Škoda Karoq - Mindenes

A Stratégia 2015 modellprogram keretében bemutatott vadonatúj Karoq szabadidő-autó tipikusan Škoda. Vagyis a cseh kompakt SUV érzelemdús formával, példás helykínálattal és egy csomó „Simply Clever” megoldással igyekszik elcsábítani a vásárlók szívét, ám a márka története során most először a digitális műszerfalat is beveti „csodafegyverként”. Nézzük a részleteket!

A méreteit tekintve a SEAT Atecához igen közel álló, 4382 milliméter hosszú, 1841 milliméter széles és 1605 milliméter magas Škoda Karoq – megjelenését tekintve - le sem tagadhatná a származását. Bizony, a robusztus jármű első pillantásra is felismerhető; a precíz vonalú fényszórókkal és trapéz alakú hűtőráccsal díszített, erőteljes orr egyértelműen Škodaként azonosítható. Ambition felszereltségi szinttől „fölfelé” az első lámpák – opcióként – akár teljes egészében LED-technikájúak is lehetnek, hátul viszont alapra járnak a LED-es (helyzetjelző és féklámpa) fények. Az autó két vége között egy feszes él osztja fel a letisztult karosszéria lemezfelületeit, miközben a széles kerékjárati ívek még magabiztosabbnak, erőteljesebbnek mutatják a Karoq kiállását. Alattuk szériában 16 vagy 17 col átmérőjú keréktárcsák „bújnak meg”, opcionálisan azonban 18-as és 19-es könnyűfém felnik is választhatóak a szabadidő-autóhoz. Feltűnő még a kifejezetten hosszú tengelytáv, a 2638 milliméteres érték egyúttal bőséges helykínálatot is eredményez.
A kiemelkedő térkihasználás és variálhatóság egyik legfőbb eleme az opcionális VarioFlex hátsó ülésrendszer, melynek három különálló eleme egyenként állítható és eltávolítható. Így az alapra 479-588 literes csomagtartó kapacitása akár 1810 literre duzzadhat, ha viszont elhagyjuk ezt az extrát, akkor a raktér befogadóképessége minimum 521 liter. Számos okos ötlet (Simply Clever) is hozzájárul a Škoda sokoldalúságához, ilyen például az elektronikus működtetésű csomagtér-fedél, illetve a praktikus „virtuális pedál”, mely a hátsó lökhárító alatti lábmozdulat hatására kinyitja azt. Szériafelszereltség az elektromechanikus rögzítőfék, de talán ennél is jelentősebb újdonság, hogy a cseh márka típusai közül a Karoq alkalmaz először digitális műszeregységet. Ezt a vezető szabadon az ízléséhez igazíthatja, alapvetően négy – Classic, Digital, Infoprofile, Reduced – séma áll a rendelkezésére. Ezek azonban csak a választható keretet jelentik; az, hogy melyik kijelző jelenik meg a képernyő melyik részében, nagyban vagy éppen kicsiben, azt a pilóta maga határozhatja meg az MIB interaktív képernyőjének segítségével. A kényelmi felszerelések esetében két további újítást ismerhetünk meg, az egyik a fűthető karimájú kormánykerék, a másik pedig a személyre szabható kulcs. Utóbbi esetében a jármű nyitásakor az adott kulcshoz tartozó felhasználó személyes beállításait tölti be a rendszer, ami kiterjed a vezetői profilválasztásra, valamint a vezetői segédrendszerek, a belső és külső világítás, a Climatronic klímaberendezés, az infotainment rendszer, illetve az elektromos mozgatású ülések beállításaira. Feltétlen említést érdemel még, hogy akár a hátsó ülések is fűthetőek, illetve tíz választható színt kínáló LED-technikájú hangulatvilágítás gondoskodik a megfelelő atmoszféráról.

