Jaguar I-PACE - Élre tör

by Mészáros Gergely

Első pillanattól fogva elektromos gépkocsinak tervezték. Így az áramvonalas formájú, ötszemélyes és összkerékhajtású I-PACE egy töltéssel akár 480 kilométert is képes megtenni, s - gyorstöltő esetén - 15 perc alatt 100 kilométernyi „naftát” vesz fel. Nem mellesleg – menetteljesítményeit illetően is - igazi Jaguar: 4,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra... 

„Az I-PACE ügyfelek örökre búcsút inthetnek az üzemanyagtöltő állomásoknak: ha este a háztartási töltőre csatlakoztatják járművüket, reggel "teli tankkal" indulhatnak útnak” – mondta az I-PACE bemutatóján Ian Hoban, a modellcsalád igazgatója. Ráadásul az új modellt az első pillanattól fogva elektromos gépkocsinak szánták, így számtalan előnyt nyújt az utólag „barkácsolt” zéró emissziós gépkocsikhoz képest.
Például a középre, a két tengely közé, a lehető legmélyebbre beépített akkumulátor teherviselő elem egyúttal, így az I-PACE torziós merevsége - az egyedi fejlesztésű, modern szegecseléses és ragasztásos technológiákkal készülő, alumínium szerkezetével kiegészítve - a legjobb a Jaguar palettáján. Emellett az akkuk elhelyezése 50:50 arányú tömegelosztást és mély tömegközéppontot tesz lehetővé, mely a fejlett kettős keresztlengőkaros első és Integral Link hátsó felfüggesztéssel, az (opciós) légrugózással, valamint a konfigurálható Adaptive Dynamics rendszerrel együtt dinamikus vezethetőséggel és kiemelkedő rugózási komforttal ruházza fel az I-PACE-t.
A dinamikus vezethetőséghez persze a házon belül fejlesztett két villanymotor 400 lóerős rendszerteljesítménye, illetve a 696 Nm-es kombinált forgatónyomatéka is hozzájárul. Ezek az első és a hátsó tengelyen helyezkednek el, nemcsak összkerék-hajtást, hanem sportautókhoz méltó menetdinamikát biztosítva. Az I-PACE álló helyzetből 4,8 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

Ám a gyorsulásnál is érdekesebb adat, hogy a 432 cellából álló, ultramodern 90 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor 480 kilométeres hatótávolságot garantál. Ugyanakkor a tulajdonosok a teljesen lemerült akkut mindössze 40 perc alatt 80 százalékra tölthetik egyenáramú gyorstöltővel (100kW). Váltóáramú otthoni fali töltődoboz (7kW) használatával ugyanaz a töltöttségi szint alig több mint 10 óra alatt érhető el - ideális megoldás a jármű éjszakai töltésére.
jaguaripace26Ugyanakkor intelligens hatótávolság-optimalizáló technológiák széles választéka segíti az I-PACE pilótáját, köztük az akkumulátor előkondicionáló rendszer: a hálózatra csatlakoztatott I-PACE automatikusan megnöveli (vagy csökkenti) az akkumulátor-csomagok hőmérsékletét, hogy már indulás előtt maximális hatótávolságot bocsásson a vezető rendelkezésére.
jaguaripace02Természetesen a külsejét is úgy fejlesztették, hogy a lehető legteljesebb mértékben kihasználja az intelligens, elektromos hajtáslánc adottságait, valamint az azzal járó helykihasználási előnyöket. Kecses, kupékra emlékeztető sziluettjén tetten érhető a Jaguar C-X75 szupersport-autó hatása, a rövid, mélyen húzódó gépházfedéltől az aerodinamikailag optimalizált tetőkialakításon át az ívelt hátsó szélvédőig. Az előretolt utascella erőteljes kontrasztot alkot a szögletesen levágott farral; a megoldásnak köszönhetően a közegellenállási együttható mindössze 0,29. A hűtési teljesítmény és a légellenállás közötti, optimális egyensúly érdekében a hűtőrácsban elhelyezett aktív lamellák kinyitnak, ha hűtésre van szükség, de minden egyéb esetben zárnak, ezzel a gépházfedél légbevezető torka felé vezetve és elsimítva a menetszelet.
jaguaripace22Az utastér elrendezése optimális helykínálatot biztosít, a kifinomult anyaghasználat - többek között az opciós, prémium Kvadrat szövet - és a részletekbe menő, gondos kidolgozottság láttán kétség sem férhet ahhoz, hogy ízig-vérig Jaguarral van dolgunk. Feltétlen említésre méltó, hogy a hátsó lábtér 890 mm, és mivel nincs kardántengely, sem padlóalagút, a helyén praktikus 10,5 literes, központi tárolórekeszt alakítottak ki. A hátsó ülések alatt táblaszámítógépek, laptopok tárolására alkalmas rekesz található, míg a csomagtartó nem kevesebb, mint 656 literes - vagy 1453, ha síkba fektetjük az üléseket.
jaguaripace35Mindezen túl az I-PACE az első Jaguar, amely megkapja a Touch Pro Duo infotainment rendszert. Az érintőképernyők, kapacitív szenzorok és tényleges kapcsolók kombinációját alkalmazó Touch Pro Duo rendszer ösztönösen kezelhető. A navigációs rendszerét a villanyautóra optimalizálták: a célállomáshoz vezető útvonal domborzati jellemzőit elemezve, korábbi utak során szerzett tapasztalatait (pl. vezetési stílus) felhasználva képes megdöbbentő pontossággal, személyre szólóan kiszámítani a hatótávolságot és a töltési státuszt, így biztosítva a gondtalan utazás élményét. Sőt, a fejlett rendszer Smart Settings (Intelligens beállítások) technológiája mesterséges intelligencia algoritmusokat alkalmazva azonosítja az egyéni preferenciákat, majd ezekhez igazítja az I-PACE vezetési és utastéri beállításait.
jaguaripace18Szintén az I-PACE fedélzetén mutatkozik be az Amazon Alexa Skill. Ez lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok tájékoztatást kérhetnek a Jaguar InControl Remote alkalmazásba beépített Alexa-képes eszköztől. Például: bezártam az autómat? Milyen az akkuk töltöttségi szintje? Eljutok töltés nélkül a munkahelyemre?
jaguaripace25A jármű egész élettartamára vetített, versenyképes költségekkel és magas értéktartással rendelkező I-PACE népszerű választás lehet a magánvásárlók, az üzleti felhasználók, illetve a szénlábnyomuk és flottaköltségeik csökkentésére törekvő vállalatok körében. Már március elsejétől rendelhető S, SE és HSE kivitelben, illetve limitált First Edition szériában.
Ian Hoban röviden így foglalja össze az I-PACE lényegét: „Tiszta lappal indulva igyekeztünk vadonatúj akkumulátoros elektromos járműtechnológiát hasznosítani; az eleve erre tervezett járműszerkezet optimális teljesítményt, aerodinamikát és helykínálatot biztosít. Így született meg az I-PACE – egy hamisítatlan Jaguar és vezetőcentrikus elektromos jármű.”

Pin It