Audi e-tron prototyp - „Álruhás királyfi”

by Mészáros Gergely

Egyelőre egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett dizájnfóliával takarja el a „valódi” külsejét. Az viszont már nem titok, hogy az álca alatt az Audi első tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljének prototípusa rejtőzik, mely a felsőkategóriás autók tágas helykínálatát és színvonalas kényelmét a szabadidő-autók praktikumával és a mindennapok során elegendő hatótávval ötvözi.

A Genfben leleplezett e-tron prototípus a négykarikás márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljére kínál kitekintést. S bár a karosszériáját pillanatnyilag még „maskara” fedi, nem nehéz felismeri alatta egy tekintélyes SUV körvonalait, na, meg az Audira oly jellemző stílusjegyeket – többek között a tipikus formájú hűtőmaszkot vagy az egyedi fényjátékot adó fényszórókat. Egyébként a fólia sem hétköznapi, kifejezetten az e-tron prototyp számára készítették, s egyértelműen az autó elektromos technikájára utal. A kocsi oldalán végigfutó e-tron felirat körülbelül olyan, mintha áram folyna benne, miközben a narancsszínű elemek a nagyfeszültségű hálózatokat idézik. Eközben az első sárvédő magasságában lévő „e” betű a töltőcsatlakozó fedelét fogja körül, a szó szoros értelmében „felvillanyozva” az autót. A kifejező küszöbmotívumok pedig színes betéteikkel jelzik, hol helyezkedik el az autó energiaközpontja, vagyis az akkumulátor.
A praktikus méretű szabadidő-autó akár öt személy – plusz a csomagjaik – számára is bőséges térkínálatot nyújt, az utastér nagysága és kényelme gyakorlatilag a márka felsőkategóriás modelljeinek felel meg. Így a hosszú utazásokat is lehetővé tévő hatótávval kiegészítve kompromisszumok elfogadása nélkül választhatják a vásárlók a tisztán elektromos, károsanyag-kibocsátás nélküli autózást.

A konkrét teljesítményadatokkal és egyéb paraméterekkel – köztük a valós hatótávval – még adós az Audi, annyit elárult azonban, hogy az e-tron prototípusok sorozatgyártású változata a gyorstöltő-állomásokon akár 150 kW teljesítménnyel is „tankolható” lesz, s nem egész 30 perc alatt készen állnak majd az újabb hosszú távú túrára. Emellett az elektromos quattro rendszer immár új korszakot nyit az összkerékhajtás számára, mindenfajta útfelületen és talajon dinamikus menetteljesítményekről gondoskodva. Az e-tron szériaváltozata 2018 végén érkezik az európai piacokra, gyártása a márka brüsszeli, széndioxid-semleges üzemében veszi kezdetét.
audietronprototyp24„Az Audi első tisztán elektromos hajtásrendszerű modellje fontos mérföldkő a vállalat jövője szempontjából” – hangsúlyozta Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke. Ennek megfelelően az SUV prototípusa négy kontinensen, extrém körülmények között gyűjti a tesztkilométereket. Például Skandinávia jeges világában vagy a forró Afrikában, Ázsia hegyvidékein és a Nürburgring-Nordschleife aszfaltcsíkján, valamint a kínai metropoliszok araszoló és az amerikai sugárutak lüktető forgalmában. Nyilvánvalóan a klíma is teljesen eltérő: mínusz 20 Celsius fok alatt ugyanúgy kell bizonyítania a prototípusnak, mint plusz 50 fok felett. Ugyanakkor a töltéstechnikát is világszerte intenzív teszteknek veti alá az Audi, ennek során próbapályákon és közterületeken egyaránt vizsgálja az egyes szabványok szerinti berendezéseket, hogy a különböző töltési lehetőségek teljes kínálatát kiértékelhesse. Összesen csaknem 250 Audi e-tron prototípus szerepel a tesztprogramban, amelyek mintegy 85 ezer üzemóra alatt több mint ötmillió kilométert teljesítenek – ezzel nagyjából 125 alkalommal kerülhetnék meg a Földet.
audietronprototyp13„2020-ra már három tisztán elektromos modell szerepel majd kínálatunkban: a sportos SUV-modell mellett az Audi e-tron Sportback concept sorozatgyártású változataként egy négyajtós Gran Turismo, valamint egy alsó középkategóriájú modell. Még 2025 előtt több mint húsz tisztán elektromos és hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerű gépkocsival jelenünk meg a piacon, minden piaci szegmensre és koncepcióra kiterjedően” – árulta el a márka jövőre vonatkozó terveit Rupert Stadler, az Audi vezére.