Porsche Boxster 25 Years - Örökifjú

A mindössze 1250 példányban készülő Porsche Boxster 25 Years külökiadás a roadster modellcsaládjának 25. születésnapját ünnepli, egyúttal az eredeti, 1993-as Boxster tanulmány előtt tiszteleg.

A nyitható tetejű, kétüléses Porsche-modell sikertörténetét elindító Boxster koncepció az 1993-as Detroiti Autószalonon debütált, majd a sorozatgyártású típus 3 éves később, 1996-ban érkezett meg – jóformán mindenféle vizuális változtatás nélkül. Máig több, mint 357.000 példány készült, s a sztorinak még közel sincs vége.
A jubileumi modell alapját a GTS 4.0 adja, melynek hajtásáról egy 400 lóerős, 4,0 literes, hathengeres boxermotor gondoskodik, s számos részletével felidézi az „ős” Boxstert. A különkiadás egyik leginkább lenyűgöző részlete az újraértelmezett Neodyme fényezés, melynek szépségét rézhatású barna elemek hangsúlyozzák – többek között az elülső légterelőn, a hátsó kerekek előtti légbeömlőkön, a feliratokon és a kétszínű, 20 colos könnyűfém felniken. Ám a Boxster 25 Years mélyfekete metál és Carrara fehér metál színekkel is választható. További izgalmas részlet a Porsche feliratos tanksapka, a műremek az Exclusive Design kínálatából érkezett, s remekül rímel a sport kipufogórendszer végeire. Végül, de nem utolsósorban a szélvédő kerete kontrasztos fekete színt kapott.
A Boxster 25 Years belseje is a történelmi kivitel stílusában fogant: a Bodeaux bőrkárpitozáshoz vörös színű vászontető társul, melyen dombornyomott Boxster 25 felirat szerepel. Egyébként mindkettő elérhető fekete színben is – a konzervatívabb ízlésű vevők kedvéért. Az alumínium belső csomag, a 14-irányban elektromos állítható sportülések, a „Boxster 25” felirattal ellátott ajtóküszöbök és a fűthető, GT többfunkciós sport kormánykerék csak néhány tétel az újdonság kibővített alapfelszereltségi listájáról.
porscheboxster25years 2021eA különleges modell 4.0 literes hajtóműve mindenkiből színtiszta lelkesedést vált ki: a 718 Boxster 4.0 szívó boxermotorja villámgyors reakciókat, kivételes teljesítmény-leadást és gazdag orgánumot ajánl. Utóbbi igazán érzelmes darabbá avatja a 400 lóerős aggregátot. A Boxster 25 Years hatsebességes kézi és hétsebességes Porsche duplakuplungos (PDK) váltóval is megvásárolható, s míg végsebessége mindkét esetben 293 km/h, addig a PDK-val és a széria Sport Chrono csomag rajtautomatikájával szerelt változat mindössze 4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.
porscheboxster25years 2021rEmellett az alapfelszereltség része a 10 mm-es ültetéssel ellátott Porsche Active Suspension Management (PASM) sportfutómű, valamint a mechanikus önzáró differenciálművel ellátott Porsche Torque Vectoring (PTV). A két megoldás együttese kivételes rugózási kényelmet és sportos, dinamikus vezethetőséget biztosít.
porscheboxster25years 2021tyAz új Boxster 25 Years már rendelhető a Porsche Centrum Budapestnél, a kereskedésekbe pedig 2021 márciusától érkezik meg. A németországi árak bruttó 94.986 eurótól indulnak.