Ford Focus 2018 - Tiszta lappal

by Mészáros Gergely

A teljesen tiszta lappal megtervezett, 2018-as Ford Focus – a típus régi, bevált értékeire alapozva - új korszakot nyit a technológia, a kényelem, a térkínálat és a vezetési élmény terén az európai kompaktok mezőnyében. Egyúttal minden idők legtökéletesebb és legfejlettebb technológiájú Ford-modelljét tisztelhetjük benne.

A Ford mérnökei rengeteget konzultáltak az ügyfelekkel, mielőtt a nulláról kiindulva nekiláttak volna megtervezni a vadonatúj Focust, hogy az a lehető legnagyobb mértékben nyújtson ösztönös és élvezetes vezetési illetve utazási élményt – jobbat, mint bármely más közepes méretű családi autó az európai piacon. Ennek megfelelően – elsőként – a Ford új C2 padlólemezére épül, melyet kifejezetten úgy fejlesztettek, hogy a korábbinál magasabb szintű törésbiztonságot, a külső méretek növekedése nélkül is tágasabb belső teret, valamint az üzemanyag-fogyasztást kedvezően befolyásoló aerodinamikai kialakítást biztosítson.
A Focus új nemzedéke a Ford jelenlegi formanyelvének továbbfejlesztésével készült, az „emberközpontú” dizájn-filozófia hatásosan egyesíti a tetszetős dizájnelemeket és a funkcionális összetevőket. A látványosan új sziluett megformálásának egyik legfontosabb eszköze az A-oszlop hátrébbtolása volt, ami szépen kiegyensúlyozott arányokat teremtett, miközben a markáns C-oszlop közvetlenül a hátsó kerék fölött feszül. Emiatt hosszabb lett a motorháztető, és lendületesebbé vált az első sárvédő, amihez lágyabb övvonal társul. Az egyszerre elegáns és erőteljes összhatás érzékletesen tükrözi a Focus prémium és sportos karakterét. Mindemellett a tengelytávolság 53 milliméterrel megnőtt az elődhöz képest, a rövidebb túlnyúlások és a hátrább került kabin dinamikus kiállással ruházzák fel a kompakt benyomást keltő járművet.

