Volkswagen T-Cross - Társ a mindennapok során

A teljesen új T-Cross stílusával, praktikumával, rugalmasságával, gazdaságosságával és connectivity lehetőségeivel várhatóan számtalan vásárló szívét elcsavarja. Méghozzá három különböző földrészen.

Egyet már biztosan elnyert. Mert Cara Delevinge, a 41 millió követővel rendelkező brit színésznő, énekes és szupermodell így mutatta be az új Volkswagen T-Crosst Amsterdamban: „A T-Cross több, mint egy városi SUV – sokoldalú (mint én!), és imádom a stílusát!” S a kellemest a hasznossal összekötve, a majd’ mindig úton lévő híresség lesz a német márka legújabb típusának a nagykövete.
Persze a Volkswagen nem elégedett meg ennyivel: néhány órával az amsterdami premier előtt Sanghajban már leleplezték a T-Crosst, majd pár óra múlva Sao Paolo következett. Három világváros, három kontinens, közel egy időben – mindez jól mutatja, hogy milyen fontos az újdonság a Volkswagennek.
Bizony, a német márka arra számít, hogy 2025-re minden második VW-emblémás autó SUV lesz. Ráadásul éppen Észak- és Dél-Amerikában, illetve Kínában számol a legintenzívebb növekedéssel az egyre csak népszerűbb szegmensben a wolfsburgi vezetőség, úgyhogy világszerte összesen 30 szabadidő-autó szerepel majd a Volkswagen-kínálatában. Köztük a mindentudó T-Cross.
A T-Cross a konszern moduláris keresztmotoros platformjára épül (MQB), ami lehetővé teszi, hogy a hajtott első kerekek messze előre, a karosszéria sarkaiba kerüljenek. Ennek köszönhetően a 4,11 méteres teljes hossz mellé figyelemre méltón nagy, 2,56 méteres tengelytáv, emiatt pedig akár öt felnőtt számára is kényelmes utastér társul. A jó helykínálathoz, illetve a variálhatósághoz a csúsztatható hátsó üléssor is hozzájárul: attól függően, hogy több lábtérre vagy nagyobb raktér-kapacitásra van-e szükség, egy 14 centiméteres sínen mozgatható. Így egyszerűen bővíthető az alapra 385 literes csomagtartó, első lépésben 455 literig, majd – a hátsó üléstámlák ledöntésével - egészen 1281 literig.

Digitális műszerfalával és kiemelkedő hálózatba kapcsolhatósági megoldásaival a T-Cross a modern idők ideális járműve. A fedélzeti működése és a személyre szabhatósága is intuitív, közben az okostelefonok induktív módon tölthetők, és 4 USB csatlakozó segíti a digitális komfortot.
volkswagentcross20Mindemellett a T-Cross ss alapfelszereltségéhez számos olyan vezetői segédrendszer tartozik majd, amelyek ezelőtt csak nagyobb kategóriájú típusokban szerepeltek. Így például a Front Assist környezetfelügyelő rendszer, a Pedestrian Monitoring gyalogosfelismerő rendszer, a városi vészfékfunkció, a Lane Assist sávtartó rendszer, a Hill Start Assist az emelkedőn elindulást segítő rendszer, a proaktív utasvédelmi rendszer és a holttérfigyelő is, amely a sávváltásoknál segít az integrált hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetéssel (Rear Traffic Alert). A Volkswagen kívánságra éberségfigyelő rendszerrel, adaptív sebességszabályzóval és parkoló-asszisztenssel is felszerelhető.
volkswagentcross14Az új T-Cross típus négy turbófeltöltős motorral választható: három benzinüzemű és egy dízel. A két 1.0 TSI háromhengeres, részecskeszűrővel ellátott benzinmotor 70 kW/95 LE, illetve 85 kW/115 LE teljesítmény leadására képes. A csúcsmotor az 1.5 TSI négyhengeres, 110 kW/150 LE-s erőforrás. A kínálat negyedik tagja az 1.6 TDI négyhengeres dízelmotor, 70 kW/95 LE teljesítménnyel. Mind a négy erőforrás megfelel a legújabb Euro 6d-TEMP emissziós előírásoknak.
volkswagentcross04A Polo méretű T-Cross-szal a legkisebbek szegmensében is teljes lett a Volkswagen szabadidő-autók kínálata. Feladatát Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személyautók igazgatótanácsának az értékesítés területéért felelős tagja a következőképpen foglalja össze: „Az SUV modellek világszerte egyre népszerűbbé válnak az ügyfeleink körében. Éppen ezért töretlenül folytatjuk jelenlegi SUV offenzívánkat. Alapvető üzleti tevékenységünk erősítése szempontjából ennek kulcsfontosságú jelentősége van, hiszen így tudjuk a szükséges euró milliárdokat a mobilitással és az autonóm közlekedéssel kapcsolatos feladatainkra fordítani.” A stílusos, praktikus és gazdaságos városi crossover modell ideális társ a mindennapokban és azokon túl is.