Citroën Berlingo 2018 - a kényelem

by Mészáros Gergely

Ha legyőzzük a zsigereinkben gyökerező idegenkedést a „modul egyterűek” kategóriája iránt, akkor a Citroën Berlingo „személyében” egy igazán kényelmes, sokat tudó négykerekűvel bővülhet a család. Ami nem is csoda annak ismeretében, hogy a francia márka gyakorlatilag a komfort „nagykövete”.

A Citroën Berlingo nem tipikusan az az autó, mely a fiúszobák falán, posztereken feszít. A pózolást, a kamaszok és a fiatalemberek szívének elcsábítását meghagyja a Ferrariknak, a Lamborghiniknek és a „Megan Fox-oknak”, ő még véletlenül se kerül képbe, szerényen meghúzódik a ház előtti parkolóban. Aztán az idő múlásával a srácokból férfiak, férjek, majd apák lesznek, és ezzel együtt az álomautók szerepében tetszelgő sportkocsik helyét átveszik a praktikusabb limuzinok, a nagy csomagtartójú kombik és a divatos SUV-ok, hogy aztán a kapuzárási pánikkal újra visszatérjenek a kétajtós kupék és kabriók.
És a Berlingo?! A fentebb elmondottakhoz képest meglepően szépen és nagy számban gyűjtögeti az "áldozatait". Az 1996-ban kategóriateremtőként megszületett, mára modul egyterűből (ludospace) családi szabadidő-autóvá alakult Citroën személyszállító változatából mintegy 1,7 millió példány kelt el eddig, s 2017-ben gyártották belőle a legtöbbet. Európában ez a második legnagyobb számban értékesített „kompakt családi SUV”, illetve a haszonjármű verziója is ott van a szegmensének első három helyezettje közt. Nem utolsósorban 17 országban a legkeresettebb Citroën! De akkor mégis hogy csinálja?!

A válasz nagyon egyszerű: a Citroën Berlingo helykínálatával és modularitásával nagyban megkönnyíti a tulajdonosai mindennapi életét. Tökéletes választás például azok számára, legyenek fiatalok vagy idősek, akik aktív életmódjukhoz – sportoláshoz, kertészkedéshez, barkácsoláshoz - keresnek ideális, sokoldalú autót. Vagy azon családoknak, akik tágas térre, praktikumra, egyszerű kezelhetőségre és nem utolsósorban magas szintű kényelemre vágynak. Netán olyanoknak, akik a jópofa, ám nem túl feltűnő kocsikat részesítik előnyben, bár utóbbi feltétel nem feltétlenül teljesül - különösen egy XTR kivitel esetében.
citroenberlingo2018mobem03Ennek mindössze annyi az oka, hogy annak ellenére, hogy a Berlingo szeretné megtartani a jelenlegi vevőkörét, a korábbinál jóval határozottabb, modernebb stílust mutat az új nemzedék, úgy, hogy közben tökéletes összhangban áll a Citroën jelenlegi márkaképével. Vagyis robusztus megjelenése, erőteljes orr-része ellenére továbbra is abszolút agresszivitásmentes, szimpatikus autó, rövid túlnyúlásokkal, két szinten elhelyezett világítótestekkel, előretolt szélvédővel, valamint magas övvonallal és az ajtók alsó részén elhelyezett Airbump betétekkel fűszerezve. Az új stíluselemek egy része az EMP2 padlólemez átvételének köszönhető, aminek eredményeképp a térérzet is javult. Ráadásul, mint az új Citroënektől megszokhattuk, a Berlingo is számtalan személyre szabási lehetőséget kínál, a nyolc karosszériafény mellett kétféle színcsomag színezi a kasztni különböző elemeit, emellett a belső hangulat is változtatható.
citroenberlingo2018mobem10További választási opció, hogy a Berlingo – most először – kétféle karosszériaváltozattal gördül le a szerelőszalagról. Már a sztenderd M méretű is 2 centimétert nőtt a felmenőjéhez képest: 4,4 méteres hossza mellé pedig 2,78 méteres tengelytáv tartozik. A termetesebb XL változat 35 centiméterrel nyúlánkabb nála, miközben tengelytávja 2,97 méteres. Ezzel hét személy szállítására is alkalmas.

