BMW 1-es sorozat 2017 - Hatásos belépő

2017 júliusától a prémium kompakt szegmens etalonja, az új 1-es BMW minden korábbinál nívósabb csomagban kínálja fel a leplezetlen sportosság, a kimagasló minőség és a stílusos kisugárzás egységét. A még színvonalasabb utastérrel, kibővített járműkapcsolati innovációkkal és az iDrive operációs rendszer legújabb változatával színre lépő bajor újdonság motorpalettáján továbbra is három-, négy- és hathengeres erőforrások sorakoznak, amelyek – a kategóriában egyedülálló módon – a hátsó kerekeket hajtják.

Az egyik legsportosabb kompakt sikertörténete 2004 nyarán vette kezdetét: lélegzetelállító agilitásával és menetdinamikájával az 1-es BMW pillanatok alatt új mércét állított fel a kategóriában, amely a mai napig világszerte több mint kétmillió ügyfél tetszését nyerte el – elsősorban Németországban, Nagy-Britanniában és Kínában.
A BMW 1-es sorozat sportosságát az egyedi karosszéria-arányok, a méretes hűtőrácsok, az elegánsan elnyújtott motorháztető és a lendületes hátsó kialakítás egysége határozza meg. A vadonatúj különkiadások – így a Sport Line Shadow, M Sport Shadow és BMW M140i Edition Shadow tovább erősítik az autó fiatalos, dinamikus karakterét, és sportos karakterét: többek között feketére fényezett hűtőrács-keretekkel, fekete betétekkel kiegészített, LED-technológiás első fényszóró-párral, valamint ugyancsak LED-es, sötétített hátsó lámpatestekkel. Emellett immár Seaside Blue tengerkék-metál és Sunset Orange narancsmetál fényezéssel is választható a sorozat, illetve továbbra is elérhetők maradnak a Sport Line, Urban Line és M Sport felszereltségi csomagok. Ráadásul a modellfrissítéssel párhuzamosan öt új keréktárcsa-garnitúra is felkerül az extrafelszereltségi portfólióra, így már tizenhat különböző felni közül választhatnak az ügyfelek.

A megújult BMW 1-es sorozat kabinban számos exkluzív, egymással jól harmonizáló részlet kelt prémium hangulatot. A minimalista stílusú műszerfal még inkább a vezetőre összpontosít. Eközben már az alapfelszereltség része az iDrive operációs rendszer, ezért a pilóta vagy az utas a Touch Controller érintőpadon keresztül, érintésekkel is vezérelheti a kocsi navigációs rendszerét, járműbeállításait és szórakoztató funkcióit. Az érintőképernyő pedig akár 8,8 inches is lehet (BMW Professional navigáció esetén. Szintén alap az integrált SIM kártya; a BMW ConnectedDrive számos intelligens szolgáltatásával vértezi fel az autót, mindezt az okostelefonok segítsége nélkül. Az Online Entertainment funkciónak köszönhetően például több millió zeneszámhoz és hangoskönyvhöz férhet hozzá a 1-es BMW tulaja, miközben a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information) használatával akár a forgalmi dugók is kikerülhetők.
A mindenre kiterjedő BMW Connected eközben játszi könnyedséggel integrálja a jármű központi operációs rendszerébe a felhasználó okostelefonját, okosóráját vagy táblagépét, a naptárbejegyzéseket, kontaktlistákat és napi teendőket így egyetlen, közös felületen kezeli. Mindezen túl a BMW Connected felismeri a jármű által leggyakrabban megtett útvonalakat, s azokaz a későbbi útvonaltervezésekkor kedvelt útvonalként ajánlja fel.

