Ford Fiesta Van 2021 - A gördülékeny üzletmenetért

A magabiztos, modern stílusú Ford Fiesta Van nemcsak minden eddiginél mutatósabb, de a továbbfejlesztett technológiái, köztük a takarékos mild hibrid hajtása igencsak termelékennyé is teszik a kompakt méretű áruszállítót. Jönnek a részletek!

A Fiesta Van merész, szembeötlő dizájnjával látványosan kitűnik a tömegből, miközben a Trend és a Sport kivitelek is jól megkülönböztethetőek lesznek egymástól. Az autó egyik jellegzetes stíluseleme az orr-részt magasabbnak mutató motorháztető, amihez a korábbinál nagyobb felső hűtőrács kapcsolódik. Nem véletlen, hogy a márka „kék ovál” emblémája sem a gépháztető peremén, hanem ezen kapott helyet, hiszen itt egyértelműen jobban érvényesül. Az alapfelszereltséghez tartozó, keskeny LED fényszórók ugyancsak hozzájárulnak a Fiesta Van markáns megjelenéséhez, a hátsó lámpák pedig fekete keretet kaptak.
Ahogy az már feljebb kiderült, a kisáruszállító kétféle felszereltséggel kapható: míg a Sport méhsejtmintás, csillogó fekete hűtőrácsot és szélesebb, a kasztni színére fényezett légbeömlőket kap, valamint 17 colos metálfényű könnyűfém felnikkel kiegészített, ültetett sportos futóművet kap, addig a Trend kivitel magasfényű krómkeretes hűtőmaszkját vízszintes lécek tagolják, a 15 colos keréktárcsáit pedig új tervezésű dísztárcsák teszik divatosabbá. Az utasterükben ugyancsak jelentősen eltérnek egymástól: előbbi vörös varrással díszített, kéttónusú – piros/ébenfekete – belső kárpitozással csábítja el a vásárlók szívét, utóbbi alapvetően sötét kárpitokkal várja az utasokat. Az áttervezett kabinban az ülések is kényelmesebbek lettek - a komfortos üléstöltő habnak köszönhetően. A Fiesta Van két új – Boundless Blue és Beautiful Berry - karosszériaszínnel is megrendelhető, a Sport variánshoz pedig akár 18 colos, Pearl Grey árnyalatú, csiszolt felületű 18 colos felnik is választhatók.
Az új Fiesta Van karosszériája megegyezik a háromajtós személyautó-változatéval, amit strapabíró, csúszásmentes, sík hátsó padlóburkolat, négy lekötési pont és a kabin teljes magasságát kitöltő rekeszfal egészíti ki, ennek a felső fele a jó hátsó kilátás érdekében acélhálóból készül. A jobbkormányos piacokon a hátsó üvegezés helyére lemezpanelek kerülnek fel. A Fiesta Van teljes hasznos teherbírása eléri az 531 kilogrammot, a rakodótér maximális hossza 1283 mm, hasznos térfogata pedig 0,96 m3.
fordfiestavan2021dzAz új kishaszonjármű sofőrjének mindennapi életét fejlett vezetéssegítő és világítási megoldások könnyítik meg. A Fiesta Vanhez megrendelhető Parkolási Csomag része az Aktív Parkolóasszisztens, ami segít felmérni a megfelelő méretű parkolóhelyet, majd elvégzi a párhuzamos vagy a merőleges parkolást. Ilyenkor a vezetőnek nem kell kormányoznia, mindössze a gázadás, a fékezés és a megfelelő sebességfokozat kapcsolása a feladata. Ugyancsak parkoláskor és tolatáskor jön jól a tolatókamera is, a ki- és beszállást pedig a külső tükrökbe épített kilépőfények és az ajtók élvédői teszik biztonságosabbá. Ahogy az már fentebb szerepelt, mindegyik változathoz alap a LED fényszóró, opcióként pedig akár Matrix LED fényszóró is rendelhető, ami képes a mindenkori közlekedési szituációkhoz igazítani a fénycsóvát. A Manőverező Fény és a Rossz Időjárás Fény funkciók akkor aktiválódnak, ha a jármű szenzorai azt érzékelik, hogy a Fiesta Van kis sebességgel manőverez, vagy működik az ablaktörlő. A Vakításmentes Távfény egy előre néző kamera segítségével érzékeli a szemből érkezőket, és ‘vakításmentes foltot’ hoz létre a fénycsóván belül, blokkolva azokat a sugarakat, amelyek a másik autós szemébe világíthatnának.
fordfiestavan2021dMindemellett a Sebességkorlátozás Felismerés funkcióval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika is elérhető hozzá, további opció a Keresztirányú Forgalomfigyelővel és Aktív Fékezés funkcióval felvértezett Holttér-figyelő, a Sávtartó rendszer és az Aktív Fékezéssel bővített Ütközésre Figyelmeztető rendszer. Említést érdemel még az extralistáról a nyolc colos érintőképernyős SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer, a Live Traffic frissítésekkel működő navigációs rendszer, valamint a Vészhelyzet Előrejelzés.
fordfiestavan2021dzsEcoBoost Hybrid 48 voltos mild hibrid hajtásával és EcoBoost benzinmotorjaival az új Fiesta Van lendületes, mégis takarékos autózást kínál. A 125 lóerős EcoBoost Hybrid modellekben egy szíjhajtású, integrált indítómotor/generátor (BISG) helyettesíti a hagyományos generátort, s képes elektromos árammá alakítani a fékezés és egyenletes sebességű haladás közben többnyire veszendőbe menő energiát, és az így termelt áramot egy 48 voltos, léghűtésű lítiumion akkumulátor tárolja. A BISG ugyanakkor elektromotorként is bekapcsolódhat a hajtásba a benzinmotor mellett, normál haladás és gyorsítás közben felhasználva az akkumulátorban tárolt energiát, valamint meghajtva az elektromos segédberendezéseket. A WLTP szabvány szerint a Fiesta Van EcoBoost Hybrid legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 5,0 l/100 km, a CO₂-kibocsátása pedig 113 g/km, ami 5 százalékkal kedvezőbb a hagyományos, nem hibrid benzinmotor értékeinél, és akár 13 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető vele a kis sebességű forgalomban.
fordfiestavan2021csEgyes piacokon a kompakt áruszállító olyan változatban is kapható lesz, amelynek motorja E85-ös üzemanyaggal is működik. Ebben az üzemanyagban 85 százalék etanolt (általában növényi alapanyagból származó, megújuló üzemanyagot) kevernek össze 15 százalék benzinnel, mert az így kapott alternatív üzemanyag tisztábban ég el, mint a töltőállomásokon kapható szokványos benzin, ami tovább csökkenti az autó környezeti terhelését.
fordfiestavan2021e„Stílusos kompakt áruszállítónk jobban néz ki, mint valaha, így vásárlóink könnyen felhívhatják a figyelmet vállalkozásukra, és magabiztosan szállíthatják áruikat a városon belül és kívül egyaránt” - nyilatkozta Brendan Lyne, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának igazgatója. “Az új Fiesta Van fejlett vezetéssegítő rendszereinek köszönhetően a munkavégzés kevesebb fáradsággal jár, az elektromos hajtásláncok és a Ford Pro aftersales-tapasztalatai pedig még kifizetődőbbé és gördülékenyebbé teszik az üzletmenetet.”

Pin It