Toyota Chinook 4x4 (1978) - Oldtimer karanténhoz

Ez a mélybarna fényezésű Toyota Chinook 49.000 dollárért váltott gazdát az idei esztendőben. Hogy mi az oka annak, hogy ezért a több mint negyvenéves kisteherautóért valaki ennyit „csengetett”? Az alábbiakból rögtön kiderül.

Az 1973-as olajválság radikálisan és tartósan rajzolta át a nyugati világ gazdaságát. Az üzemanyagárak többszörösére nőttek, ami a szállítási költségek emelkedését, ebből adódóan a fogyasztási cikkek általános drágulását eredményezte. Az autóipar kénytelen volt behúzni a vészféket: elsődleges szemponttá vált a takarékosság, összementek nemcsak a motorok, de ezzel együtt az autók is.
A Toyota már ezt megelőzően, éppen a hatvanas évek végétől gyártotta és forgalmazta a kisméretű pick-upját, melyet világszerte Hilux néven ismertek és ismernek, az Egyesült Államokban és Kanadában azonban csak Toyota Pickupnak hívták. A jármű könnyebb, fordulékonyabb és legfőképpen takarékosabb volt az akkoriban kapható kisteherjárműveknél, így kiváló alternatívát nyújtott azok számára, akiknek nem volt szüksége a nagyobb platósok teherbírására – a hetvenes évek derekától pedig szinte mindenkinek, aki nem tudta vagy szerette volna fenntartani a benzinfaló óriásokat.
Megjelenésével párhuzamosan a műkedvelő barkácsolók és gyakorlott műhelyek egyaránt meglátták benne a lehetőséget, hogy egy minden korábbinál gazdaságosabb lakóautót építsenek belőle. Úgy gondolkodtak, a helykínálat szűkössége is elfogadható kompromisszum egy olyan korban, amikor nem sok érv szólt már a hatalmas, pazarló fogyasztású, nehézkesen mozgó, ráadásul a legkevésbé sem sokoldalú lakóbuszok mellett. A „tiny house” mozgalom ma is él és virul.
Az ötlet a Toyota Motor Sales vezetőségének is szöget ütött a fejében, de a rengeteg amatőr próbálkozás egyike sem győzte meg őket. Amikor azonban meglátták azokat a prototípusokat, amelyeket a Chinook International nevű vállalat szakemberei építettek, azonnal tudták, hogy megtalálták az igazit. Nem véletlenül: a Chinook 1938 óta tökéletesítette a lakóautó műfaját, és az évtizedek során inkább teremtette, mint követte a trendeket.
toyotachinook4x4 1978fHogy a két vállalat mennyire komolyan vette a projektet, jól jelzi, hogy az 1973-ban létrejött együttműködés nagyobb volt a Toyota bármely korábbi exportpiaci megállapodásánál. Öt évre és tízezer autóra szóló, több millió dolláros szerződést kötöttek. A megfizethető lakóautót a Toyota kereskedői hálózatában tervezték forgalmazni, és a bevezetés lépcsőit pontosan kidolgozták. Már 1974-ben piacra került a nyújtott tengelytávú Hilux padlójára épülő, 2.0 literes, 106 lóerős motorral szerelt, hátsókerék-hajtású Toyota Round Tripper (kb. körutazó).
toyotachinook4x4 1978tMivel a Chinook és a Toyota egyaránt megszállottan ragaszkodott a tökéletességhez, a korai modell gyermekbetegségit már a következő modellévre orvosolták, például elhagyták a tök feleslegesnek bizonyuló fantázianevét. A vásárlók ugyanis addig is csak Toyota Chinook néven emlegették és keresték a személyautós vezethetőséget és üzemanyag-fogyasztást kínáló járművet, amely kompakt méretei ellenére víztartállyal, kézmosóval, hűtőszekrénnyel, étkezősarokkal, valamint egy kétgyermekes fiatal család számára elegendő alvóhellyel tette elérhetővé mindenki számára a nagy utazás álmát.
toyotachinook4x4 1978nyA következő években egyre erősebbek lettek a motorok, és maga az autó is: a Toyota a Chinook tanácsai alapján átalakított alvázakat gyártott, folyamatosan tökéletesítve a koncepciót. A modell azonban mindvégig megőrizte két legfontosabb jellemzőjét: az egyszerű vezethetőséget és a takarékosságot, amely egyben a Kaliforniában már ekkor fontos, csekély károsanyag-kibocsátás záloga is volt. A vezetőfülkével összenyitott lakómodul praktikumát magasítható tetővel, gázfőzős konyhamodullal javították.
toyotachinook4x4 1978yA Toyota Chinook (a rajongóknak csak Toynook, illetve Chiyota) rövid időn belül Észak-Amerika három legnépszerűbb lakóautójának egyikévé vált, amikor pedig az ötéves együttműködés véget ért, tömegével jelentkeztek a Chinooknál a versenytársak, hogy a Toyota helyébe lépjenek, és megszerezzék az aranytojást tojó tyúkot. A Toyotának azonban más oka is volt arra, hogy kiszálljon a lakóautó-bizniszből. A felhasználók gyakran felelőtlenül túlterhelték az autókat, ami a Hilux esetében is anyagfáradáshoz vezetett, ehhez pedig nem kívánt asszisztálni az autógyártó. Ráadásul a Hiluxnak meg voltak számlálva a napjai is Észak-Amerikában: nagyobb üzleti (és presztízs-) lehetőséget látott a vállalat a közép- és felső kategóriás pickupokban. A rövid gyártási ciklus és a korlátozott darabszám mára igazi titkos kinccsé tette a Toyota Chinookot: kevesen ismerik, ám bennfentes körökben komoly értéket képvisel egy jó állapotban megőrzött autó, főleg, ha a ritkább felépítmény-variációk (például az oldalsó ajtós Newport) közül kerül ki egy-egy eladó modell.
toyotachinook4x4 1978wA Toyota Chinook ennek ellenére nem volt a legkeresettebb oldtimerek között, egészen 2020-ig, a karantén, a mindennapos maszkhasználat, és a kötelező távolságtartás évéig, amikor világszerte felértékelődött minden olyan lehetőség, amellyel tartósan elvonulhatunk a többiek elől. Hogy egy ilyen szituációban milyen értékes tud lenni egy patinás, stílusos lakóautó, arról az a tulajdonos tudna mesélni, aki idén nyáron, az interneten áruba bocsátotta Toyotáját. Hatalmas licitháború indult az összkerékhajtású (az eredeti Chinookok mind hátsókerék-hajtásúak voltak), módosított futóművű, Toyota Supra kagylóülésekkel felszerelt lakóautó iránt, ami ráadásul az ezredforduló táján a Chinook központi műhelyében teljes körű felújításon esett át. Nem sokkal később a vállalat bezárta kapuit, így a restaurálás megismételhetetlen és még értékesebb adalék a modell történetében.