Toyota Camry 2021 - Egy kis korrekció

Kecsesebb formatervvel, átdolgozott digitális tartalommal és fejlett vezetőtámogató funkciókkal folytatja európai pályafutását a Toyota Camry Hybrid.

Premierje után alig két és fél évvel diszkrét, de fontos megújuláson esett át a Toyota európai csúcsmodellje, a Camry. Így a típus alapvető értékei nem változtak: a kiváló zaj- és rezgéskultúrát, pontos vezethetőséget, magas szintű kényelmet és biztonságot eredményező, ultra szilárd TNGA padlólemezre épülő szedán 2.5 literes, négyhengeres benzinmotort alkalmazó, elsőkerék-hajtású hibrid hajtáslánca változatlanul 218 lóerős, átlagos üzemanyag-fogyasztása 4,3 l/100 km, WLTP norma szerinti CO2-kibocsátása 119 g/km.
Átdolgozták viszont a megjelenését, a módosított orrkialakítás kecsesebbnek mutatja a limuzint. A többi változás viszont inkább csak jelzésértékű, az új sötétszürke karosszériaszín, a kifinomult rajzolatú keréktárcsák és a módosított tónusú hátsó lámpaburák együttese sem okoz drámai hatást.
Az utastérben talán egy fokkal látványosabb újdonságok várják az utasokat. Új a műszerfalat uraló, lebegő érintőképernyő, amely a korábbinál magasabb pozíciójának és 9 colosra növelt képátlójának köszönhetően jobb leolvashatóságot és ergonomikusabb kezelhetőséget kínál. Emellett pontosabban és gyorsabban reagál a parancsokra, a legfontosabb funkciókat – a klímaberendezést éppúgy, mint az összes fő menüpontot – pedig különálló, mechanikus nyomógombokkal és tárcsákkal kezelhetik a felhasználók. A zoomerek örömére Android Auto és Apple CarPlay funkció támogatja az okostelefonok integrációját.

toyotacamryhybridmuszakitabla

Azoknak sem okoz csalódást a Camry 2020-as kiadása, akik a tradicionális értékek mentén mérik az utazás élményét: a vadonatúj bőrkárpitozás szellőztetésére szolgáló perforációk halszálka-mintázata a méretre készült öltönyök világát idézi, a bézs vagy fekete bőr helyett szintetikus bőr/szövet ülésfelület is kérhető. A szem előtt lévő, kézre eső felületeket modern, geometrikus mintázatú anyag vagy organikus, elegáns fa borítja.
toyotacamryhybrid22A sallangoktól megszabadított külső és a modernebb, funkcionálisabb belső mellett okosabb és figyelmesebb is a Camry 2020. modellévi kiadása. A szedán megkapta a Toyota összes új generációs vezetőtámogató és aktív biztonsági funkcióját, többek között a csomag része a teljes sebességtartományban működő adaptív sebességtartó automatika (ACC) és a jelzőtábla-felismerés (RSA) is, így a rendszer önműködően képes igazodni a táblákon kijelzett sebességhatárokhoz. Új elem a ívmeneti sebességcsökkentő funkció. A sávkövető asszisztens (LTA) automatikusan a sáv közepén tartja az autót, miközben a vezetőt támogatva finom kormány-beavatkozásokkal segíti a helyes nyomvonal tartását. Ezen kívül az eddiginél határozottabban ellenkormányoz oldalszélben (vagy a kamionok keltette légáramlatokban), ezáltal stabilabb az egyenesmenet. A kanyarokat és azok ívét is pontosabban és korábban méri fel, vagyis jobban alkalmazkodik hozzájuk. Nagyobb sebességnél megnőttek a rendszer által használt kormányerők, hogy ilyenkor is tökéletesen pontos legyen a sávtartás. A 2020-as Camry Hybrid nyugat-európai értékesítése még idén elkezdődik.