Peugeot Rifter 2018 - Megvan a harmadik tojás is

by Szélpál Imre

A PEUGEOT RIFTER hovatartozásáról szemernyi kétségünk sem lehet: a modell egyértelmű rokonságot mutat a többi PEUGEOT személygépkocsival. A robusztus, modern orron az oroszlán a márka legutóbbi modelljeihez hasonlóan a függőleges hűtőrács közepén trónol. A ragadozó tekintetet a fényszórók közepén húzódó LED-es fénysor még kifejezőbbé teszi. Az autó oldalnézetből is a határozott stílus mellett teszi le a voksát. A rövid, vízszintes motorháztető, a magas övvonal és a rövidebb túlnyúlások jellemezte sziluett tökéletesen kiegyensúlyozott arányokat mutat. A tetőcsomagtartó rudak a dizájn szerves részét képezik, és úgy lettek kialakítva, hogy a szállított tárgyak hevederrel is rögzíthetők legyenek. A szimmetrikusan letört sarkú első és hátsó ablakok egy ilyen típusú autón új dizájnt képviselnek. A fogazott kerékdobborítás is hozzájárul a jármű sportos karakteréhez.
PeugeotRifter1Az új PEUGEOT RIFTER stabilan ül a kerekein, melyek egyes változatokon 17” gyémántfényezésű keréktárcsákkal vannak felszerelve. A nagy hátsó ajtó mögött tágas csomagtér rejlik. Az autó hovatartozását egyértelműen jelzi a szokásos három fénykarom. A szögletes lökhárító izmosabbnak mutatja az alsó részt, és optimális védelmet nyújt a mindennapokban. Az új PEUGEOT RIFTER az SUV-k egyes stílusjegyeit és funkcionális elemeit is átveszi: ilyenek a megemelt hasmagasság, a nagy kerekek, a méretes küszöbvédők és az alsó karosszériavédő elemek, a kerékjáratok és a lökhárítók, valamint az első és hátsó sárvédők. Ezektől az attribútumoktól határozottabb az autó személyisége, és újfajta sokoldalúságra tesz szert: városban kompakt és dinamikus, városon kívül és hosszú utakon pedig erős és nagy teljesítményű. Akik nagyobb autóban gondolkodnak, azoknak ott a PEUGEOT RIFTER hosszú változata (+35 cm), mely helykínálat és praktikum tekintetében tényleg verhetetlen.
PeugeotRifter8A PEUGEOT RIFTER elegánsan sportos külseje elsősorban kifejezőerejével és modernségével lepi meg az embert, de a beltér ugyanúgy tartogat meglepetéseket. A PEUGEOT i-Cockpit® letisztult vonalaival, korszerű technológiai megoldásaival és felülmúlhatatlan kiviteli minőségével egy harmonikus és ízig-vérig mai utasteret testesít meg. A szegmensben egyedülálló vezetőhely olyan élményt kínál, mely már több mint négymillió ügyfél tetszését nyerte el. Az alábbiaknak köszönhetően nap, mint nap felvillanyozó és ösztönös vezetésben lehet részünk:
- alul-felül csapott, kis méretű kormány, mely stabilabb fogást és jobb kormányozhatóságot eredményez,
- jól látható és könnyen elérhető 8” kapacitív érintőkijelző,
- krómszegélyekkel és elegáns piros mutatókkal feldobott, magasra helyezett műszeregység, mely az adatok jobb leolvasása érdekében egy színes képernyőt is magában foglal.

