BMW X7 - A luxus új dimenziója

by Mészáros Gergely

Exkluzív utasterével, innovatív felszereltségével, kiváló hajtáslánc- és futómű-technológiájával, s nem utolsósorban tekintélyt sugárzó méreteivel és előkelő megjelenésével az új BMW X7 az autóipari fényűzés új fokmérőjét jelenti.

Az X7-es BMW már a méreteivel új szintre emeli a luxus fogalmát: 5151 milliméter hosszú, 2000 milliméter széles és 1805 milliméter magas, miközben a tengelytávolsága 3105 milliméter. Vagyis minden kétséget kizáróan egy tiszteletet parancsoló csúcsmodell, melynek frontrészét – ennek megfelelően - a BMW történetének eddigi legnagyobb hűtőrácsa uralja. Míg a vese alakú elemek és a belőlük kiinduló, kifejezetten keskeny első fényszórók az újdonság szélességét nyomatékosítják, addig a nagyméretű karosszériafelületek és az új formanyelvre jellemző precízen meghúzott vonalak egyszerre modern és progresszív aurát kölcsönöznek az X7-es számára. Visszatérve a fényszórókhoz, a bajor SAV alapra is LED-es egységekkel érkezik, ám opcióként BMW Laserlight lézerfény-technológiával felvértezett adaptív LED-es világítótestek is elérhetők. Utóbbi a BMW Selective Beam távfény-asszisztens segítségével képes optimalizálni a távolsági fényszóró világítási tartományát, amely az elvakítás-mentes funkcióval kiegészülve egészen 600 méterre nő.
Oldalnézetből az óriási ablakok és a hosszú, dinamikusan elnyújtott tetőív kettőse jelzi az BMW X7 fejedelmi méretű, fényárban úszó utasterét. A hátsó ajtók nagyobbak, mint az elsők, melyek minden korábbinál könnyebb be- és kiszállást biztosítanak. Itt is feltűnik az új dizájnnyelv egyik eredeti stílusjegye: a letisztult felületek és az emelkedő karaktervonal elegáns összjátéka. A BMW ízléses megjelenését az első ívek mögé vágott Air Breathers nyílásoktól kiinduló krómcsíkok fokozzák, ugyanakkor az akár 22 colos könnyűfém felnik mellé járó terepjárós hasmagasság, az extraként megrendelhető tetősín-pár a modell sokoldalúságát hangsúlyozza. Az autó hátsó részén ugyancsak a vízszintes vonalak dominálnak, így a keskeny hátsó lámpákat is egy vékony krómcsík köti össze. Mindemellett a Design Pure Excellence felszereltségi csomag és az M Sport csomag tételeivel, valamint a BMW Individual részleg exkluzív opcióival a vásárlók részletekbe menően személyre szabhatják az új BMW X7-est. Előbbi inkább az autó kifinomultságát emeli ki, utóbbi viszont a szabadidő-autó dinamikus kvalitásaira helyezi a hangsúlyt.

Az X7-es utastere ugyancsak kiszolgálja a legmagasabb szintű elvárásokat: három teljes értékű üléssor látja vendégül a vezetőt és az utasait, kivételesen bőséges helykínálattal. Még a leghátsó sorban lévő két teljes értékű férőhelye is megfelelő komfortot nyújt a felnőtteknek, melyhez a plusz üvegtető, illetve az oldalsó kárpitba épített pohártartók és könyöktámaszok hozzájárulnak. Alapra a második sor három ülőhelyet kínál, kívánságra azonban a pad két önálló, a vezető- és az anyósüléssel megegyező fotelre cserélhető. Közöttük kényelmes közlekedőfolyosó van a harmadik szekcióba. Nem mellesleg a középső sor 14,5 centiméteres intervallumban előre-hátra csúsztatható, ami jelentősen megkönnyíti a bejutást leghátra. Természetesen mindez elektromosan történhet, akár a csomagtérbe, akár a bal hátsó ajtóba épített vezérlőpanel segítségével. Hat vagy hét utassal a fedélzeten az új X7 csomagtere 326 liter térfogatú, ám a kapacitása egészen 2120 literig bővíthető. A bepakolást pedig a levegős futóművel leengedhető hasmagasság teszi egyszerűbbé.
