KIA Rio 2017 - Ha többre vágysz!

Amellett, hogy az új Rio kompatibilis az Android Auto és Apple CarPlay funkciókkal, még a hátsó utasoknak is jut USB csatlakozási lehetőség. Akikre – miközben utazás közben töltik az okostelefonjaikat – (opciós és) fejlett ADAS biztonsági csomag ügyel. Már ebből is látszik, hogy a negyedik generációs dél-koreai kisautó minden eddiginél többet nyújt a vásárlóinak.

kiario2017bA Rio a KIA legkeresettebb, s ezzel az egyik legfontosabb típusa, ahogy Michael Cole, az európai ügyvezető mondta róla: „a harmadik generációs Rio minden korábbinál több emberrel ismertette meg a Kia márkát.” Csak az elmúlt évben 473.00 példány talált gazdára belőle világszerte, amivel az ázsiai óriás eladásainak 16 százalékát jelentette. Nem véletlen, hogy a Párizsban leleplezett negyedik generáció úgy fejlesztették, hogy elődjének erősségeit– vonzó formaterv, kedvező fenntartási költségek és általános praktikum – megőrizve, „ráerősítettek” a vezetési élményre és a biztonsági fejlesztésekre, hogy még vonzóbb ajánlattá lépjen elő a vásárlók számára. Lássuk!
Ahogy azt már a KIA újdonságainál megszokhattuk a külső és belső tervezésénél több dizájnstúdió működött együtt, ezúttal is mindhárom – a németországi, a kaliforniai és a hazai – csapat összedolgozott. Ennek eredményeképpen született meg az egyenes vonalakkal és sima felületekkel határolt, progresszív forma, mely az elődjénél érettebb személyiséggel ruházza fel a Riót.
kiario2017Természetesen megjelenik rajta a szokásos tigrisorr, csak éppen a legfrissebb adaptációja: szélesebb és laposabb, mint korábban volt, burkolata pedig fényes fekete lett. Az U-alakú LED-es nappali menetfénnyel divatossá tett, frissen tervezett fényszórók is remekül illenek hozzá, ahogy a kijjebb került ködlámpák is, melyek optikailag szélesebbé varázsolják a kocsi orrát. A finoman megnyújtott karosszéria oldalról nyugodt, kiegyensúlyozott hatást kelt, elöl hosszabb, hátul rövidebb túlnyúlás tartozik a 2580 milliméteres tengelytávhoz. Egyébként az új Rio 14 milliméterrel hosszabb (4065 milliméter) és 5 milliméterrel alacsonyabb (1450 milliméter) az elődjénél. A plasztikus hátsó lámpákkal ékesített, meredek hátsó far is hozzájárul a Rio komoly karakteréhez, melyet éjszaka is könnyű felismerni a nyilat formázó LED-ekről. Az Európában kizárólag ötajtós változatban forgalmazott modell nyolcféle karosszériaszínnek és háromféle könnyűfém keréktárcsával lesz megrendelhető.
kiario2017hAlaposan átalakult a Rio beltere is, úgy, hogy a merész térbeli formák mellé ergonomikus kialakítás társul. Akárcsak a külső esetében, a kabinban is a műszerfal széltében végigfutó egyenes vonalak dominálnak, melyek egyértelműen jobb térérzetet garantálnak. Maga a modern műszerfal a vezető felé fordul, a középkonzol felső részét pedig az infotainment rendszer „lebegő” nagyfelbontású, 5 vagy 7 colos érintőképernyője foglalja el. Ennek köszönhetően kevesebb a gomb, ám a fűtés és a szellőzés még mindig egyszerű kapcsolókkal és tekerőtárcsákkal kezelhető. Az Android Auto és Apple CarPlay kompatibilis infotainment rendszer mellé számos kényelmes és praktikus funkció (vagy extra) jár, többek között kulcs nélküli nyitás és indítás, fűthető ülések és -kormánykerék, esőérzékelős ablaktörlő, automata fényvezérlés vagy parkolássegítő rendszer tolatókamerával. S még a hátsó utasoknak is jár csatlakozási lehetőség.
kiario2017rMeg a kategóriához mérten sok-sok hely, a KIA Rio elöl-hátul is elfogadható komfortot nyújt, láb-, váll- és fejtér terén is az osztályának legjobbjai közé tartozik. A csomagtartója alapra 325 literes, 37 literrel bővült a felmenőjéhez képest, emellett bővíthető. A kabinban is több a tárolóhely, a középkonzol tövében elférnek a telefonok, az első ajtózsebekben a másfeles palackok, s még a kesztyűtartó is szabályos formájú. Feltétlen említést érdemel még, hogy a keskenyebb C-oszlopok és az elköltöztetett visszapillantó tükrök a holttér csökkentése mellett a körkörös kilátást is javítják, az alacsonyabban húzódó ablakvonal pedig mindenki számára jobb panorámát biztosít.
kiario2017zs18Az eredeti stílusú külső és belső naprakész technikai arzenált rejt, takarékos és dinamikus benzines és dízelmotorokkal. A jelenlegi trendnek megfelelően a Rio is megkapta a dél-koreai márka legújabb háromhengeres, 1.0 literes T-GDI erőforrását, 100 és 120 lóerős kivitelben. Ugyanakkor az 1,25 literes, illetve az 1.4 literes szívó aggregát is elérhető a kisautóhoz, 84 és 100 lovas változatban. Mindezeken túl 1.4-es dízel egységgel is választható a Rio, ugyancsak kétféle, 70 és 90 lóerős teljesítményszinttel. Az összes motor az első kerekeket hajtja, ötfokozatú (az 1,25 literes, illetve a 100 lóerős 1,0 literes T-GDI benzinmotorok esetén) vagy hatfokozatú (1,4 literes benzinmotor, 120 lóerős 1.0 T-GDI, valamint mindkét 1,4 literes dízelmotor) kézi sebességváltón keresztül.
A nagyszilárdságú acél szerkezetre épülő, új Rio biztonsági teljesítményét magas színvonalú vezetőtámogató csomag (ADAS) is növeli. Ennek része például a gyalogos-felismeréssel kiegészített önműködő vészfékrendszer és a sávelhagyásra figyelmeztető asszisztens.
kiario2017aAz új Rio nem csupán rendkívül biztonságos, de a vezetési élmény terén is felülmúlja közvetlen ősét. A harmadik nemzedékhez képest a következő módosítások történtek a futóművet terén: merevebb első rugóstagokat és kereszttartókat, valamint megemelt hátsó torziós rudat alkalmaztak; illetve újak a függőlegesen beépített hátsó és az előfeszített, lineáris szelep technológiájú első lengéscsillapítók. Így az elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkarokat alkalmazó futómű élvezetesebb vezethetőséget, közvetlenebb irányíthatóságot és komfortosabb rugózást nyújt.
A vadonatúj Kia Rio 2017 első negyedévében kerül forgalomba Európában, a vállalat egyedülálló hétéves, 150 000 kilométeres garanciájával.

Pin It