Toyota Yaris Cross Adventure - Hív a kaland!

Robusztusabb külső megjelenés és egyedi utastér jellemzi a Toyota Yaris Cross új, Adventure változatát, mely intelligens összkerékhajtásával otthonosan mozog a természetben és a nyílt utakon, mint a nagyvárosi dzsungelban. 2021 második negyedévétől rendelhető.

A frissen bemutatott Adventure változat a Toyota Yaris Cross hamisítatlan SUV-vérvonalát és sokoldalúságát hangsúlyozza ki, ennek megfelelően látványosan különbözik tőle a megjelenése. Megjelenését egy első aláfutásgátló és egy hátsó lökhárítóvédő lemezbetét varázsolja még markánsabbá, még vagányabbá, a hatást tovább erősítik a szériában kínált ezüstszínű tetősínek és a sötétszürkére fényezett, 18 colos könnyűfém keréktárcsák. Természetesen a Yaris Cross Adventure utastere tökéletesen illik a kalandvágyó személyiségéhez, a jól tartó ülések bőrhatású kárpitozását Adventure mintázat díszíti, a tetőkárpit fekete, a szintén sötét műszerfalon és ajtókárpitokon pedig látványos dekorációs csík fut végig – méghozzá jellegzetes Warm Gold árnyalatban. A volánt és a váltókart szoknyáját bőr borítja.
A leggazdagabb Premier Edition kivitel exkluzív bőr ülésekkel és egyedi 18 colos, csiszolt felületű könnyűfém felnikkel érkezik. Az alapfelszereltséghez meg olyan tételek tartoznak, mint a head-up display, a kéttónusú színvilág, valamint a motoros mozgatású, lábmozdulattal nyitható csomagtérajtó. A spéci változat csak korlátozott példányszámban lesz kapható, kizárólag a forgalmazás első 12 hónapjában.
Visszatérve a Yaris Crosshoz, illetve az Adventure verziójához, mindkettő az új ferdehátú Yaris GA-B platformjára épül, ám SUV mivoltából adódóan magasabb üléspozíciót, valamint emelt hasmagasságot kínál. Padlólemeze kimagasló merevséget és alacsony súlypontot garantál, amihez egy jól kiegyensúlyozott futómű társul, így élvezetesen és stabilan irányítható, kellemes rugózással kiegészítve.

Mindegyik Yaris Cross megrendelhető hibrid hajtással is, melynek alapja az új ferdehátú Yarisban bemutatott negyedik generációs, 116 lóerős, 1,5 literes Atkinson-ciklusú rendszer. A hatékony hajtásláncnak hála, a Yaris Cross elsőkerékhajtású kivitele várhatóan 100 g/km körüli CO₂-kibocsátással rendelkezik, és az AWD-i modellek emissziója is 110 g/km alatt marad. A magasabb felszereltségi szinteken elöl-hátul LED-világítás működik (hátul szekvenciális irányjelzőkkel), és az autók látványos küszöbelemekkel és kerékjárat-szélesítésekkel fokozzák vonzerejüket.
toyotayariscrossadventure2021cA kompakt hibrid szabadidő-autó intelligens összkerékhajtása a pillanatnyi útviszonyoktól függően automatikusan kapcsol át az első és a négykerékhajtás között, hatásosan fokozva ezzel az utasok biztonságát. Ráadásul alapáron jár hozzá egy manuális üzemmód-kapcsoló is, ezzel a pilóta a menetstabilitást tovább javító Trail és Snow beállításokat is kiválaszthatja. További pozitívum, hogy az AWD-i rendszer kompakt és kis tömegű, ezáltal nem rontja a fogyasztást sem.
toyotayariscrossadventure2021gFeltétlen említést érdemel még, hogy a Yaris Cross megbízható vezeték nélküli mobileszköz-csatlakoztatást garantál az utasoknak a Toyota Smart Connect révén. Emellett a nagyméretű, 9 colos, nagy felbontású multimédia kijelzőről kezelhető, felhőalapú élő térképfrissítésű, valós idejű közlekedési információkat közlő navigációs rendszer is praktikusan és gyorsan használható. A mai elvárásoknak megfelelően a MyT okostelefon-alkalmazással már az otthonukban is összeállíthatja a tulajdonos az útitervet, s elküldhetik azt az autóba, továbbá távirányítással is zárhatják-nyithatják az ajtókat.
toyotayariscrosspremiereedition01Eközben a Toyota Teammate parkolássegítő rendszer a biztonság és a kényelem új szintjét nyújtja a zsúfolt nagyvárosokban. A félautomata parkolórendszer 360 fokos képet ad a jármű környezetéről, és egyértelmű utasításai segítségével fölösleges kormánymozdulatok, gáz- és fékparancsok nélkül beállhat a parkolóhelyre a pilóta. Ezen túl alap a holttérfigyelő, az automatán lefékező hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet, illetve az ugyancsak automatikus fékezéssel felvértezett intelligens távolságmérő radar. A Yaris Cross praktikus és sokoldalú használhatóságát tovább fokozza a lábmozdulattal működtethető, motoros mozgatású csomagtérajtó, valamint az ötletes csomagtérpadló, ami nemcsak több magasságban állítható be, hanem két részre is osztható, hogy a tulajdonos akár kialakíthasson egy biztonságos, padló alatti tárolórekeszt vagy bővíthesse a rakteret. A 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámlák külön-külön ledöntésével is növelhető a poggyásztartó kapacitása, így a Yaris Crossban akár a sílécek vagy a kerékpárok is simán elférnek.
toyotayariscrosspremiereedition04Az európai vásárlók számára tervezett és a Toyota franciaországi Valenciennes üzemében gyártott új Yaris Crossra az értékesítés szeptemberi indulása előtt, 2021 második negyedévének elejétől kezdik el felvenni az előrendeléseket a márkakereskedések.