bmwx7tA berendezés is fényűző: az alapra járó Vernasca bőrkárpit hat különböző árnyalatú BMW Individual Merinóra is cserélhető, az első sportülések szellőztethetőek, nem mellesleg masszázs funkció is rendelhető hozzájuk, a szintén elektromosan működtethető panoráma üvegtető pedig fényárba öltözteti a kabint. Ennek a Sky Lounge funkciója az est leszálltakor teremt felettébb exkluzív atmoszférát: ilyenkor apró LED-ek világítják meg a teljes üvegfelületet – életre keltve a csillagos égboltot. Továbbá a széleskörű alapfelszereltség része a négyzónás automata klíma és a 10 hangszórós hifi, az opcionális Ambient Air légfrissítő csomag meg nyolc különböző illattal képes betölteni az utasteret. A még intenzívebb élményről a Harman Kardon tizenhat hangszórós rendszere gondoskodik, a felülmúlhatatlan hangzást pedig a Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System garantálja, húsz hangszóróval és egy digitális hétcsatornás, 1 500 watt teljesítményű erősítővel. A hátsó üléssorokban utazók szórakoztatását a szintén extra Professional rendszer szolgálja, egy pár 10,2” méretű, Full HD felbontású érintőképernyővel, Blu-ray-kompatibilis DVD-lejátszóval, két USB-aljzattal, egy HDMI-bemenettel és két Jack-dugóval. A középkonzol első felébe épített pohártartók „thermo” kivitelben is megvásárolhatók, amelyek az italokat igény szerint hűteni és melegíteni is tudják.
bmwx7qEközben a műszerfal kialakítását a nagyméretű felületek, illetve a kijelző- és járművezérlő rendszerek ergonomikus elrendezése határozza meg. Alap a bőrözött sportkormány és a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés, mely egy 12,3” képernyő-átmérőjű központi kijelző és egy ugyanekkora digitális műszeregység párosából áll. A középkonzolon található az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsája, az automataváltó újratervezett előválasztó karja, a motorindító Start / Stop gomb, a Driving Experience Control vezetési élménykapcsoló, az elektromechanikus rögzítőfék gombja, valamint a levegős futómű karakterisztikáját beállító kapcsolók és az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető terepjáró üzemmódok gombjai.
bmwx7aErőteljes motorjaival, BMW xDrive intelligens összkerékhajtásával és vadonatúj fejlesztésű, precíz finomhangoláson átesett futómű-technológiájával az új BMW X7 a lebilincselő menetdinamika, a tengelyek közötti terhelés-elosztás és a sokoldalú felhasználhatóság egyedülálló kombinációjával kecsegtet. Az új BMW X7 motorpalettájának csúcsán az Európában nem elérhető BMW X7 xDrive50i vadonatúj fejlesztésű V8-as benzinese áll, amelyet a BMW X7 xDrive40i soros hathengerese, illetve a BMW X7 xDrive30d és a BMW X7 M50d M Performance gépházteteje alatt dolgozó soros hathengeres dízel egységei egészítenek ki. A BMW TwinPowerTurbo technológiájú benzines aggregátok turbófeltöltéssel, magas pontosságú közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel, VALVETRONIC változó szelepvezérléssel és dupla-VANOS változó vezérműtengely-állítással hozzák ki magukból a maximális teljesítmény és a csúcs forgatónyomaték párosát, míg a dízelüzemű erőművek technológiai megoldásai között változó turbinageometriájú és többlépcsős turbófeltöltés, illetve Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendezés is szerepel. Mindegyikhez nyolcfokozatú Steptronic automataváltó legkorszerűbb változata csatlakozik, új vezérlőelektronikával és szélesebb fokozatkiosztással. Az újítások csökkentik az adott sebesség fenntartásához szükséges fordulatszámot – kiváltképp a magasabb fordulatszám-tartományban –, amely még tovább javítja a hajtáslánc hatékonyságát.
