Új Audi RS 3

Élsportoló mindennapos használatra, drift móddal

Álló helyzetből 3,8 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órára, akár 290 kilométer/óra végsebesség, RS Torque Splitter, fél-slick gumiabroncsok és RS-specifikus menetüzemmódok – az új Audi RS 3 a legmagasabb szinten kínálja menetdinamikáját, piaci szegmensének csúcsértékeivel. A 294 kW (400 LE) teljesítményű öthengeres aggregát révén valódi sikermotor gondoskodik dinamikus gyorsulásról és érzelemdús hangról. Az átdolgozott erőforrás most 500 newtonméter forgatónyomatékot produkál, mégpedig a korábbiaknál is érzékenyebb gázadási reakciók mentén.

RS354613

Az RS 3 egyebek mellett szélesített karosszériával, RS sportkipufogó-rendszerrel és a versenysportban használatos cockpit-kijelzőkkel juttatja kifejezésre sportos génjeit. Öthengeres, nagyteljesítményű erőforrásával az Audi RS 3 egyedülálló piaci szegmensében. Sorozatban kilenc alkalommal nyerte el a 2.5 TFSI aggregát az „Év Nemzetközi Motorja” („International Engine of the Year”) díjat, s a kompakt sportmodell új generációjában az eddigieknél is intenzívebb vonóerő jellemzi. Az új RS 3 modellek álló helyzetből mindössze 3,8 másodperc alatt gyorsíthatnak fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebességüket pedig 250 kilométer/órára korlátozza az elektronika, ám opcióként 280, az RS-dinamikacsomaggal és kerámiafékekkel pedig akár 290 kilométer/órára is emelhető. Az Audi RS 3 így gyorsulás és végsebesség tekintetében kategóriája legjobbjává lép elő. Mindebben meghatározó tényező 500 newtonméterre emelt forgatónyomatéka, amely a 2250 és 5600 percenkénti fordulatszám közötti tartományon mindvégig a vezető rendelkezésére áll. Ez az érték 20 newtonméterrel meghaladja az előd modellét, az Audi RS 3 így még dinamikusabban gyorsíthat ki alacsony motorfordulatszámokról. A 294 kW (400 LE) maximális teljesítmény az eddigieknél korábban, már 5600-as percenkénti fordulatnál megjelenik és széles, egészen 7000-es fordulatig húzódó csúcsot képez. Az új motorszabályzó egység még gyorsabb hálózati kapcsolatot biztosít a hajtásrendszer komponensei között. Az öthengeres aggregát teljesítményét hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó továbbítja, amelyet rövid kapcsolási idők és sportosabb fokozatosztás jellemez.

RS354915

A motor egyedi 1-2-4-5-3 gyújtási sorrendje és ebből adódó utánozhatatlan hangja a vezetés még érzelemdúsabb élményéről gondoskodik. Első alkalommal egészül ki a kipufogórendszer olyan változó szabályzású szeleppel, amely köztes állásokat is lehetővé tesz, még szélesebbre bővítve a hangkarakterisztikát. E funkció az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszeren keresztül állítható. A dynamic és az RS Performance üzemmódban például jóval korábban nyitnak a szelepek, még hangsúlyosabbá téve a vérpezsdítő hangkomponenseket. Az öthengeres erőforrás semmi mással össze nem téveszthető hangját az extrafelszerelésként rendelhető RS sportkipufogó-rendszer erősítheti tovább. Az új Audi RS 3 az első Audi modellként készül már alapkivitelében a Torque Splitter technikájával, amely a hátsó tengely differenciálművét, illetve az eddigi többlamellás központi tengelykapcsolót váltja fel. A megoldás részeként egy-egy elektronikus szabályzású, többlamellás tengelykapcsolót alkalmaztak a tervezők a féltengelyeken, így biztosítva a hátsó tengelyre érkező forgatónyomaték megfelelő nagyságát, valamint a hátsó kerekek közötti optimális elosztását. A Torque Splitter sportos vezetési stílus esetén megnöveli a kanyar külső ívén gördülő, így nagyobb terhelésű hátsó kerékre jutó forgatónyomatékot, jelentősen mérsékelve az alulkormányozottsági hajlamot. Balra ívelő kanyarokban a jobb hátsó, míg a jobbkanyarokban a bal hátsó kerék javára, egyenes menetben pedig a két hátsó kerék között egyenletesen osztja el a forgatónyomatékot. 

