Škoda SCALA - Új karakter, új technika, új név

A közkedvelt, kompakt kategóriába érkező új Škoda SCALA teljesen új fejlesztés, így magas színvonalú aktív és passzív biztonság, akár teljesen LED-es fényszóró, bőséges térkínálat, környezetbarát motorpaletta, valamint az elmaradhatatlan, Simply Clever megoldások sokasága jellemzi.

Azt, hogy milyen lesz pontosan a SCALA külseje, egyelőre még a képzeletünkre bízza a Škoda, persze, a Párizsban leleplezett VisionRS tanulmányautó és a most közzétett fotók nyújtanak némi támpontot. Rengeteg más, lényegi információt azonban már nyilvánosságra hozott a cseh márka az újdonságáról, ezek következnek most.
Ahogy Bernhard Maier, a Škoda Auto igazgatótanácsának elnöke kiemelte: „Teljes egészében új fejlesztésről van szó, amely technikája, biztonsága és formavilága tekintetében egyaránt mércéül szolgálhat e kategóriában.” Valószínűleg ezért az új elnevezés is: a latin eredetű SCALA jelentése ugyanis lépcső vagy létra, ami arra utalhat, hogy a nagy hagyományokra visszatekintő cseh márka műszakilag is nagy lépést tesz előre. Ráadásul ez lesz a Škoda első sorozatgyártású európai típusa, mely a logó helyett az önálló betűkkel kiírt „Škoda” feliratot viseli majd a csomagtér-ajtó közepén.
Kompakt külső méretei – 4362 milliméter hosszú, 1793 milliméter széles, 1471 milliméter magas, tengelytávja pedig 2649 milliméter – tágas utasteret takarnak, belső paraméterei – a gyár szerint – az Octávia adottságaihoz hasonlítanak. A térdmagasságban mérhető lábtér például 73 (OCTAVIA: 73), a könyökmagasságú szélesség hátul 1425 (OCTAVIA: 1449), miközben a hátsó fejtér 982 milliméter (OCTAVIA: 980 milliméter). Ráadásul a csomagtartója 467 literes, amely a hátsó ülés lehajtásával akár 1410 literig is bővíthető.
Nem titok az sem, hogy a SCALA akár teljesen LED-es fényszórókkal, ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpákkal, valamint dinamikus hátsó irányjelzőkkel is kapható lesz. A Simply Clever megoldások sorát pedig az elektromos reteszelésű, kihajtható vonófej gazdagítja, ez a csomagtartóban található kapcsolóval mozgatható. De lesz még esernyőtartó a vezetőajtóban, üzemanyagtöltő-nyílás fedelébe rögzített jégkaparó és Tip-to-Close funkcióval kiegészített, elektromos mozgatású raktér-fedél.

