LEGO® Technic™ McLaren Senna GTR - Egy ikon újjászületése

Izgalmas újdonság érkezett a versenypályára: a LEGO® Technic™ McLaren Senna GTR a valódi, ikonikus autóhoz hasonlóan velejéig extrém, és a legmagasabb szintű szórakozást nyújtja a sportautók és motorsportok azon szerelmeseinek, akik építési kihívást keresnek.

A pályára megálmodott szuperautó 830 darabból összeálló modellje az első McLaren szuperautó, melyet LEGO Technic kockákból hoztak létre, és úgy tervezték meg, hogy nagyszerű építési élményt nyújtson a 10 éves vagy annál idősebb korosztály számára. Nem véletlen tehát, hogy a McLaren egyedülálló erejét és kifinomultságát a LEGO tervezési pontosságával ötvözve kompromisszummentes műremek született.
A McLaren Senna GTR egy igen-igen különleges autó, s a LEGO elképesztő másolatán megtalálhatók mindazon eredeti funkciók és tervezési részletek, melyek valódi álomautóvá varázsolják azt. A 32 centiméter hosszú modell mindenkit lenyűgöz a V8-as motorjának mozgó dugattyúival, gyönyörű aerodinamikai megoldásaival, felfelé nyíló ajtóival, és semmihez sem hasonlító kék színével Mindegy, hogy elviszik egy körre, vagy csak kiállítják, az eredmény lélegzetelállító.
„Érdekes kihívás volt egy olyan autót újraépíteni LEGO Technic elemekből, mint a McLaren Senna GTR, amely a velejéig extrém. Ez a versenyautó egy autóhoz sem hasonlít, amelyen valaha dolgoztam. Van néhány különleges részlet rajta, például a forma és az elképesztő hátsó szárny, amelyek eltérő építési élményt nyújtanak. Csakúgy, mint a McLaren elképesztő mérnökei, mi is mindent megtettünk, hogy a végeredmény hű legyen a McLaren Senna GTR művészi kialakításához” – mondta Uwe Wabra, a LEGO Technic vezető tervezője.

Robert Melville, a McLaren Automotive vezető tervezője hozzátette: „A McLaren Senna GTR tervezéséért felelős csapat szorosan együttműködött a LEGO Csoport tervezőivel, hogy megragadják a fantasztikus szuperautó extrém megjelenését, izgalmát és lényegét a LEGO Technic építők számára. Csakúgy, mint az igazi, a LEGO modell is tele van hihetetlen részletekkel, a hátsó légterelőtől a V8-as motor mozgó dugattyúin át a felfelé nyíló ajtókig. Emiatt ugyanolyan büszkék vagyunk a modellre, mint az igazi autóra.”
LEGOTechnicMcLarenSennaGTR02A LEGO Technic McLaren Senna GTR a legújabb modell a 2019-es LEGO® Speed Champions McLaren Senna készlet óta, amely a 2015-ben kezdődő, McLaren Automotive-val kötött hosszútávú együttműködés keretében jött létre. A LEGO rajongók eddig olyan ikonikus sportkocsikat tudtak megépíteni, mint a McLaren P1™, 2017-ben a 720S, és a McLaren Senna 2019-ben. A két márkát egyesíti a mérnöki kiválóságra való törekvés és az úttörő tervezés, amelyek miatt az ilyen modelleket szórakoztató megépíteni egyénileg vagy akár a családdal együtt is.
LEGOTechnicMcLarenSennaGTR05A LEGO Technic McLaren Senna GTR 2021. január 1-től lesz elérhető a LEGO.com oldalon, a LEGO Store üzleteiben és más viszonteladóknál, illetve a McLaren szalonokban.