RS355265lightGroup

Az új technika zárt pályán akár az ellenőrzött driftet is lehetővé teszi, amikor a Torque Splitter a hátulra érkező teljes forgatónyomatékot az egyik hátsó kerékre irányítja – ami kerekenként akár 1750 newtonméterig is lehetséges. E célra az Audi specifikus RS 3 menetüzemmódot dolgozott ki, s az RS Torque Rear kifejezetten drift-móduszként saját jelleggörbével rendelkezik a Torque Splitter szabályzási karakterisztikájában. További újdonság a kimondottan pályahasználatra kialakított RS Performance menetüzemmód, amelyet specifikus motor- és sebességváltó-beállításaival pontosan az első ízben gyári extrafelszerelésként kapható fél-slick gumiabroncsokra hangoltak. A Torque Splitter ez esetben különösen sportos hosszirányú dinamikáról gondoskodik, a lehető legkisebb alul- illetve túlkormányzottsággal. Az említett menetüzemmódok az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszeren keresztül választhatók, amely még a comfort, auto, dynamic, RS Individual és efficiency móduszokat is kínálja. Az alapfelszereltséghez tartozó RS-sportfutómű új fejlesztésű RS 3 lengéscsillapítókkal és RS-specifikus szeleprendszerrel készül, amely a megfelelő összenyomási és széthúzási karakterisztika révén különösen érzékeny reakciókat kölcsönöz a lengéscsillapítók számára. A csillapítás ily módon még gyorsabban és hatékonyabban reagálhat a pillanatnyi menethelyzetre. Extrafelszerelésként az adaptív csillapításszabályzással működő RS-sportfutómű plus is rendelkezésre áll, amely mindegyik lengéscsillapító működését egyenként és folyamatosan illeszti az útviszonyokhoz, a pillanatnyi menethelyzethez és az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszerben választott üzemmódhoz.

RS355392

A háromféle – kényelmes, kiegyensúlyozott és sportos – jellegmező jól érzékelhetően széles szabályzási tartományt biztosít a lengéscsillapítók karakterisztikájában. Pontosabb kormányreakciókról és fokozott oldalirányú vezetésről gondoskodik a megnövelt negatív kerékdőlés, azaz a kerekek nagyobb mértékben befelé dőlnek. Az új RS 3 első futóműgeometriáját az A3 modellekénél közel egy fokkal nagyobb negatív kerékdőlés jellemzi, amelynek érdekében átdolgozták a lengőcsapágyházakat, feszesebben ágyazták az alsó keresztlengőkarokat, valamint merevebb segédvázat és stabilizátort alkalmaztak. A hátsó kerekeket különválasztott rugó-lengéscsillapító elrendezésű, négykaros felfüggesztések vezetik, amelyek segédvázra csatlakoznak és csőkeresztmetszetű stabilizátorral egészülnek ki. A Torque Splitter okozta megnövekedett oldalirányú erőket az Audi A3 és S3 modellkénél merevebb hátsó kerékagyelemek veszik fel, a negatív kerékdőlés pedig itt csaknem fél fokkal haladja meg az A3 változatokét. Az RS-specifikus progresszív kormányzás áttétele a bekormányzási szögtől függően változik, utóbbi növekedtével a kisebb áttétel közvetlenebb kormányzást eredményez. A rásegítés mértéke a járműsebesség szerint változik és az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer üzemmódjai is befolyásolják. A rugók és a lengéscsillapítók hangolása kimondottan feszes, s az S3 változatokénál tíz, míg az A3 család tagjaiénál 25 milliméterrel süllyesztik mélyebbre a karosszériát. Ugyancsak újdonság az RS 3 modellekben a Moduláris menetdinamikai szabályzó (modular Vehicle Dynamics Controller; mVDC), amely központi rendszerként az oldalirányú dinamika szempontjából minden releváns komponens adatait rögzíti, pontosabb és gyorsabb együttműködést biztosítva.