A legapróbb részleteiben is gondosan kidolgozott műszerfal többek között kényelmesen kézre álló, elegáns krómozott billenőkapcsolókat foglal magában, melyek a hófehér hátterű hőmérséklet-kijelzés körül a klímaberendezés vezérlésére szolgálnak. Az elektromos rögzítőfékkel szerelt változatokban a középkonzolon felszabadult helyen tágas tárolóhelyek kerültek kialakításra.
PeugeotRifter17A hangsúlyosan előkelő GT Line verziót fekete színű kiegészítők – hűtőrácsszegély, tükörházak, tetőrudak és oldalsó díszlécbetétek – díszítik. Az exkluzív stílushoz a gyémánt fényezésű 17” „Aoraki” könnyűfém keréktárcsák, valamint az első sárvédőkön és a hátsó ajtón elhelyezett rézárnyalatú GT Line feliratok is hozzátartoznak. Belül bőrbevonatú kormány, „Marron Quente” árnyalatú műszerfaldíszítés, „Tissu Casual” üléskárpitok és pepita mintás műszerlapok teszik különlegessé ezt a változatot. A PEUGEOT i-Cockpit®, a megemelt vezetési helyzet és a 10,9 m-es fordulókör így nagyságrendekkel fürgébb viselkedést és kiváló kormányozhatóságot eredményezett, ami az élvezetes vezetés záloga. A hasmagasság megemelése pedig kvázi terepjárós adottságokkal ajándékozta meg a modellt. Az Advanced Grip Control rendszernek köszönhetően a kalandvágyóbbak előtt is megnyílik a pálya. A MICHELIN LATTITUDE TOUR Mud & Snow gumikkal kiegészülő továbbfejlesztett kipörgésgátló rendszer folyamatosan felügyeli a kerekek meghajtását. A hozzá társuló lejtmenet-szabályozó (Hill Assist Descent Control) pedig meredek lejtőn is automatikusan tartja az autó sebességét. A PEUGEOT RIFTER kínálatában egy opciós 4x4 változat is megtalálható, melyet régi partnerünkkel, a DANGEL-lel közösen fejlesztettünk ki.
PeugeotRifter24A legszélsőségesebb használati körülményekre is gondoltunk: nagy hangsúlyt fektettünk a masszivitásra és a hosszantartó üzemképességre, és a legváltozatosabb terepeken és éghajlati körülmények között szigorú teszteknek vetettük alá az autót. A gépjármű felépítésének és tömegének optimalizálása meghatározó fontosságú az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentése szempontjából. A PEUGEOT RIFTER kínálatában szereplő motorok e tekintetben az élvonalba tartoznak. A legújabb Euro 6.2 normának is megfelelnek, és már most készen állnak a majdani WLTP menetciklus szerinti megmérettetésre.

A benzines erőforrások közül az 1.2 PureTech motor kétféle konfigurációban áll rendelkezésre:
 PureTech 130 LE S&S motor EAT8 8 fokozatú automata sebességváltóval (2019 folyamán várható)
 PureTech 110 LE S&S motor 6 fokozatú kézi váltóval (nagyon alacsony fogyasztású változatban is)
A PureTech motorok a részecskekibocsátás csökkentése érdekében benzines részecskeszűrővel vannak felszerelve.
A dízeles 1.5 BlueHDi motor esetében háromféle teljesítmény közül lehet választani:
 BlueHDi 130 LE S&S 6 fokozatú kézi sebességváltóval vagy EAT8 8 fokozatú automata váltóval
 BlueHDi 100 LE 5 fokozatú kézi váltóval, nagyon alacsony fogyasztású S&S változatban is
 BlueHDi 75 LE 5 fokozatú kézi váltóval
PeugeotRifter14A dízelmotorok egytől egyig FAP-szűrővel és SCR (Selective Catalytic Reduction) rendszerrel kerülnek forgalomba. Ezzel a technológiával már a motor indításakor megkezdődik a szennyezésmentesítés, és FAP-adalékanyagra sincs szükség. A mindennapi élet kihívásaira készen az új PEUGEOT RIFTER természetesen a márka legfrissebb technológiai újdonságaival is büszkélkedhet. A felszerelések listája a szegmenshez képest szokatlanul gazdag, és változattól függően a következőket foglalja magában:
 Elektromos rögzítőfék. A kézifék megszüntetésével nyert helyen a praktikum jegyében egy nagy tárolórekesz került elhelyezésre.
 Az adaptív tempomat automatikusan a vezető által beprogramozott utazósebességen tartja a gépjárművet és kiigazítja a követési távolságot. 8 fokozatú automata sebességváltó esetén a gépjármű teljes lefékezésére is lehetőséget ad.
 A táblaolvasó rendszer kijelzi a sebességkorlátozó táblákról leolvasott információkat. A maximálisan megengedett sebességgel a tempomat/sebességhatároló beprogramozott értéke is felülírható.
 A sávtartó asszisztens a vezető pillanatnyi figyelemkihagyása esetén korrigálja a gépjármű menetpályáját.
    A fáradtságérzékelő rendszer egy kamera segítségével figyeli a vezetőt és elemzi a kormánymozdulatokat. A figyelem lankadása esetén képi és hangjelzéssel is figyelmezteti a vezetőt a fennálló veszélyre.
 Ütközésveszély észlelése esetén működésbe lép az Active Safety Brake (automata vészfék).
 A vontatmánystabilizáló a kígyózás mérséklése vagy a jármű lelassítása érdekében szükség esetén stabilizálja az utánfutót.
 A tompított világításról automatikusan távolságira vált a távolságifény-asszisztens.
 A Visiopark 180° tolatókamera 180°-os képpel szolgál a gépjármű hátsó környezetéről. A hagyományos 180°-os felülnézeti kép megjelenítése mellett akadályhoz közeledve a kép kinagyítására („zoom”) is lehetőség van.
 A holttérfigyelő rendszer a külső visszapillantó tükrökben felgyulladó jelzőlámpával figyelmezteti a vezetőt.
 Kulcs nélküli nyitó- és indítórendszer