A Škoda Connect új mobil-online szolgáltatásaival az utasok mindig kapcsolatban maradhatnak a világgal. Az intuitív módon kezelhető megoldások két kategóriába oszlanak: az Infotainment Online szolgáltatásai szórakoztató és informatív tartalmakat tartalmaznak, míg a Care Connect szolgáltatás támogató funkciókat biztosít. A palettán többek között torlódás esetén valós idejű kerülőutakat ajánló útvonalvezetés, automatikus segélyhívás és a vezetőt a leparkolt járműhöz visszavezető Parkolóhely Pozíciója szolgáltatások vannak. Mindehhez négy infotainment rendszer társul: a Swing (szériafelszerelés) és a Bolero audiorendszerek, valamint az Amundsen és Columbus navigációs és infotainment rendszerek. Az opcionális Bolero, Amundsen és Columbus képernyője üveghatású dizájnnal nemesíti az igényes műszerfalat.
skodakaroq05Az új Karoq gépházában szintén a legmodernebb technika rejlik, összesen öt motorváltozatot – két benzines és három dízelt - kínál a gyártó. Mindegyik turbófeltöltéses és közvetlen befecskendezéses, emellett kelléktárukban a stop-start rendszer és a fékezési és motorfékfázisok alatti energia-visszatáplálás rendszere is megtalálható. Az erőforrások összlökettérfogata 1,0, 1,5, 1,6 és 2,0 liter, teljesítményük a 85 kW (115 LE) és 140 kW (190 LE) közötti tartományt fedi le. A legerősebb dízelmotor kivételével minden aggregát választható hatfokozatú manuális váltóval vagy hétfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval. A 140 kW (190 LE) teljesítményű 2.0 TDI esetében szériafelszerelés az összkerékhajtás és a hétfokozatú DSG váltó. Az új 1.5 TSI különlegessége a henger-lekapcsolás.
skodakaroq18A Škoda új szabadidő-autója nyilvánvalóan nemcsak országúton teljesít jól, az alapvetően kényelmes hangolású, igényes kialakítású futómű repertoárjából nem hiányoznak a terepjárós képességek sem. Ehhez fontos tényező a jó tömegelosztás, valamint a messzire előretolt első tengely, ahol MacPherson-rugóstagok alsó háromszög-lengőkarokkal és acél segédvázzal alkotják az első futóművet. A négykaros hátsó felfüggesztések az összkerékhajtású változatok esetében jelentős részben nagyszilárdságú acélból készülnek, a nyomtáv 1541 mm. A kard formájú hosszlengőkarok veszik fel a gyorsító és lassító erőket.
skodakaroq08A Dynamic Chassis Control (DCC) dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás jóvoltából a sofőr három – Comfort, Normal és Sport - futómű-üzemmód közül választhat, eközben az összkerék-hajtás csúszós útfelületen vagy különösen nehéz utánfutó vontatásakor is optimális menetjellemzőket biztosít. A rendszer egy elektronikus vezérlésű lamellás tengelykapcsolót alkalmaz, s különböző érzékelők segítségével folyamatosan elemezik a menethelyzetet - többek között például az egyes kerekek fordulatszámát, a kormányzási szöget, a hosszirányú és keresztirányú gyorsulást, a gázpedál állását, a motor főtengelyének fordulatszámát és a forgatónyomatékot - és mérési eredményeiket átadják az összkerékhajtást vezérlő elektronikának, amely ez alapján kiszámolja az optimális nyomatékeloszlást. Kívánságra Offroad terepjáró üzemmódot is kínálnak az összkerékhajtású változatok, ilyenkor a tapadás fokozására az ASR kipörgésgátló nagyobb mértékű kipörgést engedélyez, az EDS elektronikus differenciálzár-hatású funkció pedig határozottabban és gyorsabban reagál. Szükség esetén a visszagurulásgátló és a lejtmenetvezérlő is aktiválódik – utóbbi rendszer a haladási sebességet az aktuális értéken tartja. Aki pedig még keményebb körülmények között szeretné használni a Karoq szabadidő-autót, annak előnyére válhat a megemelt, megerősített futómű.

indezen túl a kompakt SUV vezetői segédrendszerek különösen nagy választékát – például radaralapú adaptív tempomatot, Emergency Assist vészhelyzeti segédet, Front Assist ráfutásgátlót, Blind Spot Detect holttér-figyelő rendszert - nyújtja, s a fejlett biztonsági rendszerek nemcsak az autót és a bennülőket, hanem a gyalogosokat is védik.
skodakaroq06A Škoda Karoq kompakt szabadidő-autó egy igazi mindenes, amely egyaránt megállja helyét a család, az üzleti élet, a mindennapok és szabadidő kihívásai során. Praktikumát és funkcionalitását a nagyvonalú térkínálat mellett a legmodernebb technikák és a jól átgondolt felszereltség emeli ki.