Opel Combo Cargo 4x4 - A specialista

Az Év nemzetközi kisteherautója 2019” díjat is elnyert Opel Combo Cargo 4x4-hez az elszászi specialista, a Dangel szállítja az összkerék-hajtást, így a 110 milliméterrel megemelt furgon valódi terepjáró tulajdonságokkal rendelkezik.

opelcombocargo4x4cÉlvonalbeli raktér-kapacitásával, példaértékű gazdaságosságával, valamint alacsony károsanyag-kibocsátásával az Opel Combo Cargo ideális választás lehet azon kereskedők számára, akik kompakt méretű kisteherautót keresnek. A tökéletesen hangolt új négykerék-hajtási rendszerével most még szélesebb feladatkört képes ellátni a villámos furgon.
opelcombocargo4x4bAhogy a bevezetőben már szó volt róla, a 4x4 rendszert az elszászi Dangel szakembereitől származik, s nettó 6400 euro pluszköltséget jelent a vásárlónak. S mivel a Dangel már a kezdetektől részt vett a Combo új generációjának fejlesztésében, a kormányművet és a felfüggesztést is kifejezetten ehhez a változathoz tervezték, ezáltal ténylegesen képes leküzdeni a nehezebb terepakadályokat is a furgon.
opelcombocargo4x4dRáadásul a sofőröknek nincs különösebben nehéz dolga, csak a műszerfalon lévő forgókapcsolóval kiválasztja a kívánt üzemmódot, aztán „uccu neki”. Három beállítás közül lehet választani. Eco üzemben tisztán elsőkerék-hajtással működik a Combo Cargo 4x4, az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást mérsékelve, valamint a gumiabroncsokat óvva. Ha az útviszonyok rosszabbodnak, akkor a pilóta vezetés közben egyszerűen átválthat Autó 4WD módra, ekkor az első kerekek megcsúszása esetén a központi differenciálmű a hátsó tengelyre továbbítja a nyomatékot. Kifejezetten nehéz talajon ajánlott az R-Lock mód használata, ami „zárja” a hátsó tengelyt. Opcionálisan korlátozottan önzáró hátsó differencálmű pedig lehetetlen körülmények között is maximális tapadást biztosít, akár a teljes nyomatékot a hátsó kerekekre irányítva. Mindemellett a Combo Cargo 4x4 menetstabilizáló elektronikáját is módosították, a motort és a sebességváltót alsó védelemmel látták el, plusz 90 milliméterrel megnövelték a karosszéria szabad hasmagasságát.
opelcombocargo4x4eA Combo Cargo 4x4-ben – akárcsak a többi, hagyományos testvérében – egy hatékony másfél literes dízelmotor teljesít szolgálatot, 130 lóerős csúcsteljesítménnyel és hatfokozatú manuális váltóval. Maximum 880 kilogrammot, illetve 3,44 méter hosszú tárgyakat képes szállítani, s a raktér a két kerékjárati ív között is elég széles ahhoz, hogy két euro raklapot keresztbe elnyeljen. Ráadásul számtalan modern vezetőtámogató asszisztens is elérhető hozzá, ilyen például a sebességtartó automatika, a fáradtságfigyelő, a gyalogosfelismerővel kiegészített ütközésmegelőző, az automata vészfék vagy a head-up display. Feltétlen külön említést érdemel hogy állandó hátrameneti kamerával is felszerelhető a Comco Cargo 4x4, ekkor egy öt colos képernyőn folyamatosan figyelhetjük az autó mögötti forgalmat. Végül, de nem utolsósorban az infotainment rendszerek legújabb generációja is helyet kapott a furgonba, többek között Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis a nyolc colos érintőképernyőről vezérelhető berendezés.