Volvo A60H csuklós dömper - Allison automata váltóval

Allison Transmission 6000 series sm1A csuklós dömper lassan ereszkedik a keskeny hajtűkanyarokkal tűzdelt közel 20%-os lejtőn a Siershahn-i agyagbányában. Még a teljes terhelés sem jelent nagy kihívást a Volvo A60H-nak, melyben az Allison 6630 ORS automata sebességváltó akár 55 tonnás rakományt is kezelni tud. Az erőt a 470kW-os Volvo D16J motor adja, melyhez a hat előre- és két hátrameneti fokozattal működő Allison automata sebességváltót házasították. A Westerwald régió (Németország alacsony-hegyvidéki területe) a legnagyobb egybefüggő agyaglelőhely Németországban. Az agyag annyira fontos nyersanyag errefelé, hogy Westerwald „fehér aranyának” is nevezik. Tekintettel azonban arra, hogy a nyersanyag nem a felszínen helyezkedik el, a felső használhatatlan rétegeket előbb lánctalpas járművekkel kell eltávolítani, majd teherautókkal elhordani a helyszínről. Hozzávetőleg naponta 3500-4500 köbméter közömbös anyagot termelnek ki.
Allison Transmission 6000 series smAhhoz, hogy ezt a hatalmas mennyiségű földet költséghatékonyan szállíthassa, az Albert Weil Építési Vállalat 2017 novemberében úgy döntött, hogy két új Volvo A60H típusú, Allison 6630 ORF automata sebességváltóval felszerelt teherautóval bővíti flottáját. A Volvo A60H teherbírása 40%-al nagyobb mint az A40 szériáé, ami jóval nagyobb termelékenységet tesz lehetővé és jelentősen csökkenti a tonnánként számolt költségeket, ami további előnyt jelent a dömper vevői részére. A két nagy dömper mostanra már több mint egy éven át napi használatban volt az Albert Weil Építési Vállalatnál. Markus Braunche telephelyvezető, aki a földmunkákért és szállításért felel, elégedett a teljesítménnyel, a hatékonysággal és a költségmegtakarítással.
Allison Transmission 6000 series sm3„A megnövelt hatékonyság volt az, ami igazán nagy benyomást gyakorolt ránk, amikor értékeltük az új 60 tonnás Volvo csuklós dömpereket” – magyarázza az Albert Weil Építési Vállalat beruházási döntésének hátterét. Klaus Rohletter, a vállalat igazgatója hozzáteszi: „Vállalatunk az innovációra fókuszál, amikor próbál megfelelni az egyre nagyobb versenyképességet követelő piac igényeinek. Emiatt nagyon fontos, hogy a flottánk minden járműve maximális készenléttel működjön.”