Ez már előrevetíti, hogy mind a helykínálat, mind a variálhatóság szempontjából a szegmensének élvonalába tartozik a Citroën: a második sorban három azonos méretű ülés várja az utasokat, ezek a csomagtartóban lévő Magic Flat vezérlő használatával egy mozdulattal eltüntethetők, s így teljesen sík padlófelület alakul ki. Sőt, az anyós helye is összecsukható, 2,7 vagy 3,05 méter (XL verzió) hosszú összefüggő teret alkotva. A leghátsó szekcióban további két kivehető ülés található, melyek az XL esetében 130 milliméteres távon sínen csúsztathatóak. Egyébként a széles oldalsó tolóajtókon gyerekjáték a beszállás, illetve ezek immár elektromos ablakemelővel is rendelkeznek. A csomagtér-fedél ablaka pedig külön nyitható, ezzel a 775 (M), illetve 1050 literes (XL) „placcot” igen könnyű megtölteni.
citroenberlingo2018zsA tágas, szellős, vidám atmoszférájú kabinban is döbbenetes mennyiségű rakodóhely van: a 28 különböző méretű és kialakítású tároló összkapacitása 186 liter. Ebből csak az új generációs Modutop 92 litert jelent, de kifejezetten szellemes megoldásnak tűnik a tető teljes hosszán végigfutó, átlátszó rekeszes tároló, valamint a két kesztyűtartó is. Ebből a Top Boksz névre hallgató felső rekesz egyes változatokon hűthető is, továbbá egy USB- és egy Jack audiocsatlakozót rejthet magában, és egy 15” laptop is könnyen elhelyezhető benne. Mindezen túl a Berlingo utastere rendkívül világos, összesen 6,4 négyzetméternyi üvegfelületen keresztül árad be a fény. Ehhez jön még a hatalmas panoráma üvegtető, mely elektromos sötétítővel igény szerint árnyékolható.
citroenberlingo2018mobem04Az új alapok, elöl a moduláris EMP2 platform, hátul a régi Berlingo padlólemezének alkalmazása nemcsak a belső méretekre, hanem az autó kezelhetőségére, komfortjára is jó hatással volt, valamint a fejlett vezetőtámogató asszisztensek beépítését is lehetővé tette. Cakkpakk 19 ilyen funkció segíti a pilótát, többek között színes head-up display, sávtartó asszisztens, fáradtságfigyelő, kibővített táblafelismerő rendszer sebességkorlát-ajánlással, adaptív sebességszabályozó, holttér-figyelő, adaptív fényszóró, vontatmánystabilizáló, lejtmenet-szabályozóval kiegészített Grip Control és így tovább. Míg ezek a bennülők biztonságára ügyelnek, addig a Mirror Screen funkció és a vezeték nélküli okostelefon-töltés a jó közérzetükről gondoskodik.
citroenberlingo2018jVégül, de nem utolsósorban az új Berlingo városi és országúti használatra egyaránt megfelelő benzines és dízelmotor gazdag választékát ajánlja. Az 1.2 literes PureTech benzines 110 és 130 lóerős kivitelben elérhető, utóbbi akár nyolcfokozatú automata váltóval is. Dízelfronton az 1.5 literes BlueHDI egység teljesít szolgálatot, 100 és 130 lóerős csúcsteljesítménnyel. Előbbihez ötfokozatú, utóbbihoz hatos manuális vagy nyolcfokozatú automata váltó társulhat.
citroenberlingo2018mobemHabár a rövid menetpróbán egyelőre sok érdemi dolog – köztük a fogyasztás is - „titok” maradt, a sajtótájékoztatón, valamint az újkori Citroënekkel kapcsolatban oly sokat emlegetett „Citroën Advanced Comfort® program” ismét értelmet nyert. Egyszerűen durva, hogy milyen finoman lép át az úthibákon a Berlingo, nem is tudom, hogy mi tudná kizökkenteni a rendíthetetlen nyugalmából a francia autót. Valóban ideális, ha valaki a kényelmet részesíti előnyben. Amúgy a Berlingo egész működését egyfajta finomság jellemzi, a kormányzástól kezdve, a kapcsolók működésén át, a pedálokig bezárólag, minden úgy szuperál, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Közben elöl a térérzet első osztályú, a magas pozícióból szuperül átlátni a forgalom történéseit, a kompakt méretekkel pedig szűk helyeken is egyszerű boldogulni. Egyelőre ennyit az új Berlingóról, mely a bevezető akció keretében 5.215.000 forinttól megvásárolható (PureTech 110 S&S Live kivitel esetén). Egy hosszabb teszt során pedig a többi titokra is fény derülhet majd...