Peugeot 508 2019 - Lehetetlen küldetés

by Mészáros Gergely

Főszereplő: a magyar autós újságírók Ethan Huntja, azaz én. Küldetés: elfogulatlan tudósítás a Peugeot 508-asról a magyarországi premier kapcsán. Időpont: 2018.08.09. Helyszín: Tata, Pálma rendezvényház. Megjegyzés: Ha bárkinek a cikk olvasása alatt mégis megtetszene az autó, tagadni fogjuk, hogy bármi közünk lenne az ügyhöz. Vigyázat, a monitor öt másodpercen belül megsemmisíti önmagát! Vagy nem!

Itt vannak még? Akkor működik a monitor? Szóval, a Peugeot 508 is egy olyan autó, mely kortól, nemtől és márkakötödéstől függetlenül birtoklási vágyat ébreszt az emberben. Alighanem még a landsberger utcai, müncheni BMW kereskedő is tanácstalanul, s némiképp bosszúsan vakargatja a tar kobakját, miközben azon elmélkedik, hogy ezt vajon miért nem „mi” csináltuk meg? Ennek miért nem BMW-embléma van az orrán és a fenekén?! Aggódásra azért semmi oka, hiszen a bajor márkának hihetetlenül tőkeerős és hűséges vásárlótábora van, akik vakon hisznek abban, hogy a BMW az BMW, minden más, köztük a Peugeot egy...
Jó irányba tartó márka. De ezt már én mondom, a magyar autós újságírók Ethan Huntja, aki mindig elfogulatlan, akire nem hatnak az olyan földi hívságok, mint a nyilvánvalóan megvesztegetésnek szánt ebéd vagy a sajtótájékoztatónak álcázott tudattágítás. Mértékkel kezelek minden kapott információt, kizárólag a saját szememnek és kezemnek hiszek! Hitvallásom a rettenthetetlen elfogulatlanság és a könyörtelen tárgyilagosság. Jaj, az autóknak és a gyáraknak! (Csak futni és ugrani ne kelljen!) Mindez azonban a Peugeot 508 esetében majdhogynem lehetetlen küldetés!
Mintha az érzékszerveim önálló életet élnének a francia ötajtós fastback közelében, állandóan elkalandoznak, mindegy, hogy kívül vagy belül vizslatom az autót. Muszáj megérintenem az i-Cockpit billenőkapcsolóit, végigsimítanom a különleges fabetéten, közben meg ezerrel kattognak a fogaskerekek az agyamban: a kardfogú (barlangi) oroszlánok már rég kihaltak, vagy nem? Akkor meg mik azok az opálos fényű, nappali menetfényként funkcionáló, hatalmas metszőfogak az autó elején?! Nem kicsit agresszív tőlük a négykerekű vad megjelenése - különösen a fenyegetően szűkre húzott, full LED-es szemekkel és a pepita mintás hűtőráccsal kiegészítve. Hátul meg csillogó fekete vonalon ülő, vörösen izzó, full LED-es fénykarmok marnak bele az éjszakába; ugyanakkor a hosszú lapos gépház és az erőteljes hátsó sárvédők között maximálisan letisztult vonalak nyugtatják meg ideiglenesen az „áldozatot”. A nem éppen hétköznapi, dinamikus látványhoz a szokatlanul alacsonyan húzódó tetőív is hozzájárul, a Peugeot 508 mindössze 1,4 méter magas, aminek a kulcsa a keret nélküli ajtók alkalmazása volt.

