Eurotrade Kft.

Sailun és Maxan szakmai találkozó

Az 1990-ben alakult Eurotrade Kft. Magyarország egyik „legöregebb”, folyamatosan működő jármű-forgalmazó cége - 25 éve változatlan, magyar tulajdonosi körrel és pénzügyi szolgáltatásokat is nyújtó leányvállalattal. Ám attól még, hogy az Eurotrade Kft „nem mai gyerek”, s stabil szereplője a magyar és a nemzetközi haszonjármű piacnak, még nem jelenti azt, hogy a kezdetben a cseh és szlovák ipar termékeire, jelenleg pedig főként az IVECO és a WIELTON márkákra támaszkodó Kft. vezetői a babérjaikon ülnének, hanem állandóan új utakat, partnereket keresnek, folyamatosan bővítve portfóliójukat.
Sailun 1Ezúttal a néhány éve már forgalmazott kínai Sailun és az „alá tartozó” vietnámi Maxam gumigyár – közeljövőre vonatkozó - terveit, újdonságait osztották meg velünk egy szakmai nap keretében. A 2002-ben létrehozott Sailun Shares (2014 óta Sailun Csoport) Kína első „A” listás, magántulajdonban lévő cége, több, mint 12.000 alkalmazottal és 640 milliárd forintnyi vagyonnal. Ám ami ennél is többet elárul Kína negyedik legnagyobb gumigyártójáról (2018-as adat), az az, hogy egyúttal a kínai Nemzeti Gumi- és Abroncsmérnöki Technológiai Kutatóközpont kutatási és demonstrációs bázisa, mely az új anyagokat, folyamatokat, technológiákat, berendezéseket, tehetségkutatást, modern menedzsmentet, információs alkalmazásokat és irányítási rendszer innovációkat egyesíti magában.
Sailun 2Emellett a négy gyárban összesen 47 millió személygépkocsi, 5.6 millió teher és 238.000 OTR abroncsot előállító Sailun Csoport kutató és fejlesztőközponttal rendelkezik Kanadában és Németországban is, ugyanakkor a gyártás egyelőre Kínában, illetve Vietnámban történik. A központok mindegyike önálló piackutatást és terméktervezést végez, miközben tökéletesítik a folyamatfejlesztési rendszert a szerkezeti tervezéstől a termék-ellenőrzés teszteléséig. Nem véletlen, hogy az Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és Ausztráliában egyaránt jelen lévő márka eladásai folyamatosan nőnek, 2008 óta az összetett éves növekedési ráta meghaladja a 30 százalékot. A Sailun célja, hogy az elérhetőbb, biztonságosabb és környezetbarátabb mobil technológia alkalmazásán túl a legjobb legyen a kínai gumi piacon, valamint 2025-ig globálisan befolyásos gumiabroncs gyártóvá szeretne válni.
Maxam 1Ennek érdekében jelenleg több, mint 50 belföldi gyártóval is együttműködik, 100 különböző járműre 100 fajta méretben szerelik fel abroncsaikat. A kínai belföldi teherautó és buszgyártók nagyon szeretik is a márkát, például 2012-ben a Sailun nyerte a “Kiváló Minőség” díjat a FAW Jiefang Automobile Co. társaságtól. Ugyanakkor Sailun elkötelezett a kínai nemzetvédelmi ipar fejlesztésében is, és biztonságos gumiabroncs-termékeket nyújt a katonaság számára. Feltétlen említést érdemel, hogy a csoportnak két teljesen automata raktára van Kínában, teljes befogadóképességük 2.000.000 személyabroncs, 80,000 db/nap kezelési kapacitással. Eközben a Sailun Thaiföldön saját nyersgumi feldolgozó üzemmel is rendelkezik, 50,000 tonna éves kapacitással, ami biztosítja a folyamatos minőséget és stabilitást. Azért, hogy a csoport a vevőit magas minőségű gumikkal tudja kiszolgálni, melyek állják a próbát, a cég egy kelet-kínai tesztpálya építésébe is befektetett, méghozzá Dongyingban. A pályát több állami szerv is jóváhagyta.
Maxam 3Az első osztályú tesztelés magában foglalja a több, mint 40 fajta út típuson és különböző viszonyok közötti tesztelést. Miután elkészül ez lesz a világ harmadik olyan tesztpályája, ahogy beltéri hó- és jégtesztet is tudnak csinálni, nagy sebességű kanyarjaiban pedig 200 km/h-val is lehet repeszteni. A Sailun nem pusztán Magyarországon mutatja be újdonságait, hanem olyan nemzetközi autókiállításokon is megjelenik, mint a Japan Auto Salon, a Singapore International Auto Show vagy a SEMA. És most térjünk át a Caterpillar hivatalos beszállítójára, a GOTR és OTR gumiabroncsokat előállító Maxamra, mely nemcsak kétszeres („0 termék minőségi hiba” és “0 szállítási késedelem”) elismerést kapott 2017-ben a nagy múltra visszatekintő cégtől, hanem története 2011 óta összefonódik a Sailunnal. A vietnámi márka küldetése hasonló az anyacéghez: a legmagasabb szintű vevői elégedettséget elérni.
Maxam 8A Maxam éves kapacitása 28.000 tonna GOTR, 60.000 tonna radiál OTR, 3.500 tonna tömör OTR, 6.000 tonna radiál mezőgazdasági gumi, 40.000 tonna ipari gumi és 10.000 tonna egyéb termék. A Maxam Kanada és Európa mellett az Egyesült Államokban is képviseli magát, de a saját weboldalán is online eladói felület működik. Világszinten és Európában is a mezőgazdaság és az építőipar jelenti a fő piacot a márka számára, ám a bányászat, az anyagmozgatás és az erdészet sem elhanyagolható terület.
S most következzenek a Sailun és a Maxam újdonságai, termékei.

 

Pin It