Mercedes EQS - Hazai premier: a luxus újabb irányzata

A luxus kategóriában kezdte meg elektromos autó offenzíváját a Mercedes, mely már egy teljesen új és független, kimondottan elektromos járművek számára tervezett platformra építkezik.

A Mercedes büszkén hirdeti, hogy az EQS nem csak a Mercedes-EQ legelső teljesen elektromos prémium szedánja, de egyben a világ első villany luxuslimuzinja is. Erre a kivételes státuszra azonnal rávilágít az EQS formaterve, amely a funkció és az aerodinamika páratlan egyensúlyát vetíti elénk. Köszönhetően a végtelenül letisztult designnak is, mindössze 0,20 a cW értéke, amiben kiemelt szerepet kapnak a lényegre törően tervezett visszapillantó tükrök vagy a karosszéria síkjába süllyedő kilincsek. A remek aerodinamika nemcsak hihetetlen belső csendet eredményez, még a megengedett autópálya tempó felett is szinte nulla szélzaj mellett autózhatunk, de hatalmas méretei és súlya ellenére is barátságos fogyasztással számolhatunk. Hogy azért a gömbölyded forma kicsi törést kapjon, a csomagtérfedélen éles vonallal rajzolt spoiler ékeskedik. A karosszérián feltűnő a minőségi gyártás, minimális résekkel, szinte illesztésmentes ívekkel találkozunk a sportosan alacsony felépítésű, kupészerű sziluettel megálmodott EQS karosszériáján. Az előretolt A-oszlop és a vele harmóniában ívelő C-oszlop hatalmas utasteret fog közre, rövid túlnyúlásokkal körbevéve. Az autó teljes hosszúsága 5216 milliméter, ehhez 1926 milliméteres szélesség és 1512 milliméteres magasság társul. Tesztautónk a méreteit meghazudtolóan mozog az utakon, az adatok szerint – az opciós hátsótengely-kormányzás miatt - a fordulóköre mindössze 10,9 méter.
A front rajzolata más ismerős lehet a Mercedes SUV-jairól is, a hatalmas emblémát magába foglaló Black Panel maszk felárért absztrakt, háromdimenziós csillagmintával is rendelhető, ami talán jól is mutatna rajta, megszüntetve a jókora felület egyhangúságát. Igazán különlegesek a digitális fényt árasztó fényszórók is, melyek alkalmasak arra, hogy akár segédvonalakat vagy figyelmeztető jelzéseket is kivetítsenek az útburkolatra. Ha ezt a rendszert választjuk, akkor a lámpákban a nappali menetfényeket egy fényív köti össze. A hátsó fényhíd viszont minden kivitelhez jár, miközben a lámpák látványos 3D-s spirálként világítanak. AMG Line felszereltség is választható az elektromos Mercedeshez, mely specifikus, króm betétes légbeömlőkkel osztott lökhárítót, valamint hátul is króm díszlécekkel ellátott, diffúzorós lököst tartalmaz.

Az akku nagyságától és a felszereltségtől függően a WLTP szerinti hatótávolság akár 770 km is lehet.

A magasra húzott öv- és az ívelt tetővonal jelentősen meghatározza a dizájnt és persze a kényelmet. Az autóhoz közelítve a kilincsek automatikusan kiemelkednek, melyek keret nélküli ablakos, kupészerű ajtókat nyitnak. Bepillantva az utastérbe a jövő tárul elénk. Bár a luxus érzete maga az ajtó nyitásának hangjával kezdődik, a látvány is elképesztő. Apropó! Az opcióként választható komfort ajtók amellett, hogy a kilincsek kiemelkednek, amint a vezető elkezdi megközelíteni az autót, majd körülbelül másfél méteres távolságban, a sofőr ajtaja automatikusan kinyílik. Illetve ez a hátsó ajtókra is érvényes. Miután elhelyezkedtünk a csodálatos belső térben, egyetlen gombnyomással kényelmesen be is csukhatók. Persze az autó figyeli a műveletet, az esetleges akadályokat a parkolóérzékelők észlelik és a holttérfigyelővel összedolgozva vigyáz a biztonságra.

A légrugózás - ADS+ folyamatosan változó lengéscsillapítással – éppúgy szériafelszerelés, mint a hátsó kerekek akár 4,5 fokos elfordítására képes hátsótengely-kormányzás.