Ethan, Ethan, higgadtság! Ne hagyd, hogy kilóra megvegyen a kocsi, keress valamit, ami nem illik a képbe, ami kiábrándít! Jobb ötlet híján, nézz bele a csomagtartóba! Ja, hogy ez így néz ki, közben meg ötajtós, mint egy Škoda Octavia?! A hatalmas nyíláson keresztül akár egy fagyasztót is bedobhatnánk hátra. A raktér kapacitása mondjuk nem versenyezhet a cseh „konkurenciával”, mivel alig 487 literes.
peugeot508 2019mobem32Újabb esély, az i-Cockpitot is szidtuk rendesen – legalábbis kezdetben. Mert nem mindenkinek volt ideális, magasságtól függően beletakarhatott az apró, lapított volán a magasan trónoló műszerekbe, az apró népség pedig nem látott ki fölöttük. Mára viszont abszolút beérett a koncepció, elhalkultak a kritikus hangok, a tervezők pedig folyamatosan új funkciókkal gazdagították és egyúttal finomították a rendszert. Ezúttal az éjjellátó funkció jelenti az igazi technikai csemegét – már megint le akarnak kenyerezni -, de az akár 10 colos kapacitív képernyő mögött megbújó rendszer tükrözi a telefont, s a mai divatnak megfelelően van induktív okosmobil-töltő, illetve négyféle – Eco, sportos, kényelmes és normál - üzemet felkínáló vezetési mód-választó is. Most körülbelül olyan extravagáns, avantgárd a belső, mintha a Peugeot lenne az új Citroën, ráadásul hihetetlenül otthonos, kényelmes kivitelben. Igaz, GT és GT Line verzióban próbáltam, bőr és bőr mindenhol, plusz egy kis fa (Grey Oak vagy Zebrano) és selyemfényű króm, mindez elektromos mozgatású AGR ülésekkel, opcióként pedig masszázsrendszerrel megspékelve. Hát, ilyen nehéz az Önökért dolgozó újságíró élete!
peugeot508 2019mobem14aS a könnyű és moduláris EMP2 padlólemezre épülő 508-as motorkínálata sem könnyíti meg azt. Összesen hatféle erőforrás közül választhatunk, a teljesítményskála 130-tól 225 lóerőig terjed, s a leggyengébb, másfél literes, négyhengeres dízelmotor kivételével mindegyikhez nyolcfokozatú – AISIN-gyártmányú - automata váltó kapcsolódik. Természetesen a két legerősebbet próbálhattam ki: a 225 lóerős 1.6 PureTech, valamint a 180 lóerős 2.0 BlueHDi személyében. Nyilván mindkettő meggyőző dinamikával mozgatta az autót, míg a dízel talán nyugodtabb karakter, addig a turbós benzines – különösen Sport üzemmódban – vérpezsdítő „motorhanggal” kíséri az agilis kanyarvételeket. Az apró , elektromos rásegítésű kormánnyal könnyen irányítható a kategóriához mérten kompakt karosszéria, amihez a fejlett – elöl és hátul egyaránt soklengőkaros – futómű is hozzájárul. Ráadásul az elektronikusan vezérelt, változó csillapítású felfüggesztésen (Active Suspension Control) a magyarországi utak sem tudtak kifogni...
peugeot508 2019mobem03Végül, de nem utolsósorban a vezetéssegítő funkciók is feltétlen szót érdemelnek. Az éjjellátóról már említés szinten volt szó, most a működése következik röviden: egy infravörös kamera segítségével éjszaka is érzékeli a gépkocsi előtt tartózkodó élőlényeket – 200- 250 méteres hatótávban -, majd ezeket a digitális műszeregységekre vetíti. A szokásos (automata vészfék, sávtartó asszisztens, fáradtságérzékelő, távfény-asszisztens, táblafelismerő, aktív holttér-figyelő, stb...) berendezések mellett további újdonság, hogy a Flankguard funkcióval bővített Full Park Assist használata esetén nemcsak kormányoznunk, de már fékeznünk, vagy gázt adnunk sem kell, az 508 anélkül is be- és kiáll a parkolóhelyre/ről.
peugeot508 2019mobem07A Peugeot 508 legkevesebb – Active felszereltséggel és 1.5 literes BLueHDi aggregáttal – 8.890.000 forintért vihető haza. A kombi változat áráról egyelőre nincsenek pontos információink, ami biztos még, hogy jövőre plug-in hybrid változat is érkezik belőle. Egyelőre ennyi, Ethan Hunt kiszáll!