Volkswagen Golf R 2021 - Új mérce

A Golf R minden idők legsikeresebb Volkswagen-modellcsaládjának – hagyományosan - a legerősebb változata: kivételes menetdinamikájával, műszaki tartalmával és exkluzív felszereltségével példaként szolgál az osztályában. A 2021 elején bemutatott új nemzedék esetében sincs ez másképp, új összkerékhajtási rendszerével még magasabb szintre emeli a sportosságot.

Ennek alapja tehát az R-Perfomance nyomatékvektor szabályozást használó 4MOTION összkerékhajtás, mely nemcsak a két tengely, hanem a hátsó kerekek között is intelligensen osztja meg a nyomatékot, ami jelentősen javítja a Golf R kanyarvételi képességeit. „A Golf R modellel az volt a célunk, hogy a menettulajdonságait illetően a lehető legnagyobb semlegességet biztosítsuk. Más szavakkal kifejezve, garantálni szeretnénk, hogy a jármű nem lesz alul- vagy túlkormányozott és végig a lehető legközvetlenebb irányítást kínálja” – hangsúlyozta Jonas Thielebein, a Golf R vezető mérnöke. A Volkswagen R fejlesztőjeként ő kifejezetten büszke a nyomatékvektor-szabályozás rendszerre is: „A kerekenkénti nyomatékszabályozás lehetővé teszi, hogy új határokon autózzunk a modellel. A jármű kezelhetősége nagy sebességnél is a lehető legsemlegesebb marad.”
Ugyanakkor a 320 lóerőt, illetve 420 Nm-t mozgósító Golf R egy opcionális Performance csomaggal is választható, mely számtalan extra opciót biztosít a kivételes menetteljesítmények eléréséhez. Ennek köszönhetően a wolfsburgi hot hatch végsebessége elérheti a 270 km/h-t, valamint látványosabb, nem mellesleg pedig nagyobb leszorító-erőt biztosító hátsó légterelővel és 19 colos Estoril könnyűfém keréktárcsákkal gazdagodik a karosszériája.
volkswagengolfr 2021dzEmellett a fokozott menettulajdonságokhoz a két „extra” választható vezetői profil is hozzájárul. Az országutaktól távol a „Drift” mód a teljesen új vezetési élményekkel kecsegtet, kihasználva a nyomatékvektor szabályozásban rejlő lehetőségeket. Ilyenkor a semleges kezelhetőséget a túlkormányozottság váltja fel, mivel a rendszer a kanyar külső ívén futó kerékre irányítja a nyomaték lehető legnagyobb részét. Ebben a profilban a menetstabilizáló (ESC) alaphelyzetben „Sport” módban van, amely azt jelenti, hogy a Golf R vezérlő elektronikája csak egy igen késői ponton avatkozik be. Ha valakinek ez kevés, mert „kontroll nélküli” driftre vágyik, akkor az ESC-t egyszerűen ki kell kapcsolni.
volkswagengolfr 2021dzsAz R Performance csomag másik – a Nürburgringre „dedikált” Speciális - vezetői profilját is úgy állították be, hogy a gázpedál különösen érzékeny legyen, szerves részt vállalva ezzel az intenzív érzésből. A sebességváltót is úgy kalibrálták, hogy ekkor folyamatosan pörgesse a motort, vagyis a kettős tengelykapcsolós DSG automata a lehető legkésőbb vált fel, illetve a lehető leghamarabb kapcsol vissza, ezzel is segítve az erő felépítését.
volkswagengolfr 2021gA DSG bevezetése óta most először azonban a váltó manuális módban marad, ha a pilóta azt választotta. Ez olyan újdonság, amelyre a profik, mint amilyen Benjamin Leuchter már hosszú ideje várnak. A Volkswagen márka nagyköveteként és fejlesztési illetve tesztpilótájaként Leuchter meglátásaival jelentősen hozzájárult a Golf R fejlesztéséhez és finomhangolásához. „A véleményem egyértelmű: a Golf R a termékcsoport kiemelkedő modellje! Az új összkerékhajtással, amely tökéletesen osztja el az erőt a kerekek között és a két új vezetői profillal a Golf R valóban izgalmas vezetési élményt kínál.”