Képekről nézve nem jön át, amit a Mercedes művelt az EQS belső terével, de a kialakítása során teljesen új utakon jártak a fejlesztők. A tesztautóban is megjelenő Hyperscreen képernyő a műszerfal teljes egészére kiterjedve olyan látványos és részletes megjelenést nyújt, amit eddig csak hollywoodi filmekben láthatunk. Konkrétan az A-oszloptól az A-oszlopig tart, s a közös ívelt fedőüveg alatt három képernyő áll össze vizuálisan egyetlen naggyá. A vezető és az utas előtti 12,3 colos, míg a központi egység hatalmas 17,7 colos mérettel rendelkezik, közülük kettő érintésvezérelt, valamint a „Hey Mercedes” felszólításra szóban is kommunikálhatunk velük. Gomboknak nyomuk sincs. Amúgy, ha úgy gondoljuk, hogy nincs erre szükségünk, akkor az S modell belsőjével is rendelhetjük (alapfelszereltségként), ilyenkor is pilóta elött marad önálló egységként egy 12,3 colos kijelző, középen pedig egy álló 12,8 colos egység informálja az utasokat. A világos belső minden porcikája igényesen kidolgozott, részletgazdag műalkotás, a komfort ülések pazar kényelemmel, hűtéssel-fűtéssel és masszázs funkciókkal is kényezteti az utasait, amiből a hátul utazók sem maradhatnak ki. Az ülések további érdekessége, hogy a belső hangulatvilágítás immár ezekre is kiterjed, az elsők oldalsó kontúrját külön megvilágítás emeli ki. Nem csak a belső tér, de a csomagtartó mérete is óriási, alaphelyzetben 610 literes, annak ellenére, hogy az EQS alapból egy elektromotorral rendelkezik a hátsó tengelyen. Ha összkerékhajtásra vágyunk, akkor a legerősebb EQS 580-as változatot kell választanunk, ahol a 4Matic rendszerhez csatlakozva az első tengelyen is egy villanymotor dolgozik, miközben a nyomatékelosztást a Torque Shift intelligens rendszer végzi köztük.

2022 első felétől elérhető a DRIVE PILOT rendszer, mellyel az EQS 60 km/h-s sebességig, bizonyos autópálya-szakaszokon, nagy forgalom vagy torlódás esetén képes lesz automatizált vezetésre

Az EQS akkumulátorait a Mercedes hedelfingeni üzem részlegében gyártják, melyeket hajtásrendszertől függően 10- vagy 12-cellás modulokba rendeztek és 90 vagy 107,8 kWh-s felhasználható kapacitást kínálnak. Jelenleg három teljesítményszinttel megvásárolható az EQS, a 450-es és a kizárólag 4Matic rendszerrel kapható 580-as 333, illetve 523 lóerővel érkeznek. Emellett a bemutatóra frissen érkezett a 292 lóerős EQS 350-es, amelyhez szintén van saját fejlesztésű akku management-szoftver, mely az OTA-n keresztül a szervízpont érintése nélkül teszi lehetővé a frissítések elérését. Ugyancsak innen érhető el egy frissítéssel, hogy a hátsótengely-kormányzás alaphelyzetben ne 4,5, hanem 10 fokkal legyen képes elfordítani a hátsó kerekeket.

A 190 LED-et tartalmazó, aktív ambiente megvilágítás a díszítőelem felett helyezkedik el, a megvilágítás az ajtók mentén tovább folytatódik a hátsó utastérben is és egyes esetekben az ülésekre is átterjed

A 400 V-os architektúra akár 200 kW-os töltést is biztosít, amivel az akkumulátor 31 perc alatt feltölthető 10-ről 80 százalékra – vagyis 5 perc alatt akár 100 kilométer hatótávot vételezhetünk. 22 kW-os Wallbox rendszerrel öt óra szükséges a teljes töltöttséghez. Az EQS 3 töltési programot is kínál, ezek előre programozott helyek lehetnek a töltő kapacitással összehangolva, s beállítható az indulási idő, az előklimtizálás és a maximális töltöttség mértéke. A program automatikusan bekapcsol, amint a jármű a rendszerben tárolt töltőponthoz ér.

Érdekesség, hogy az EQS eleje csak szervizben nyitható, orra egy hatalmas HEPA szűrőt rejt, amely a kabin friss minőségi levegőjét biztosítja 99,6%-os szűrési hatékonysággal.

A tartósságot pedig - 70 százalékos kapacitásra vonatkozó - 10 év vagy 250.000 kilométeres garancia szavatolja. A gondtalan „tankolásról” pedig az IONITY hálózattal való megállapodás gondoskodik. Az EQS minden európai vásárlója egy éven keresztül ingyenesen használhatja a gyorstöltőállomás hálózatát, amely így a többi Mercedes Charge töltőponttal együtt összesen több mint 200.000 nyilvános töltőhelyet jelent.

Kezdetben a szériamodell mellett az Electric Art és AMG Line felszereltségi szint érhető el, az Edition 1 csak egy évig kérhető, ötmillió forintos felárért.

Nem lenne Mercedes, ha nem készülne belőle AMG modell: az EQS is megkapja a saját plusz löketét. Az AMG EQS 53 hamarosan 762 lóerővel érkezik, a villanyrakéta 3,4 másodperc alatt katapultál százra és 250 km/h-ban limitált végsebességre lesz képes, természetes 4Matic rendszerrel felvértezve. Ennek árát még nem hozták nyilvánosságra, de azt már tudjuk, hogy a jelenleg legkisebb teljesítményű 350-es modellt 36,7 millió forinttól vihetjük haza, míg a 450-es 41, a csúcs verzió pedig pár ezer forint híján 50 milliós áron kerül a szalonokba. Kezdésnek az EQS esetében is elérhető lesz a Edition 1 kivitel, amely az AMG Line felszereltségre épül, de akár kéttónosú fényezéssel is elérhető.

Pin It