Nissan Micra MY21 - Energiabomba

Megújult a Nissan városi kisautója, a Micra. A kívül-belül személyre szabható japán apróság immár LED-es fényszórókkal, valamint új kivitelekkel rója a várost, megállíthatatlanul. Dízelmotort viszont mostantól hiába keresünk a konfigurátorában.

Ki gondolná, hogy a Nissan Micra immár 38 éve az európai utcakép szerves része? Pedig tényleg! S azóta folyamatosan megújul, tartja a lépést a divattal vagy éppen „kijelöli” a következő szintet, elénk tárva a sikeres városi kocsi útját. Most ismét modernizálták, következnek a részletek.
“A 2021-re tervezett, korszerűsített modell palettában, mi azt finomítottuk, amit az emberek szeretnek a Micrában. Egyszerűbbé tettük az ügyfelek számára, hogy összhangban legyenek a számukra ideális felszereltségi szinttel és ráadásként, azt azután még saját ízlésük szerint személyre is szabhassák.” – mondta Ekaterina Apushkina, a Nissan Europe-nak, a Városi Autó Divízió Managere. Vagyis a kifinomult Micra vásárlói számtalan különböző személyre szabási opcióból, kombinációból választhatnak, mind az autó elejét, mind a hátulját illetően, illetve akár LED fényszórókra is válthatnak, még elegánsabb külsőt biztosítva számára. Emellett a Nissan bevezeti az új N-Design felszereltséget is a már jól ismert VIsia, Acenta és Tekna mellé. Az Acenta és az N-Design változatok alapra megkapják az új kéttónusú „Genki” könnyűfém felniket is, melyek a hagyományos japán kézműves kultúra szellemében készülnek.
Az N-Design verzió egyébként azon vevőket célozza meg, akik szeretnék a saját egyedi ízlésüket kifejezni. Így például elöl, hátul és oldalt is csíkokkal díszíthetik a kedvencük karosszériáját, miközben a tükör fényes fekete házzal büszkélkedhet. Az utastérben modern, fekete-szürke üléskárpit várja az utasokat, bőrhatású műszerfal-betétekkel, térpárnával és ajtóborítással kiegészítve. Opcióként a merész Energy narancsvörös belső is kérhető, továbbá számos egyéb kiegészítő rendelhető ugyanebben a dinamikus színben.
nissanmicramy21fEközben a Tekna tele van fejlett vezetési technológiákkal és szórakoztató elektronikai funkciókkal, támogatva a Nissan Intelligent Mobility-t is. Ide sorolható többek között a Nissan intelligens 360 fokos parkolókamera rendszere, mely már mozgó tárgy észleléssel és intelligens holttér-figyeléssel is rendelkezik. Nem mellesleg magas minőségi hangzást garantáló Bose® Personal® hang- és TomTom navigációval rendelkező NissanConnect szórakoztató és információs rendszerrel is fel van vértezve.
nissanmicramy21gA Visia szinttől kezdve a Micrát alapvető biztonsági technológiákkal is ellátták, úgy, mint, a visszagurulás-gátló rendszer, az intelligens vészfékezési rendszer (automata elakadásjelzővel) és az intelligens nyomvonal szabályozás, viszontagságos időjárási körülményekre. Bizonyos kivitelek esetén a csomag magába foglalja az automata távolsági-fényszóró kapcsolást, a közúti jelzések felismerését és a gyalogosokat is felismerő intelligens vészfékezési rendszert.
nissanmicramy21aA Micra fejlettebb 1.0 literes turbómotorja dinamikus és hatékony vezetési élményt biztosít, ugyanakkor alacsonyabb fogyasztásával és károsanyag-kibocsátásával megfelel az EURO6D emissziós normáknak. Optimalizált nyomatékleadási görbéjével lendületesebb autózhatunk vele, kevesebb sebességváltással. Így tökéletes a városi mindennapokhoz, sőt, gyorsabb gázreakcióival élvezetesebb is. A Nissan Micrát úgy tervezték, hogy az európai piac magas elvárásainak is megfeleljen. A 2021-es Micra már kapható, 4.699.000 forinttól hazavihető.