PeugeotRifter22A konnektivitást a kézre álló nagy 8” érintőképernyő biztosítja, melyhez két USB-port, egy Jack csatlakozó, Bluetooth kapcsolat és egy indukciós töltő tartozik. A rendszer a Mirror Link®, Apple Carplay™, ill. Android Auto™ protokollal kompatibilis Mirror Screen funkcióval is kiegészül. A hangvezérléses 3D online navigációs rendszer segítségével egyszerűen és gyorsan rákereshetünk a különböző szolgáltatóegységekre (fontos helyek). A célravezetés a valós idejű közlekedési információk (TomTom Trafic) figyelembevételével történik. A rendszer a parkolókat, a benzinkutakat és a helyi időjárásra vonatkozó tudnivalókat is kijelzi (a szolgáltatás nem minden országban elérhető). Az optimalizált felépítésnek köszönhetően a modellből két karosszériaváltozat áll rendelkezésre (sztenderd: 4,40 m, hosszú: 4,75 m), melyek mindegyike 5, illetve 7 személyes verzióban is rendelhető. A hosszabb változat tengelytávja és túlnyúlása is nagyobb, ami ideális belméretet eredményez. A második sorban található három önálló ülés mindegyikére gyerekülés szerelhető. Az ülések a csomagtartó felől az ún. Magic Flat vezérlővel (2019 második felétől) rendkívül egyszerűen összecsukhatók és a padlóba süllyeszthetők.
PeugeotRifter4A hosszú változaton a harmadik üléssorban elhelyezett két önálló ülés sínen csúsztatható és – akárcsak a sztenderd változatnál – kiszerelhető, így attól függően, hogy a nagyobb csomagtartót vagy a kényelmesebb lábteret részesítjük előnyben, mindig az adott helyzetnek legmegfelelőbb konfiguráció alakítható ki. Az első utasülés lehajtásával és padlóba süllyesztésével hosszú tárgyak szállítására is lehetőség van. A csomagtér térfogata 775 l és 4000 l között mozog. Az előbbi kalaptartó alatt mérve, sztenderd hossz és 5 személyes változat esetén, az utóbbi tető alatt, hosszú változat és lehajtott hátsó ülések esetén értendő. A két helyzetbe állítható kalaptartónak köszönhetően a csomagtartó elrendezése szabadon változtatható. A tartozék használaton kívül a második sor ülései mögött tárolható. A középkonzolon, a tetőpolcon, az ajtózsebekben, az első és második üléssorban és a csomagtérben számtalan méretes és könnyen hozzáférhető tárolóhely áll a vezető és az utasok rendelkezésére. Az utasoldali légzsák tetőbe való beépítésével (Bag In Roof technológia) egy saját hűtéssel rendelkező, nagyméretű tárolóhely kialakítására nyílt lehetőség. A rekesz maximális űrtartalma az ilyen típusú gépjárműveknél egészen kivételesnek számít: egyes változatokon akár a 186 litert is elérheti.
PeugeotRifter3A 2002-ben bevezetett emblematikus Zénith® tető az idők során egyre tetszetősebb lett. Az ügyfelek körében nagy népszerűségnek örvendő felszerelés a mostani változatban egy elektromos sötétítővel ellátott egyrészes tetőablakból áll, melyet egy több részre osztott, áttetsző tárolórendszer szel ketté. Az utastér ezáltal még világosabb lett. A rengeteg tárgyat elnyelő, 14 literes tárolórendszer hátul a – második sorból vagy a csomagtérből elérhető – mennyezeti csomagtartóhoz, elöl pedig a tetőpolchoz kapcsolódik. A LED-es hangulatvilágítással kiegészülve kifejezetten modern hangulatot áraszt. Az optimalizált oldalsó tolóajtók jóvoltából a szélesebb ajtónyíláson keresztül most még könnyebb a beszállás. Az újfajta sínrendszernek köszönhetően – változatlanul nagy helykínálat mellett – vállmagasságban eltűnt a zavaró kitüremkedés, így vizuálisan is egységesebb képet mutat a beltér. A hatalmas hátsó ajtó a kategóriában egyedülálló módon továbbra is egy nyitható hátsó ablakot foglal magában. A praktikus megoldásnak hála az ajtó kinyitása nélkül is hozzá lehet férni a csomagtartóhoz. Ez különösen akkor hasznos, ha csak a kalaptartóról szeretnénk kivenni valamit, vagy ha az autó túl közel parkol valamilyen akadályhoz.

Pin It