bmwx7dzAz X7 maximális tapadására, sportos agilitására a BMW xDrive intelligens összkerékhajtása vigyáz. Az elektronikusan vezérelt összkerékhajtás szorosan együttműködik a dinamikus menetstabilizáló rendszerrel (DSC – Dynamic Stability Control), az útviszonyoktól és az időjárási feltételektől függetlenül megteremtve az egyszerre könnyed és magabiztos vezethetőség műszaki alapját. Alapesetben egyébként a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint dolgozik. Az M Sport differenciálmű pedig akár arra is képes, hogy a fékerő közbeiktatása nélkül, előre kiszámítsa az alul- és a túlkormányzás határértékeit: ahelyett, hogy fékezéssel oldaná a kipörgés lehetőségét, dinamikus kanyarvételkor felmerülő túlkormányzásokkor szándékosan az ívkülső kerekekhez továbbítja az ívbelső kerekeknél már nem hasznosítható motorerőt. Mindezen túl a dupla keresztlengőkaros első és az ötkaros hátsó kerékfelfüggesztés, s az automatikus szintszabályozású első és hátsó tengely kimagasló menetkomfortot nyújt. A levegős futóművel a vezető szabályozhatja az autó hasmagasságát, ám Sport vezetési üzemmódban, illetve 138 km/h-s tempó felett az X7 automatikusan 20 milliméterrel lesüllyeszti magát. Opcióként pedig akár aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) is választható. A dinamikus menetteljesítmények biztonságát aktív borulásgátló rendszerrel kiegészített Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás fokozza.
bmwx7gyNyilvánvaló, hogy a legnagyobb BMW X-modell a legfejlettebb vezetést támogató rendszerekkel ügyel a bennülők épségére. Alapfelszereltség a a fékező funkcióval dolgozó tempomat (Cruise Control) és az automata fékező funkcióval dolgozó, ütközésre és gyalogosokra figyelmeztető rendszer (Collision and Pedestrian Warning with City Braking), opció a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat, a Driving Assistant Proffessional csomag. Ennek egyik újdonsága az Európában egyelőre nem elérhető Vészfékezési Asszisztens (Emergency Stop Assistant), amely egészségi veszélyhelyzet esetén automatikusan átveszi a jármű feletti irányítást és aktiválja az elektromechanikus rögzítőféket. A kellő mértékű lassulást követően álló helyzetbe fékezi az autót: a vezetési szituáció és a forgalmi környezet függvényében vagy megáll az adott forgalmi sávban, vagy biztonságosan az út szélére, illetve a leállósávba kormányozza a járművet.
bmwx7kVégül, de nem utolsósorban széria a BMW Intelligens Személyi Asszisztense, amely az autóban egy önmagát fejlesztő, digitális személyiséggé érő mesterséges intelligenciaként válaszol a bajor prémiumgyártó ügyfelének „Helló BMW!” („Hey BMW”) kezdetű mondataira. S a végére még egy újdonság: a BMW Digitális Kulcsnak köszönhetően (BMW Digital Key) az X7 központi zárja hagyományos slusszkulcs nélkül, okostelefonról is működtethető: az autó érzékeli a kilincshez tartott készüléket, amelyre automatikusan oldja a zárakat. Sőt, erőforrás is indíthatóvá válik, amint az okostelefon csatlakozik a vezeték nélküli töltőhöz vagy befekszik a számára kialakított rekeszbe. A Spartanburgban készülő X7-es első példányai 2019 márciusában érkeznek meg az utakra.