Mindemellett az új Škoda a modern megjelenéséhez tökéletesen passzoló fejlett digitális technikákkal érkezik, többek között extraként rendelhető a 10,25 colos Virtual Cockpit műszeregység a 9,2 colos kijelzővel felvértezett központi infotainment rendszerrel kiegészítve. Sőt, a Škoda Connect mobil online szolgáltatásainak köszönhetően a vezető és az utasok akár mobiltelefonjukról is be-, illetve kireteszelhetik a jármű ajtóit, valamint akár vezeték nélkül (over the air) is frissíthetik az infotainment-rendszer vagy a navigációs térkép szoftvereit – így a szervizt sem szükséges felkeresniük. Feltétlen említést érdemel az is, hogy a SCALA az első Škoda, mely minden egyes példányában állandó internetkapcsolatot biztosít. A beépített eSIM-kártya már alapkivitelben támogatja a vészhívás (Emergency Call) és a proaktív szolgáltatás (Proactive Service) funkciókat.
skodascalaelo03A SCALA öttagú motorkínálatában három benzines és egy dízel aggregát szerepel, s természetesen mind megfelel az Euro 6d-TEMP károsanyag-kibocsátási szabvány előírásainak. Szintén közös bennük, hogy egytől egyig közvetlen befecskendezésűek és turbófeltöltésűek, illetve az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System), illetve a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) rendszereivel is rendelkeznek.
skodascalaelo09A 70 kilowattos (95 LE) 1.0 TSI aggregát ötfokozatú sebességváltón keresztül továbbítja nyomatékát, míg a 85 kW (115 LE) teljesítményű 1.0 TSI-hez alapkivitelben hatfokozatú manuális, kívánságra pedig hétfokozatú DSG-váltó csatlakozik. A ŠKODA SCALA csúcsbenzinmotorja az 1.5 TSI, a négyhengeres konstrukció teljesítménye 110 kW (150 LE) és kívánságra hétfokozatú DSG egység is rendelhető hozzá. A négyhengeres 1.6 TDI 85 kW (115 LE) teljesítményt és 250 newtonméter forgatónyomatékot küld a főtengelyre, az AdBlue-befecskendezés és az SCR-katalizátor, valamint a dízel részecskeszűrő egyaránt az alapkivitel része. A leginkább környezetkímélő megoldást az 1.0 G-TEC erőforrás jelenti, amely háromhengeres konstrukcióként elsősorban a hagyományos üzemanyagokénál kisebb szén-dioxid- és nitrogén-oxid-kibocsátás jellemezte földgázüzemre (CNG) készült. Miután kifogyott a földgáz, a motor benzinnel is üzemeltethető. Ennek teljesítménye 66 kW (90 LE), az erőátvitel feladatát pedig kizárólag hatfokozatú manuális sebességváltó látja el.
skodascalaeloA SCALA alapfutóművét biztonságos és agilis menettulajdonságok jellemzik, ugyanakkor az extraként választható új sportfutómű (Sport Chassis Preset) két különböző hangolást biztosít a pilóta számára. E megoldás egyébként 15 milliméterrel süllyeszti mélyebbre a karosszériát, és normál üzemmódja mellett a szeleppel állítható lengéscsillapítók segítségével egy keményebb karakterisztikájú sportüzemmód is rendelkezésre áll. A két beállítás közötti váltás a menetprofil-választás (Driving Mode Select) menüjéből vezérelhető.
skodascalaelo11Eközben Christian Strube, a Škoda igazgatótanácsának műszaki fejlesztés területéért felelős tagja azt hangsúlyozta, hogy „Az új Škoda SCALA a Volkswagen-csoport sokoldalú, modulrendszerű keresztmotoros platformjára épül, ami a legmodernebb hajtástechnika és futóműkomponensek mellett számos új, eddig csupán a nagyobb járműkategóriákban kínált vezetői segédrendszer alkalmazását is lehetővé teszi – első ízben vagy már továbbfejlesztett változatban.” Így például a SCALAhoz megvásárolható bővített vezetői segédrendszerek közé tartozik a Side Assist berendezés, mely berendezésként időben jelzi a vezetőnek, ha hátulról előzési szándékkal jármű közelít vagy már a visszapillantó tükrök holtterében található. Míg a jól ismert holttér-érzékelés (Blind Spot Detect) hatótávolsága 20 méter, a Side Assist akár 70 méterről is érzékeli a járműveket, így autópályán és gyorsforgalmi utakon közlekedve is hatékonyan előzheti meg a veszélyhelyzeteket. A Side Assist részrendszere a hátsó keresztirányú forgalmat figyelő asszisztens (Rear Traffic Alert). Ugyancsak a hosszú autópálya-túrák ideális technikája – egészen 210 kilométer/órás tempóig – az extraként elérhető adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control; ACC). A szériafelszereltséget bővíti az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő rendszer (Lane Assist) és az első radarasszisztens (Front Assist), utóbbi a városi vészfékfunkcióval (City Emergency Brake) közösen a jármű előtti területet radar használatával előzi meg a baleseteket. Parkolásnál meg a parkolási asszisztens (Park Assist) jön jól.
skodascalaelo01Egyelőre ennyit a Škoda SCALAról, melynek piaci bevezetése 2019 első felére várható. Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk.