Lexus UX - Nagyvárosi felfedező

by Mészáros Gergely

A Lexus legelső kompakt crossovere, az UX szeretné megváltoztatni a kategóriájáról kialakult képet. Figyelemfelkeltő külsejével, vezetőközpontú cockpitjével, a felkelő nap országának hagyományait felidéző stíluselemeivel és az alacsony tömegközéppontot biztosító, vadonatúj fejlesztésű padlólemezével minden esélye meg is van rá. Lássuk!

Chika Kako, az UX főmérnöke pontosan tudja, hogy mire vágynak a crossoverek vevői: „Autóvásárláskor az emberek még mindig főleg a dizájn alapján döntenek; ez a dizájn pedig egyértelműen jelzi, mit kínál ez az autó.... Arra törekedtünk, hogy az UX különleges vezetési élménye lenyűgözze a vásárlókat. Szerettem volna átalakítani a crossoverekről kialakult képet, ami alapján azt gondoljuk róluk, hogy ezekkel a magas autókkal óvatosan kell manőverezni; ehelyett egy olyan autót akartam alkotni, ami ugyanolyan izgalmas teljesítményt és élvezetes irányíthatóságot kínál, mint egy ferdehátú modell.”
Ennek érdekében a karosszériát és az utasteret megálmodó dizájner-csapatok szorosan együttműködtek, egyértelmű és harmonikus kapcsolatot teremtve a külső és a belső formavilág között. Ráadásul miközben az UX külseje a crossoverekre jellemző biztonságérzetet kínál, legalább annyira érződik rajta a karcsú idomok által sugallt mozgékonyság és élvezetes vezethetőség. A dinamikus stílus igen határozottan ölt formát a látványosan domborodó első és hátsó sárvédőkben, az autó alapformáját meghatározó lendületes vonalak pedig lágyan ölelik körbe a kabint. A gondosan kidolgozott részletek nemcsak figyelemfelkeltőek, hanem egyértelműen erőt sugároznak. Természetesen a jellegzetes orr-részen az orsó alakú hűtőrács dominál, míg a kocsi teljes szélességén végigfutó hátsó lámpák tipikusan amerikai „képet” adnak.

A 4495 milliméter hosszú, 1520 milliméter magas és 1840 milliméter széles UX 2640 milliméteres tengelytávja tágas belsőt garantál, kialakításán pedig egyértelműen érezni, hogy a lakberendezők igyekeztek szoros egységet létrehozni a külcsínnel. Mindez a vezetőülésben a leginkább szembetűnő, ahol úgy tűnik, mintha a műszerfal felső része átnyúlna a szélvédőn. Ugyanez fordítva, vagyis kívülről nézve is igaz, hiszen a műszerpult a gépháztető meghosszabbításának látszik. Az ötletet a tradicionális japán engawa építészeti megoldás adta, ami összemossa a határokat a ház belső és külső környezete között.
lexusux2018cUgyanennyire feltűnő a kabinban az emberközpontú szemlélet is: gyakorlatilag az autó összes fontos kezelőszerve könnyen elérhető a vezetőülésből. Eközben a mélyre húzott, letisztult műszerfal és a vékony A-oszlopok pontosan olyan kilátást és magabiztos vezetői üléshelyzetet biztosítanak, amit az ügyfelek jogosan várnak el egy crossovertől. Az utastér minőségének és hangulatának meghatározásához Kako főmérnök felidézte azon korábbi tapasztalatát, amit egy európai anyagfejlesztési kutatás során szerzett. A tanulság így szólt: “a kevesebb több”.
lexusux2018gyA Lexusok védjegyévé vált, hibátlan kézműves minőség az új UX-et is minden ízében áthatja; az autó a Kyushu üzemben készül, ahol a CT, az NX és az RX gyártása is folyik, és ugyanaz a finom részletkidolgozás jellemzi, mint a többi Lexus-modellt. Például a szabadidő-autóhoz rendelhető sima tapintású bőrkárpitot a tradicionális japán sashiko varrási technika díszíti, ami sokaknak már ismerős lehet a judo- és kendo-öltözékekről. Az így kialakított bőrfelületet újfajta perforáció díszíti, amelyet gyönyörűen összehangolt matematikai görbék hoznak létre, egyedi megjelenéssel ruházva fel az autó üléseit. Emellett a belső felületek a tradicionális japán otthonokban használatos, washi nevű papír textúráját idézik. A mártott papír mintázatára emlékeztető kidolgozás kellemes, meghitt hangulatot kelt az utastérben.
lexusux2018bA meggyőző teljesítmény elérésének érdekében a Lexus új globális GA-C platformját alkalmazták, a fokozott merevséget és alacsonyabb tömegközéppontot nyújtó műszaki alaphoz kétféle új hajtáslánc társul. Az egyik az elsőkerékhajtással vagy E-Four hajtással egyaránt megrendelhető UX 250h új, negyedik generációs, önmagát töltő hibrid rendszere 178 DIN LE/131 kW teljesítménnyel, a másik pedig az UX 200 változat új, 2,0 literes, kiváló termikus hatásfokú benzinmotorja, amihez egy új Direct Shift fokozatmentes sebességváltó is választható. Az autó első MacPherson rugóstagját és kettős keresztlengőkaros hátsó futóművét úgy tervezték és hangolták, hogy a kényelmes rugózás mellett is gyors irányváltásokat engedélyez. Az E-Four rendszer összkerékhajtást kínál az UX 250h modellhez, amelynek hátsó tengelyébe ilyenkor egy plusz elektromotort építenek be. Amikor az autó gyorsít, kanyarodik vagy csúszós úton halad, a rendszer automatikusan osztja el a vonóerőt az első és a hátsó tengelyek között.
lexusux2018fAz UX különleges karakterét a kocsiban széles körben alkalmazott, képzeletgazdag technológiák is hűen tükrözik. Ilyen a Lexus Safety System + legújabb változata, a komplett biztonsági csomag része a gyalogosokat éjszaka is felismerő ütközés előtti biztonsági rendszer, a sávkövető asszisztenssel és adaptív tempomattal működő Lexus Co DRIVE rendszer, az automatikus távfényvezérlés/adaptív fényszóró és a jelzőtábla-felismerő berendezés.
lexusuxfsport2018dAz UX F Sport-változat még ennél is többet ad a tulajdonosainak, megkülönböztető stílusjegyei kiemelik az autó alacsony és széles formavilágát, és még inkább hangsúlyozzák a sportos menettulajdonságokat. A hűtőrácson exkluzív hálómintázat emlékeztet a Lexus F SPORT vérvonalra, hátul a krómbetétekkel kombinált exkluzív lökhárító-kialakítás kelt magabiztos benyomást. A 18 colos könnyűfém keréktárcsák exkluzív dizájnjával pedig kifejezetten dinamikussá válik az összkép.
lexusuxfsport2018bAz utastér különleges F SPORT-egységei között fontos megemlíteni az integrált habosítással készült, rendkívül jó tartást adó sportüléseket, a 8 colos színes TFT kijelzőt és az elmozduló külső gyűrűvel működő műszeregységet. Az F SPORT kormánykereket apró mélyedésekkel pöttyözött bőr borítja, a lábtámasz és a sportpedálok meg alumíniumból készülnek. Mindezek felett az F SPORT kiadás exkluzív futómű-tuningot is kap, melynek része a rugófeszesség és a kanyarstabilizátorok áthangolása, valamint a nagy teljesítményű hátsó lengéscsillapítók beépítése a pontosabb, stabilabb és kezesebb irányíthatóság érdekében. Az autóhoz megrendelhető a Lexus LC zászlóshajó kupéból ismert adaptív futóműrendszer (AVS) speciálisan hangolt változata is. Utóbbi az üzemmódváltóval kapcsolható Sport S+ beállítással is összeköttetésben áll. Közben az aktív hangvezérlés (ASC) olyan hanghatásokat gerjeszt a fel- és visszakapcsolásoknál, mintha az utasok nem is egy fokozatmentes váltójú autóban ülnének.
lexusuxfsport2018dzsBár az UX új kategóriát képvisel a Lexus kínálatában, a márkát meghatározó értékek – vagyis a merész dizájn, a hibátlan, kézműves minőségű kidolgozás, a magával ragadó teljesítmény és a képzeletgazdag technológia – ezt az autót is maradéktalanul jellemzik.