Jaguar F-PACE SVR - Féktelen karakter

by Mészáros Gergely

4,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 283 km/h. Bár ezek az adatok inkább egy szuper-sportkocsira utalhatnának, az F-Pace SVR még mindig "csak" egy szabadidő-autó, igaz, minden idők leggyorsabb és legerősebb (F-PACE) változata.

A Special Vehicle Operations részleg emberei szemmel láthatóan nem nagyon bírnak megülni a fenekükön. Ám ahelyett, hogy most rögtön rohannánk a postára, hogy küldjünk nekik egy doboz kenőcsöt, inkább áldjuk a sorsot azért, hogy nem szeretnek unatkozni és alulmaradni, másodiknak lenni egy versenyben. Mert így nekik köszönhetjük a vadonatúj – New Yorkban leleplezett - Jaguar F-PACE SVR-t. (Többek között.)
Szóval, a SVO kezelésbe vette az F-PACE-t, melynek eredményként a brit szabadidő-autó 5.0 literes, kompresszoros V8-as motorja immár 550 lóerő és 680 Nm leadására képes, ezáltal pedig 4,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 283 km/h. Durva, nagyon durva! S ha megnézik a gyári videót, azt is hallhatják, hogy az erőforráshoz kapcsolt aktív kipufogó a száguldás közben hátborzongatóan szól. Ám a karizmatikus hangzása mellett a variálható szeleppel szerelt rendszer szabadabb légáramlást is biztosít, így fontos szerepet játszik az SVR fokozott menettulajdonságaiban. Nem mellesleg 6,6 kilogrammal könnyebb az alapkivitelű kipufogónál.
Ugyanakkor a Jaguar elektronikus aktív hátsó differenciálműve (ED) is kiveszi a részét a munkából, mivel a mérnökök úgy optimalizálták az állandó összkerékhajtási rendszer intelligens hajtáslánc-dinamikai (IDD) vezérlő technológiáját, hogy a lehető legteljesebb mértékben kiaknázza annak képességeit. Egyébként az „Adaptive Dynamics” felfüggesztés, az elektromos szervokormány (EPAS) és a „dinamikus üzemmód-szabályozás” rendszerek egytől egyig egyedi vezérlő szoftvert kaptak az SVR fedélzetén. Ennek köszönhetően „sport” üzemmódban gyorsabbá válnak a sebességváltások, harapósabbá a gázreakció, míg a közvetlenebb kormányzás minden körülmények között magával ragadó vezetési élményt szavatol. Feltétlen említést érdemel, hogy a módosított felfüggesztés elöl 30, hátul 10 százalékkal feszesebb, progresszív tekercselésű rugókat kapott, a speciális kanyarstabilizátor 5 százalékkal csökkenti a karosszéria oldaldőlését.

Természetesen a látvány is tökéletesen összhangban áll az F-PACE SVR tudásával. Már a nagyobb első légbeömlők láttán sincsenek kétségeink az SUV harapósságát illetően, ám a markáns karakteréhez a speciális sárvédő-toldatok és a küszöbborítások is hozzájárulnak. A kerékdobba vágott levegőnyílásoknak az esztétikai szerepen túl aerodinamikai jelentőségük is van, mivel csökkentik a kerékíven belüli nyomást, extra hűtési teljesítményt biztosítanak, valamint mérséklik a felhajtóerőt. A gépházfedél szellőzőnyílásai szintén segítenek elvezetni a forró levegőt a motortérből, miközben a hátsó lökhárítóban négy kipufogóvég dalol.
jaguarfpacesvr17Az új, kistömegű 21 (opcióként 22) colos, kovácsolt könnyűfém keréktárcsák hátul 25 mm-rel szélesebbek, mint elöl, ami ugyancsak hozzájárul az SVR tökéletesített vezethetőségéhez. A 22 colos keréktárcsák elöl 2,4, hátul 1,7 kilogrammal könnyebbek; kialakításuk révén több hűtőlevegő jut a 395 mm-es első és 396 mm-es hátsó féktárcsákra.
jaguarfpacesvr22Az F-PACE SVR utasterében vékony szerkezetű első sportüléseket találunk, amelyek fokozott oldaltartásuk mellett egyedi, rombusz alakú steppelésükkel és a dombornyomott SVR logóval hívják fel magukra a figyelmet. Szintén kivételesek a hátsó ülések, igazodva az első erősen mélyített kiviteléhez, a szabadidőjármű egyedülálló hangulatát az apró sebességváltó kar teszi teljessé. Végezetül az SVR kormánykerék mögött határozott tapintású alumínium váltófülek lapulnak meg.
jaguarfpacesvr19Akármilyen „féktelen” is, az SVR megőrizte a PACE modellcsalád minden tagjára jellemző, eredendő praktikumot és sokoldalúságot. A csomagtartó alaphelyzetében 650 literes, ugyanannyi, mint a hagyományos F-PACE kiadásé. Fedélzetén pedig az utasok a legmodernebb kapcsolódási és szórakoztató technológiák előnyeit élvezhetik. A 4G fedélzeti WiFi hálózatra akár 8 készülék csatlakozhat egyszerre, illetve az SVR alaptartozéka a 10 colos érintőképernyővel szerelt, fejlett Touch Pro infotainment rendszer, valamint a 12,3 colos HD digitális műszeregység.
jaguarfpacesvr01A Jaguar ráadásul arról sem feledkezett meg, hogy az F-PACE SVR bizony egy SUV, így továbbra is fejlett technológiák sokasága gondoskodik a felszíntől függetlenül kiemelkedő magabiztosságról. Az intelligens hajtáslánc-dinamikai rendszerrel szerelt összkerékhajtás, az All Surface Progress Control rendszer, valamint az Adaptive Surface Response funkció révén a szabadidőjármű minden helyzetben, minden körülmények között helyt áll.
jaguarfpacesvr09A Nagy-Britanniában 74 835 fonttól megvásárolható F-PACE SVR 2018 nyarától rendelhető. A hazai ügyfelek a www.jaguar.hu oldalon érdeklődhetnek és regisztrálhatnak: a 'Tájékoztatást kérek' gombot megnyomva további információkhoz juthatnak, ha pedig a 'Szeretnék egyet' gombot nyomják meg, hamarosan felkeresi őket márkakereskedőjük további egyeztetés céljára.