RS355492 1

Az mVDC a precíz bekormányzási és menettulajdonságok jegyében szinkronizálja a Torque Splitter, az adaptív lengéscsillapítók és a kerekenkénti forgatónyomaték-elosztás technikáit, összességében – különösen a kanyargós utakon – tovább növelve az RS 3 agilitását. Alapkivitelben hatdugattyús féknyergekkel és acél féktárcsákkal szerelt, új fejlesztésű és megnövelt méretű tárcsafékek tartják kordában az öthengeres motor tekintélyes teljesítményét, extrafelszerelésként pedig az első kerekekre 380 x 38 milliméter méretű kerámiatárcsákkal készült fékek is rendelhetők, a fékrásegítő speciális pedál-jelleggörbéjével kiegészítve. E nagyteljesítményű fékrendszer tíz kilogrammal könnyebb az acélféknél. A belső szellőzésű és perforált acél féktárcsák elöl 375 x 36, hátul 310 x 22 milliméter méretben készülnek. Ezzel egyaránt nagyobbak és kopásállóbbak is, mint az előző modellen. A specifikus légterelő elemek 20 százalékkal csökkentik a fékek lehűlési idejét, a nagy terhelés eredményezte csúcshőmérséklet így változatlan pedál-visszajelzés mellett gyorsabban mérsékelhető, emellett a rézmentes és 15 százalékkal nagyobb fékbetétek kopása is csökken. Akik a kerámiaféket részesítik előnyben, szürkére, vörösre vagy kékre fényezett féknyergek között válogathatnak, míg az acélváltozatot kedvelők a fekete helyett vörös féknyergeket rendelhetnek. Az új Audi RS 3 dizájnja még dinamikusabb és erőteljesebb, mint elődjéé. Elején széles RS lökhárító, markáns méhsejtmintázatú rácsozattal kialakított, új tervezésű Singleframe hűtőrács és nagyméretű légbeömlő nyílások határozzák meg a kompakt sportmodell kifejező megjelenését. 

RS355063

Az RS 3 alapkivitelben keskeny, ékalakú LED-fényszórókkal és dinamikus irányjelzővel szerelt, ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpákkal gördül le a szerelőszalagról, extrafelszerelésként pedig sötétített betétekkel kialakított Matrix-LED fényszórókkal is rendelhető. Ezek külső, lefelé nyúló szegletében a digitális nappali menetfény rajzolódik ki, 3x5 LED-szegmens alkotta pixelmezőjükkel semmi mással össze nem téveszthető megjelenést kölcsönözve az RS 3 számára. A Dinamikus hazavezető fény (Dynamic Leaving Home & Coming Home) animációjaként a bal fényszóróban kockás zászló, míg a vezető oldalán „RS 3” felirat jelenik meg, menet közben pedig mindkét oldalon a kockás zászló motívuma világít. Az első kerékjáratok mögött új dizájnelemként feltűnő kiegészítő légkilépő nyílás vonzza a tekintetet. Új tervezésűek a fekete betétekkel kiegészített oldalsó küszöbborítások is, amelyek a hangsúlyosan domborodó sárvédőkkel közösen nagyban hozzájárulnak az új RS 3 kifejező megjelenéséhez. Az első nyomtáv 33 milliméterrel szélesebb az előző modellénél, míg hátul a Sportback esetében tíz milliméter a növekmény. Alapkivitelében az RS 3 19 col peremátmérőjű, 10 Y-küllős könnyűfémöntvény keréktárcsákkal készül, míg az extrafelszerelésként rendelhető, RS-jelzésű 5 Y-küllős változatot vérbeli versenysport-dizájn jellemzi. Kívánságra az Audi első ízben Pirelli P Zero Trofeo R nagyteljesítményű fél-slick gumiabroncsokkal is szerelheti őket. A sportos lezárásról integrált diffúzorelemmel kiformált, ugyancsak új tervezésű, RS-specifikus hátsó lökhárító, valamint a két nagyméretű, ovális végcsőben záródó RS kipufogórendszer gondoskodik. Az új Audi RS 3 modellek az RS-specifikus Kyalami-zöld és Kemora-szürke színben is rendelhetők, s első ízben fényeztethető a Limousine teteje Briliánsfekete kontrasztárnyalatra.

