IVECO S-WAY 2019 - Több, mint kamion

Az új nehézkategóriájú IVECO WAY sorozat első modellje, a közúti S-WAY elsősorban a pilótára, a hosszú távú fenntarthatóságra és a konnektivitás által lehetővé tett, testreszabott szolgáltatásokra összpontosít.

Az új S-WAY a márka új IVECO WAY nehézkategóriájú terméksorozatát vezeti be, amely jelentős előrelépést képvisel az ügyfeleknek kínált, gazdasági és környezetvédelmi szempontból egyaránt hosszú távon fenntartható, integrált szállítási megoldások felé, ahol a kapcsolódó szolgáltatások már-már nagyobb jelentőségűvé lépnek elő, mint maga az alaptermék. Gerrit Mary, a CNH Inustrial haszongép- és különleges jármű elnöke így vezette elő az újdonságot: „Beszállítóink és ügyfeleink számára egyaránt azon OEM tehergépkocsi-márkává kívánunk válni, akivel a legkönnyebb az együttműködés és a közös fejlesztés, miközben járműveinket alapvetően a tehergépkocsi-vezetők munkája jegyében alakítjuk ki, ami napjainkban már jóval több egy-egy útvonal teljesítésénél. A hosszú távú fenntarthatóság annak felelősségét is hordozza számunkra, hogy még vonzóbbá és élvezhetőbbé tegyük ezt a társadalom számára meghatározó fontosságú munkát, s ez jóval túlmutat a puszta bőrkárpitokon és fabetéteken”.
Vagyis itt már többről van szó, mint puszta termékről: mindez olyan üzleti modellt kínál, amely a jármű teljes élettartamára kiterjed és hatékonyan segíti az IVECO ügyfeleit, hogy megfeleljenek megrendelőik elvárásainak. Ennek érdekében olyan teljeskörű csomaggal szolgál, melynek a vezető, a hosszú távú fenntarthatóság és a teljes birtoklási költség (Total Cost of Ownership; TCO) mérséklését célzó, új és kiterjesztett konnektivitás áll a középpontjában. Nem mellesleg az IVECO S-WAY a korábbi generációkban bemutatott valamennyi vívmányát felvonultatja, s a sofőr és -tulajdonos igényei szellemében kialakított, teljes egészében új vezetőfülkével egészíti ki őket.
ivecosway2019csUtóbbi vezetőközpontú dizájnjával, tágas térkínálatával, kiemelkedő ergonómiájával és a funkcionalitást magas színvonalú kényelemmel ötvöző, átgondolt kialakításával első osztályú munka- és pihenési körülményeket biztosít. Emellett a megerősített szerkezetével (az ECE R29.03 fülke-ütközésbiztonsági szabvány szerint) és a minden körülmények között jóval kedvezőbb körkörös kilátással biztonsági szempontból is nagyot lépett előre. Természetesen a tervezése során az IVECO mérnökei minden lehetőséget megragadtak a – tulaj nyereségességét szolgáló - költségtakarékosság és a termelékenység növelése érdekében. Például az új, aerodinamikus(abb) forma akár négy százalékkal növeli a modell eleve kiváló üzemanyag-takarékosságát. Az alacsony teljes birtoklási költségből (TCO) pedig az olyan részletek is szerepet játszanak, mint a javítási költségeket jelentősen mérséklő, többrészes lökhárító, amelyben a sérülést követően csupán az érintett elemet szükséges kicserélni.
ivecosway2019gUgyanakkor az IVECO S-WAY egyik meghatározó újdonsága a fejlett Connectivity Boksz, mely valós időben gyűjt, dolgoz fel, illetve cserél adatokat. A Microsofttal közösen létrehozott platform lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok és a gépkocsivezetők a felhasználóbarát MyIVECO portálon és alkalmazáson keresztül mobileszközről vagy PC-ről is folyamatos hálózati kapcsolatban álljanak a teherautóikkal. De a konnektivitás a sofőr fedélzeti munkakörülményeit is javítja: a felhasználóbarát MyIVECO Easy Way App applikációi a könnyű és gazdaságos munkát helyezik előtérbe. Persze a logisztikai szolgáltatókat is támogatják az IVECO S-WAY magas színvonalú technikai csemegéi, hiszen részben az ő feladatuk a vállalkozás nyereségességnek biztosítása - a jármű-üzemidő maximalizálásán, a My IVECO Way Solutions használatával nyújtott konzisztens és előretekintő szolgáltatásán, valamint kedvező teljes birtoklási költség (TCO) elérésén keresztül.
ivecoswaynp2019dzVégül, de nem utolsósorban az új IVECO S-WAY sorozatot tovább mérsékelt részecske- (PM), nitrogén-oxid- (NOX) és szén-dioxid-kibocsátás (CO2) jellemzi, így a kedvező teljes birtoklási költségét (TCO) alacsony károsanyag-kibocsátással ötvözi. Mindezt egy exkluzív kipufogógáz-utánkezelő rendszerrel (HI-SCR), illetve a motor és a HI-TRONIX sebességváltó eredményezte kivételes üzemanyag-takarékossággal sikerült elérni, utóbbihoz a Smart EGR rendszer is hozzájárult.
ivecoswaynp2019dA „zöld” flottát üzemeltetni kívánó logisztikai szolgáltatók számára továbbra is az IVECO SWAY Natural Power az egyetlen földgázüzemű tehergépkocsi, amely távolsági forgalomban - 460 lóerős csúcsteljesítmény mellett - akár 1600 kilométer hatótávot kínál. Ezzel maradéktalanul kiaknázható a földgáz előnyei, amellyel a részecske-kibocsátás (PM) akár 99, a nitrogén-dioxid-emisszió (NO2) akár 90, míg biometán-üzemben a szén-dioxid-kibocsátás (CO2) akár 95 százalékkal – csaknem nullára – mérsékelhető a dízelekhez képest.
ivecosway2019eAz IVECO WAY már új nevével is jelzi a márka „gondolkodásmódját”, az ügyfélközpontúság új útját, mégpedig olyan megoldások kifejlesztésével, melyek a kamionjuk életciklusának minden szakaszán – és azon túl is – hatékonyan támogatják az ügyfeleket. Ez a koncepció a pilótára is kiterjed, még tovább emelve a mércét a fedélzeti munkakörülmények minősége tekintetében. Amint azt a modellsorozat mottója is kifejezi: IVECO. DRIVE THE NEW WAY!