáróan sportos temperamentumán felül a BMW X2 M35i járművezérlési és járműkapcsolati innovációk terén is sokat ad: az opciók között például a színes BMW Head-Up kijelző is megtalálható, a kompakt szegmensben egyedülálló méretű kivetítési felülettel. Igény szerint a BMW ConnectedDrive legújabb generációjával és az új BMW Connected okoseszköz-alkalmazással is bővíthető a kocsi felszereltsége. Végül, de nem utolsósorban a vezetést támogató rendszerek palettáján többek között olyan kamera-alapú technológiák is megtalálhatók, mint a folyamatos araszolást megkönnyítő torlódás-asszisztens (Traffic Jam Assistant) vagy a parkolóasszisztens (Parking Assistant). Az új BMW X2 M35i sorozatgyártása 2018 novemberében veszi kezdetét, az első példányok 2019 márciusában érkeznek meg Európába.

Pin It