RS356623

Az egyes külső elemek, mint például a Singleframe hűtőrács méhsejtmintázatú betétje, már alapkivitelben matt vagy magasfényű fekete bevonatot kapnak. Kívánságra az első lökhárító, a diffúzorbetét és az ablakszegélyek alumíniumszínűek az alumínium optikai csomag részeként, a még sportosabb megjelenés szolgálatában pedig az oldalsó küszöbborítások betétjei szénszálerősítésű műanyag (karbon) kivitelben is készülhetnek, akárcsak a külső visszapillantó tükrök házai, illetve a Limousine csomagtérfedelének légterelője és a Sportback tetőlégterelője. A beltér sportosságát is számos RS-specifikus elem hangsúlyozza. A műszerek a szériafelszereltséget bővítő Audi virtual cockpit 12,3 col átlójú kijelzőfelületén jelennek meg, amely a fordulatszámot oszlopdiagramként, a teljesítményt és a forgatónyomatékot pedig százalékban mutatja. Extraként a fordulatszám az új RS-Runway dizájn szerint is megjeleníthető, amely grafikusan, repülőgép-kifutópályát idézve, s fordított – azaz a legnagyobb elöl, a legkisebb hátul – elrendezésben tünteti fel a fordulatértékeket. Az Audi virtual cockpit plus mindezeken túl a nehézségi gyorsulással (g) kifejezett tömegerőket, a köridőket, illetve a 0-100 km/h, 0-200 km/h, negyed- illetve nyolcadmérföldes gyorsulásértékeket is megjelenítheti. 

RS357224

A sebességváltó manuális üzemmódjában az RS-specifikus kapcsoláspont-jelző a versenysporthoz hasonlóan zöld, sárga és villogó vörös skálán osztja fel a motor fordulatszám-tartományát a fokozatváltások ideális időpontjának kijelzéséhez. A 10,1 col képátlójú érintőképernyő az úgynevezett RS-monitort is magában foglalja, amelyről a hűtőfolyadék, illetve a motor- és a sebességváltóolaj hőmérséklete, valamint a gumiabroncsnyomás is leolvasható. Először kapható az Audi RS 3 modellekbe Head-up kijelző, amely a kapcsoláspont-jelzőfények mellett bizonyos fontos információkat a vezető közvetlen látóterében, a szélvédőre vetítve jeleníti meg. A szénszálerősítésű műanyag (karbon) műszerfal, valamint az RS-nyomattal és antracit kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal díszített RS-sportülések szintén a versenysport-hangulatot erősítik, extrafelszerelésként pedig méhsejtmintázatú RS-steppeléssel és fényes fekete, vörös vagy első ízben zöld kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült Feinnappa bőr üléskárpit is választható. Mindezekhez illeszkedve vörös és zöld RS-dizájncsomagok is rendelkezésre állnak, különleges kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal és RS-hímzésekkel készült padlószőnyegekkel, illetve színes szegélyű biztonsági övekkel. A plus dizájncsomagban az üléstámlák vörös vagy zöld felső része és a légbefúvó nyílások színes díszítőeleme is szerepel. 

RS357231

Az RS 3 már alapkivitelében alul egyenesített karimájú, bőrbevonatú, háromküllős RS Sport multifunkciós kormánykerékkel készül, amely igényes kivitelű cinköntvény sebességváltó-kapcsolóbillentyűkkel egészül ki. Akik a dizájncsomagot választják, az RS-embléma mellett „12 óra” jelölést is láthatnak a kormánykeréken, amelynek segítségével gyorsabban felmérhető a pillanatnyi kormányállás a dinamikus autózások során. Alternatívaként egy kerek karimájú RS kormánykerék is rendelkezésre áll, amely a támogatott kormányzási funkciók számára kapacitív kézérzékelést (Hands-on-Detection) is kínál. Mindkét kormánykerék-változat közös jellemzője a jobb küllőn található új RS Mode gomb, amellyel az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer RS Performance, illetve RS Individual, vagy a legutóbb épp használt üzemmód hívható le. A két RS menetüzemmódban a műszerek megjelenítését és a Head-up kijelző által kivetített képet kapcsoláspont-jelző teszi még sportosabbá.