A BMW Connected távvezérlésű szolgáltatásainak (Remote Services) köszönhetően az 1-es sofőrje akár a távolból, okostelefonon keresztül is aktiválhatja a négykerekű számos funkcióját, például a légkondicionáló rendszert, az ajtózárakat, az ablakokat, a kürtöt és a fényszórókat is. Feltétlen említést érdemel még, hogy 2017 júliusától a megújult bajor modellben is megjelenik a csatlakoztatott okostelefonokat vezeték nélkül tápláló, induktív töltési funkció, a beépített WiFi-hotspot pedig egyszerre nem kevesebb, mint tíz okoseszköznek kínál rendkívül gyors mobilinternet-hálózatot.
A BMW 1-es sorozat opcionális extrafelszereltségeként kínált vezetést támogató rendszerek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control), valamint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning) és az automata fékező funkcióval dolgozó (City Collision Mitigation), gyalogosokra figyelmeztető rendszert (Pedestrian Warning) is magába foglaló Driving Assistant csomag is megtalálható. Amíg előbbivel a jármű képes a forgalomban teljesen önállóan araszolni, addig utóbbi egészen 60 km/órás sebességig automatikusan lefékez, ha ráfutásos baleset vagy gyalogos-gázolás veszélyét érzékeli. A rendkívül érzékeny szenzorokkal dolgozó parkolóasszisztens (Parking Assistant) eközben 35 km/órás sebességig az úttal párhuzamosan vagy merőlegesen elérhető legszűkebb parkolóhelyeket is megtalálja, majd a kiválasztott helyre magától beparkolja az autót.
Az 1-es sorozat motorházteteje alá három-, négy- és hathengeres erőforrások kerülhetnek, s ezek kivétel nélkül mind a legkorszerűbb BMW EfficientDynamics motorcsalád tagjai. A benzines paletta alján a turbós háromhengeres motorral szerelt, 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítményre képes BMW 116i, míg a trónon a 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres erőforrással szerelt BMW M Performance modell, a BMW M140i áll. Utóbbi 4,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége 250 km/h. Az élsportolókhoz az opcionális extrafelszereltség részeként a hathengeres benzinmotor jelleggörbéje szerint rövidített kiosztású, hatsebességes manuális váltó is elérhető, a vezetési élménykapcsoló pedig a COMFORT, a SPORT és az ECO PRO vezetési üzemmódok mellett már SPORT+ módot is kínál. Ez utóbbi a dinamikus menetstabilizáló rendszerrel (DSC – Dynamic Stability Control) együttműködve már kontrollált drifteket is engedélyez.
the new bmw 1 series24A dízelüzemű erőforrásokban ugyancsak a legkorszerűbb turbófeltöltési technológia dolgozik, vadonatúj töltési szisztéma szerint, minden korábbinál precízebb közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerrel. A paletta belépőmodellje a BMW 116d, amelynek 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítménye és 270 Nm csúcsnyomatéka átlagos 100 kilométerre vetített 3,6 – 4,1 liter üzemanyag-fogyasztással és kilométerenkénti 96 – 107 gramm kombinált károsanyag-kibocsátással párosul. A sorozat legtakarékosabbja a BMW 116d EfficientDynamics Edition, amelynek átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 3,4 – 3,8 liter 100 kilométerenként. A dízelüzemű kínálat legerőteljesebb tagja a BMW 125d modell, amelynek négyhengeres motorja a változó turbina-geometriájú, nagynyomású turbóval többlépcsős feltöltési rendszerben dolgozik, 165 kW / 224 lóerő maximális teljesítményt és 450 Nm forgatónyomatékot állítva elő.
A BMW 116i, a BMW 116d EfficientDynamics Edition és a BMW 118d xDrive modellek kivételével mindegyik felszerelhető a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval és a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval, az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltó alternatíváiként. Ugyanakkor a BMW M140i xDrive kizárólag a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval rendelhető meg.
A legendás hátsókerék-meghajtás alternatívájaként a BMW 118d, a BMW 120d és a BMW M140i modellek a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhetők. Az összkerékhajtás olyan előnyei mellett, mint az optimális erőátvitel, a kimagasló menetstabilitás és a mindenféle időjárási körülmények közepette garantált maximális tolóerő, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az alul-, illetve túlkormányzások kockázatát is csökkenti, hogy a vezetés élménye ne csupán az egyenesekben, de a lehető legdinamikusabb kanyarvételekben teljesedhessen ki.
A BMW 1-es sorozat megújult változata 2017 júliusában debütál az utakon, három- és ötajtós karosszériaváltozatban.