BMW 7-es sorozat Edition 40 Jahre - Fényűzés felsőfokon

A BMW modellcsalád-megjelölései közül a 7-es szám immáron negyven éve jelent egyet a fejedelmi luxus, a lélegzetelállítóan dinamikus vezetési élmény és az úttörő innováció egységével. A mindössze kétszáz példányban készülő, exkluzív karosszériajegyekkel és utastéri elemekkel készülő „Edition 40 Jahre” széria a korábbi generációk jellegzetes stílusának és eleganciájának állít emléket. Premier szeptember 14-én.

Az „Edition 40 Jahre” néven érkező különkiadás 2017 októberétől lesz megrendelhető a BMW márkakereskedéseiben, alap és hosszított tengelytávolságú karosszéria-változatban egyaránt, a motorpalettán megtalálható hat, nyolc és tizenkét hengeres erőforrások bármelyikével, akár opcionális BMW xDrive intelligens összkerékhajtással és a BMW iPerformance portfólió plug-in hibrid hajtásláncával is. Vagyis a 200 példányos sorozat minden egyes darabja a leendő tulajdonosok ízlése szerint lesz összeállítva.
A 7-es BMW aktuális nemzedékét már alapra is magával ragadó kisugárzás, sportos elegancia és lélegzetelállítóan esztétikus vonalvezetés jellemzi, bőséges helykínálattal, korszerű funkcionalitással és gondosan megválasztott anyaghasználattal kiegészítve. Az „Edition 40 Jahre” mindezen sajátosságokat tovább fokozza, például az első ránézésre is feltűnő, két átütő mélységű színnel. A BMW Individual részleg által kikevert exkluzív Frozen Silver ezüstmetál fényezés selymesen matt ragyogása határozottan progresszív árnyalatban láttatja a luxuslimuzin egyszerre erőteljes és lágy karosszériáját, miközben az ugyancsak egyedülálló BMW Individual Petrol Mica ásványkék-metál fényezés a hat generáción keresztül alkalmazott diszkrét, elegáns kék árnyalat negyvenéves hagyományát ünnepli. Mindezen felül a miniszéria a BMW M aerodinamikai csomag tételeit, a magasfényű Shadow Line külső felszereltségi pakk elemeit, valamint a 20 colos, V-küllődizájnú könnyűfém keréktárcsákat is megkapja. Az autó exkluzivitását jubileumi plakettek is nyomatékosítják, melyek a B-oszlopok takaróelemein és a küszöbökön helyezkednek el.
bmw7edition40jahre07Az utastérben a gondosan összeválogatott anyagok, az exkluzív kialakítás és a BMW Individual részleg munkáira jellemző, kivételesen magas összeszerelési precizitás kombinációja teremti meg a magával ragadó, pihentető környezetet. A leendő vásárlók a BMW Individual részleg finomszemcsés Merino bőrkárpitozásának két árnyalata közül választhatnak: a Smoke White füstös fehér / Cohiba barna, illetve a Smoke White füstös fehér / Black mélyfekete kombináció egyaránt kézzel szőtt, Smoke White füstös fehér kontraszt-varrással készül, s tökéletesen harmonizál a Smoke White füstös fehér alcantara tetőkárpittal. Emellett elöl és hátul is komfortülések várják az utasokat, a kabin díszbetétjei pedig a bőrkárpitozás árnyalatától függően mélyfekete zongoralakkozással és finomszemcsés, szálerezett, Smoke Brown füstös barna színű eukaliptusz-fabetétekkel is kérhetők. Mi több, a műszerfal utasoldali felén elegáns plakett jelzi az Edition 40 Jahre különlegességét.
bmw7edition40jahre08Ugyanakkor a BMW 7 Series Edition 40 Jahre változat egyedi kisugárzásáról és összetéveszthetetlen utastéri atmoszférájáról számos, további exkluzív kiegészítő gondoskodik. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Sky Lounge panoráma üvegtető, a hátsó üléssor Executive Lounge opciója, a hátsó üléssor középső könyöktámaszába épített járművezérlő konzol és a BMW Touch Command táblagépen keresztül elérhető megannyi szórakoztató opció egytől egyig rendhagyó a kategóriában.
bmw7edition40jahre04Olyan innovatív rendszereivel pedig, mint például az egészen 210 km/órás sebességig működő kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), illetve a 70-180 km/óra között aktiválható sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), a BMW 7-es sorozat a kényelem és a biztonság optimális egyensúlyának fenntartása érdekében a legtöbb forgalmi szituációban páratlan színvonalú funkcionalitást garantál. A távvezérlésű parkolás (Remote Control Parking) szintén egy újabb forradalmi újítás, amely a bajor gyártó járműautomatizálási szaktudását nyomatékosítja. A BMW Connected névre keresztelt szolgáltatáscsomag ráadásul az iparágban egyedülálló módon kínál hétköznapi mobilitási segítséget a tulajdonosnak: az Open Mobility Cloud rugalmas felhőalapú platformra épülő hálózat állandó, interaktív kapcsolatot tart fent a vezető, a jármű és a környezet között, a rendszerhez pedig a külső okoseszközök, így okostelefonok, okosórák és táblagépek is csatlakoztathatók.
bmw7edition40jahre03Legyen szó bármelyik motorváltozatról vagy hajtáslánc-kombinációról, a BMW 7-es sorozat teljesen újraértelmezi a vezetési élmény fogalmát. A hatodik modellgenerációban ünnepelte világpremierjét a BMW Gesztusvezérlés, a Driving Experience Control vezetési élménykapcsoló ADAPTIVE üzemmódja pedig a vezető stílusához leginkább alkalmazkodva, az autó előtt álló út feltérképezésével hangolja össze a jármű beállításait. Az opcióként elérhető, aktív borulásgátló rendszerrel (Active Roll Stabilisation) felszerelt Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás eközben az új 7-es BMW utazási kényelmét és sportosságát is fokozza. Sőt, piaci bemutatkozásakor a BMW 7-es sorozat hatodik modellgenerációja volt a világ első luxuslimuzinja, amelyet az extrafelszereltség részeként BMW Laserlight lézertechnológiás első fényszórópárral is megrendelhetnek az ügyfelek. Az elvakítás-mentes BMW Selective Beam opcióval felszerelt technológia egészen 600 méterre növeli az autó előtt megvilágított útszakasz hosszát – szó szerint a BMW 7-es sorozat egyik legújabb iránymutató innovációjaként.
A BMW 7-es sorozat 1977-es megszületése óta a bajor prémiumgyártó szinte kivétel nélkül a modellpaletta csúcsán álló zászlóshajóban mutatja be legújabb járműépítési megoldásait és úttörő technológiai innovációit. Az „Edition 40 Jahre” típusnéven érkező limitált széria exkluzív karosszériajegyei és utastéri elemei a legendás luxuslimuzin azon iránymutató egyéniségét helyezik a középpontba, amely úttörő technológiájával és folyamatos megújulásával az elmúlt négy évtizedben a vezetési élmény, a menetkomfort, a magával ragadó kisugárzás és az innováció szimbólumává vált.
BMW híreinket a Rack Autó Kft támogatja:
bmw3asreklam1