FIAT 500 Anniversario - Boldog születésnapot, örökifjú!

Immár 60 éves a Dolce Vita ihlette, eredeti FIAT 500-as. A jeles alkalmat az olasz márka fantasztikus különkiadással ünnepli: a múltidéző design hatásosan repít vissza minket az „Édes élet” olyannyira vágyott világába.

A saját autó tömeges elterjedését lehetővé tevő „ikonikus modell" 1957. július 4-én mutatkozott be Torinóban. Sikere 2007-ben, majd 2015-ben kapott új lendületet, idén pedig már a kétmilliomodik eladott példány is a gazdájához került. Hosszú élete során számos limitált sorozat készült belőle, az olasz kisautó azon képességét hangsúlyozva, hogy látszólag egymásnak ellentmondó értékeket egyesítsen önmagában. Többek között múzsaként inspirálta a művészeket és divattervezőket, akik elegáns, exkluzív vagy sportos értelmezésben dolgozták fel. Ilyen volt például az 500C by Gucci és az 500 by Diesel széria, vagy a „világ legkisebb jachtja, az 500 Riva. Ugyanakkor mindvégig hű maradt önmagához, még akkor is, amikor exkluzív megjelenési formákat öltött – ez az örök fiatalságának az egyik titka.
Úgyhogy a FIAT úgy gondolta, hogy egy új, jubileumi szériával lehetne a legméltóbban megünnepelni és emlékezetessé tenni az 500-as hatvanadik születésnapját. S miután a Genfi Autószalonon bemutatta a sorszámozott FIAT 500 Anniversary változatot, most megérkezik az 500 Anniversario, mely megfizethető áron kínál egy sor különleges jellemzőt és szolgáltatást, ezáltal igazi ajándék a rajongók számára.

A Fiat 500 Anniversario ferdehátú és kabrió kivitelben egyaránt elérhető, stíluselemei a nagyszerű előd összetéveszthetetlen formai jegyeinek modern újraértelmezését tükrözik. Vagyis számos kulcsfontosságú részletében a hatvanas éveket idézi: ilyen a két új, exkluzív színárnyalat, amelyeket az egykori legenda ihletett, a motorháztető és a külső tükörházak króm díszítései, a retró Fiat logók, vagy a 16 colos, vintage hatást keltő könnyűfém keréktárcsák (utóbbiak helyett olyan kivitel is kérhető, amely a veterán autók küllős kerekeit idézi.) Az autó eleganciáját a csomagtérfedélen látható, dőlt betűs „Anniversario" felirat teszi teljessé.
fiat500anniversario2017kAz utastérben minden apró részlet a hatvanas évek gondtalan hangulatát és stílusát hivatott felidézni, ám innovatív értelmezésben. A színes szegélyekkel és hímzett 500-as logóval díszített ülések tökéletesen ragadják meg a kor atmoszféráját, s a Szicília narancs és Riviera zöld karosszéria-árnyalatokkal együtt hathatósan keltik életre a Dolce Vita éveit. A Fiat 500 megjelenése mindig is utánozhatatlan volt, és az Anniversario kivitelben ugyanez a kifinomult életkedv és lelkesedés köszön vissza, amiről a karosszéria színére fényezett műszerfalbetét is tanúskodik. A részletekbe menő figyelem kiváló példája a padlószőnyegekbe hímzett, kontrasztos árnyalatú „Anniversario" logó.
fiat500anniversario2017aA hatvanas évek életvidámsága és a legújabb generációs technológiák alkalmazása nem áll távol egymástól: ezért az új Fiat 500 Anniversario a létező legújabb megoldásokat vonultatja fel kényelmi és kapcsolódási szempontból. A vásárlók választhatják az UconnectTM rádió csomagot, amely 7" TFT műszeregységet, Uconnect 7" HD LIVE rádiót, Apple Car Play és Android Auto kompatibilis telefontükrözés funkciót tartalmaz. Mindezen túl az Anniversario verzió kétféle motorral áll az ügyfelek rendelkezésére, akik a 69 lóerős 1.2-es és a 105 lóerős 0.9 TwinAir Turbo erőforrás között dönthetnek.
fiat500anniversario2017eA FIAT 500-as hatvanadik születésnapjára készült Anniversario modell már Európa-szerte rendelhető. 3.560.560 Ft-tól vihető haza.

Pin It