Az új Focus orr-része egyszerű és harmonikus, nem utolsósorban pedig jól felismerhetően Ford: a jellegzetes hűtőrács magabiztosan feszül a nyújtott fényszórók között. Hátul a lámpatestek két részből állnak, ezért a csomagtér nagyobb nyíláson keresztül pakolható meg. Ugyanakkor a Focus-család tagjai, a Vignale, az ST-Line, az Active és a Titanium kivitelek egymástól némileg eltérő külső stíluselemekkel büszkélkedhetnek, melyek remekül tükrözik a vásárlók különböző elvárásait, igényeit. Például az Active emelt hasmagassággal és fekete színű védőelemekkel, az ST-Line meg agresszívabb diffúzorral és funkcionálisabb légterelővel érkezik meg a kereskedésekbe.
fordfocusactive2018dzAz emberközpontú szemlélet az utastérben is érvényesül: a letisztult vonalak, a mutatós anyagok és a látható rések nélkül illeszkedő felületek hívogatóbbá, barátságosabbá varázsolják a kabint. A kellemes atmoszférához a vezetőt és az anyóst körbeölelő műszerfal és az ajtókárpit együttese is hozzájárul, a kifinomult részletek – a polírozott üveg és csiszolt elemek – a csúcskategóriás termékek hangulatát idézik. A többféle modellvariánst a belsőben is egyedi megoldások különböztetik meg egymástól, így a Vignale-ban finoman erezett fa-hatású betétek és prémium bőrkárpitok várják az utasokat.
fordfocusvignale2018gFontos megemlíteni, hogy a hosszabb tengelytávolságnak és a sík padlókialakításnak köszönhetően a hátul ülők is tágasabb hellyel gazdálkodhatnak. A térdtávolság több mint 50 mm-rel, a válltér majdnem 60 mm-rel gyarapodott a most kifutó Focushoz képest. Az új szellőző- és klímarendszer erősebb, 140 köbcentiméteres kompresszora gyorsabban fűti fel és hűti le a Ford bendőjét.
fordfocusstline2018gyRáadásul a kölni újdonság minden eddigi Ford-modellnél több modern technológiát kínál, új nívóra emelve a családi autók kényelmét és használati értékét. Nem mellesleg a Ford Co-Pilot360 technológiák fokozott védelmet, könnyebb vezetést és parkolást garantálnak. Közéjük tartozik többek között a Stop&Go funkcióval kiegészített ACC, a Sebességkorlátozásra Figyelmeztető rendszer és a Sávközép funkció, melyek már nemcsak a fedélzeti navigáció tájékoztatásait, hanem az út mentén elhelyezett jelzőtáblák és az út fölött látható kijelzők információit is figyelembe veszik. A prediktív kanyarfénnyel és jelzőtábla-felismerő világítással is rendelkező Adaptív Fényszórórendszer immár előre, még egy kanyar, kereszteződés vagy körforgalom előtt beállítja a fénycsóva megfelelő szögét és terítését. Feltétlen említést érdemel még, hogy a Focus az első európai Ford, melyben megjelenik a Head-up Display, az Aktív Parkolóasszisztens2 pedig egyetlen gombnyomásra teljesen automatikusan elvégzi a párhuzamos vagy a merőleges parkolást. Mivel a márka nyolcfokozatú automata sebességváltója elektronikusan is vezérelhető, így miután a berendezés megtalálja a megfelelő méretű parkolóhelyet, a vezetőnek nincs más dolga, mint üres állásba tolni a váltókart, és folyamatosan nyomva tartani egy, a középkonzolon elhelyezett gombot. Az autó ilyenkor önállóan kapcsolja az előre- és hátrameneti sebességfokozatokat, kezeli a gázt és a féket, és önállóan kormányoz. S ehhez elég egy, a karosszériánál alig 110 centiméterrel hosszabb üres terület. Emellett van még gyalogos és kerékpáros felismerő „Ütközésre figyelmeztető rendszer”, „kikerülő kormányzási asszisztens”, „keresztirányú forgalomfigyelővel bővített Holttérfigyelő rendszer”, „széles látószögű tolatókamera”, „rossz irányra figyelmeztető segéd”, „Ford MyKey” valamint „ütközés utáni fékezés”.
fordfocusvignale2018dzsEközben a tágas és praktikus Focus állandó összeköttetésben áll a külvilággal, több európai piacon elérhető már a FordPass Connect fedélzeti modem-technológia, ami akár 10 készülék csatlakoztatására is alkalmas mobil WiFi-hotspottá alakítja a Fordot. Ezen túl is számos kényelmi funkciót - többek között távindítást, járműállapot ellenőrzést és eCall automatikus vészhelyzeti segélyhívást – ígér. A 675 wattos, 10 hangszórós B&O PLAY hangrendszer már csak a ráadás.
fordfocusactive2018eA Focus vevői a Ford EcoBoost benzinmotorok és az EcoBlue dízelek széles választékából válogathatnak, ezek a modern erőforrások nemcsak erősek és finom járásúak, de a legújabb, szigorú Euro 6.2-es károsanyag-kibocsátási előírásokat is teljesítik. Az 1.0 literes EcoBoost blokkja 85, 100 és 125 lóerős változatban rendelhető meg, míg az új 1.5 literes aggregát 150 és 182 lóerős teljesítménnyel áll rendelkezésre. Egyidejűleg a másfél literes EcoBlue 95 és 120 lóerős kivitelben választható a Focushoz; mindkettő 300 Nm forgatónyomaték leadására képes, és várható legalacsonyabb CO₂-kibocsátásuk 91 g/km lesz az ötajtós karosszériában. A 2.0 literes EcoBlue csúcsteljesítménye 150 LE, forgatónyomatéka 370 Nm.
fordfocus2018csA dinamikus motorpaletta erősebb tagjai mellé új tervezésű futómű jár: az élvezetes vezethetőség egyik záloga az eltérő hosszúságú lengőkarokkal szerelt (SLA) független hátsó felfüggesztés rezgéseket csillapító segédkerete. A kombi SLA futóműve egyedi geometriát mutat: a lengéscsillapítók áthelyezésének köszönhetően az autó teljesen megpakolt csomagtérrel is készségesen reagál a kormánymozdulatokra, ugyanakkor ezzel a megoldással sikerült a lehető legnagyobb csomagteret és szélesebb raktérpadlót kialakítani. (Közben az 1.0 literes EcoBoost és 1.5 literes EcoBlue egységekkel hajtott kiadásokban egy kis tömegű csatolt hosszlengőkaros hátsó futómű dolgozik.)
fordfocusactive2018dAz ötajtós, SLA futóművel szerelt Focus-variánsban pedig megjelenik a Ford CCD technológiája, amely 2 ezredmásodpercenként ellenőrzi a futómű, a karosszéria, a kormánymű és a fékrendszer adatait, és a lengéscsillapítást ehhez igazítva kiváló rugózási komfortot biztosít, egyúttal többféle üzemmód választását is lehetővé teszi a pilótának. Egyébként a kormányoszlopra épített EPAS rendszer és az új vezérlő szoftver révén az autó még finomabban, ösztönösebben és élvezetesebben kormányozható, amit a „kormányzási nyomaték kompenzáció” tovább fokoz. Ugyancsak a Focusban mutatkozik be a vállalat saját fejlesztésű „Ford stabilitásvezérlési rendszere” is, ez a „nyomatékvektor szabályozással összedolgozva még élvezetesebbé varázsolja a menetdinamikát.
fordfocus2018„A minden területen megvalósuló innováció segítségével sikerült megalkotnunk a vadonatúj Focust, ami eddig példátlan, kézműves minőségű kidolgozást és páratlan vezetési és utazási élményt kínál” - összegezte Bakaj, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. „A vadonatúj Focusban minden megvan, amit az emberek egy Focustól elvárnak – és ez az autó a következő modellgenerációk számára is magasra tette a lécet. Hihetetlenül büszke vagyok csapatunkra, amely megalkotta azt a járművet, ami meggyőződésem szerint a legjobb autó, amit valaha készítettünk!”

 

A Ford-bemutatóinkat az Autó-Nexus Kft. támogatja:

FORD mondeo 1920x1280