Toyota Tacoma 2019 Teljeskörű generál

Kibővített technikai tartalommal, stílusosabb megjelenéssel, valamint továbbfejlesztett kényelmi szolgáltatásokkal vág neki az új modellévnek a megújult Toyota Tacoma.

toyotatacomatrdpro03A Toyota Tacoma a japán márka észak-amerikai kínálatának meghatározó tagja. A kétféle platóhosszal (187 vagy 154 cm) és tengelytávval (324 vagy 357 cm), nyújtott vagy duplafülkés kivitelben, hátsó vagy összkerékhajtással kapható pickup immár tizenharmadik éve vezeti méretosztályának eladásait. A Toyota mégsem nyugszik a babérjain, hanem teljes körűen megújítja a típust a 2020-as modellévre.
toyotatacomatrdoffroad01Az erős munkagéptől a sportos életmódjárművön át a fényűző platós „limuzinig” hatféle kivitelben elérhető Tacoma biztonságosabb, intelligensebb, látványosabb és robusztusabb lett. Felszereltségtől függően megújult a hűtőmaszkjának a rajzolata, illetve LED-es fényszórók világítják be előtte az utat. A hátsó lámpatest ugyancsak új. A TRD (Toyota Racing Development) nevével fémjelzett három modellvariáns, a TRD Sport, a TRD Off-Road és a TRD Pro ugyanúgy egyedi megkülönböztető jegyekkel folytatja pályafutását, mint a krómmal gazdagon díszített, csúcskivitelű Limited verzió.
toyotatacomatrdoffroad04A fülkében szintén találunk újdonságokat, a Tacoma az egyik első Toyota, amelyet Apple CarPlay, Android Auto és Amazon Alexa funkciókkal vérteztek fel. A komplett online élményt biztosító szolgáltatások egy, a korábbinál nagyobb méretű érintőképernyőn keresztül érhetők el, emellett alapfelszerelés a dupla USB-töltőaljzat, a Bluetooth és USB-adatkapcsolat, a műholdas rádióvevő és a tolatóradar. Opcióként pedig vezeték nélküli okostelefon-töltő aljzatot, fűthető bőrülést, nyomógombos motorindítást és kétzónás klímaberendezést kínál a gyártó. Emellett a komfortos utazásról hatásosabb ajtótömítések, többrétegű, zajszigetelő szélvédő, valamint zajelnyelő tetőkárpit és padlóborítás gondoskodik.
toyotatacomatrdpro01Ahogy a kényelem terén, úgy biztonsági szolgáltatásait tekintve is felső kategóriás személyautókkal verseng a Tacoma. A vezetőtámogató rendszerek széles köréből kiemelkedik a váratlan gyorsítást megakadályozó fékvezérlő rendszer, de a kétoldali térdlégzsák is magától értetődő minden Tacomában. Szintén alap a Toyota Safety Sense biztonsági csomag, amely adaptív tempomatot, gyalogosfelismerő fékrendszert, sávelhagyást megakadályozó funkciót és automata távfényt tartalmaz.
Mindazonáltal a Tacoma mégsem személyautó, hanem felfogástól függően terepjáró vagy haszonjármű. Az előbbit opcionálisan választható részlegesen önzáró vagy zárható differenciálmű, az első kerekek előtti területet a központi monitoron megjelenítő terepkamera, illetve a TRD modellekhez kínált, komoly futómű-átalakítások egészítik ki, míg a mindennapi munkavégzésben a csillapítva lenyíló hátfal, a zárható platófedél, a kétszintes rakfelület, a beépített rakományrögzítő rendszer, illetve a platón kialakítható, 120 voltos hálózati csatlakozó nyújt segítséget.
Bár a legfrissebb értesülések szerint a Toyota legnagyobb pickupja, a Tundra hamarosan hibrid hajtásláncot kaphat, a Tacoma egyelőre megmarad két bevált benzinmotorjánál. A 2.7 literes, változó szelepvezérlésű négyhengeresnél (159 LE), illetve a 3.5 literes V6-osnál (278 LE), utóbbi fogyasztását Atkinson ciklusú vezérlés, valamint párhuzamosan alkalmazott közvetlen és szívótorok- befecskendezés mérsékli.

Pin It