Porsche Panamera GTS - Különösen sportos páros

by Mészáros Gergely

Négyliteres, biturbó V8-as erőforrásával, dinamikus futóművével, egyedi formajegyeivel és felszereltségével a Panamera GTS és a GTS Sport Turismo kivételesen nagyteljesítményű csomagot kínál a márka szerelmeseinek.

A GTS típusjelzés a Porschénál régi hagyomány, a hárombetűs rövidítés a Gran Turismo Sport kifejezést takarja. Az első ilyen jelzést viselő közúti Porsche még 1963-ban mutatkozott be: a 904 Carrera GTS személyében, mely a közutakra vitte a versenytechnológiát. Majd szép sorban érkeztek a hasonló koncepciók, így az 1980-as és 90-es években a 924 és 928 GTS. Aztán hosszabb szünet után, 2004-ben új hajnala virradt a GTS modelleknek, méghozzá a Carrera GTS érkezésével. Ezt a Panamera GTS első generációja követte 2011-ben, akkoriban még csak ötajtós szedán karosszériával.
Most a Porsche ismét két különösen sportos modellel bővíti a Panamera-kínálatát: a GTS-sel és a GTS Sport Turimóval. Mindkettő szívét egy négyliteres, V8-as turbómotor adja, 460 lóerős csúcsteljesítménnyel és 620 Nm-es maximális nyomatékkal. Ráadásul sport kipufogórendszerüknek köszönhetően drámaian érzelmes hangaláfestéssel kísérik az általuk nyújtott nem mindennapi vezetési élményt: a széria Sport Chrono csomagjukkal mindössze 4,1 másodperc alatt gyorsulnak 0-ról 100 km/h-ra, végsebességük pedig 292, illetve 289 km/h.
A GTS változatok brutális tapadásáról Porsche Traction Management (PTM) összkerékhajtás, valamint nyolcfokozatú PDK duplakuplungos automata váltó gondoskodik. Mindehhez kimagasló hatékonyság is társul: a négyajtós vegyes fogyasztása például 10,3 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig 235 g/km.

A Panamera GTS sportos karakterét a lenyűgözően dinamikus futóműve is tovább erősíti. A szériában kínált, háromkamrás technológiával rendelkező légrugózás – a flexibilis vezérlésével – mindenkor optimális rugózást biztosít a sportlimuzin és –kombi számára, miközben a 10 milliméteres ültetés és a Porsche Active Suspension Management (PASM) még dinamikusabb kalibrációt garantál. Az eredmény? Lenyűgöző kanyarsebesség és kimagasló biztonság. Ehhez az elöl 390 milliméteres, hátul 365 milliméteres féktárcsák is hozzájárulnak.
porschepanameragts04Természetesen a Panamera GTS látványra is többet nyújt az alapváltozatnál, a Sport Design csomag többek között sötétített részletekkel és fekete első-hátsó lökhárító betétekkel teszi izgalmasabbá az autó megjelenését. A 20 colos, Panamera Design kerekeken gördülő GTS modellek belső terében a fekete Alcantara, illetve a fényes alumínium dominál, emellett az alapfelszereltség része a váltófülekkel ellátott, fűthető, többfunkciós sport kormánykerék, valamint a digitális szolgáltatások széles kínálatát biztosító Connect Plus modul. Ha valakinek mindez nem elég, akkor az opcionális GTS-csomaggal abszolút személyre szabható a kabin, például kárminvörös vagy kréta kontrasztszínnel ellátott fordulatszámmérővel, díszvarrással és GTS-logókkal.
porschepanameragts09Emellett a GTS kiadások a második generációs Panamera összes innovációját elérhetővé teszik, eszerint a digitális Porche Advanced Cockpitet, az adaptív távolságtartó tempomattal rendelkező Porsche InnoDrive-ot vagy a hátsókerék-kormányzást. Teljesen új opció viszont a szélvédőre vetített kijelző (HUD), mely a vezetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat közvetlenül a pilóta látóterébe vetíti színes ábrázolással. Végül, de nem utolsósorban a 4+1 üléses, nagyobb csomagterű GTS Sport Turismo kimagasló praktikumot nyújt a dolgos hétköznapokhoz, a családi élethez és a hétvégi sportoláshoz is.
porschepanameragtsA stuttgarti újdonságok már rendelhetők: Németországban a Panamera GTS bruttó 138.493 eurótól elérhető, a Panamera GTS Sport Turismo indulóára pedig bruttó 141.349 euró.