Toyota RAV4 - Újraírja a kategóriát

by Szélpál Imre

Januárban hazánkba is megérkezik a SUV kategóriát megteremtő, és máig a szegmens világszinten és hazánkban is legnépszerűbb modelljének számító Toyota RAV4 legújabb generációja, amely a robosztus, mégis futurisztikusan letisztult formatervet kifinomult vezetési élménnyel kombinálja. A már most 85%-ban öntöltő hibrid elektromos változatban gazdára találó modell megkapta a világ legfejlettebb hibrid hajtását, de elérhető egy vadonatúj, 2,0 literes benzinmotorral is. Míg a biztonságról az ultramagas szilárdságú szerkezeti elemek mellett az alapfelszereltségként járó második generációs Toyota Safety Sense rendszer gondoskodik, addig a rendkívüli terepképességeket a rendelhető Multi-Terrain Select összkerékhajtási rendszer, a Toyotánál és a szegmensben is első ízben kapható a dinamikus nyomatékvektor-szabályozású összkerékhajtás, illetve a hátsó hajtást lekapcsoló rendszer biztosítja.
Toyota RAV4 6Az első Toyota RAV4 mintegy 22 évvel ezelőtt robbant be a piacra, megteremtve azt az új kategóriát, amelyből mára kifejlődött a kompakt crossover SUV-ok mezőnye, ami világszerte a legdinamikusabba fejlődő autóipari szegmensnek számít. Most, amikor két évtized sikertörténete után a rendületlenül a világ legnépszerűbb SUV-jának számító Toyota RAV4 teljesen új, ötödik generációja bemutatkozik, ismét az élvonalat képviseli a kategóriában és a Toyota palettáján egyaránt. Az első RAV4 alaposan megváltoztatta az erőviszonyokat, ám akkor még senki sem sejthette, hogy a modell mekkora átalakulást fog előidézni az autópiacon. Az azóta eltelt két évtizedben sok minden megváltozott. A kompakt crossover SUV-k nagyobbak lettek, s a kategória növekedésének üteme nem lankad. A RAV4 jelenleg saját kategóriájának legkelendőbb modellje; a Toyota az elmúlt öt esztendőben megkettőzte eladásait, s 2017-ben több, mint 770 ezer RAV4-est értékesített világszerte. Ezzel a jövőre szintén új generációval bemutatkozó világelső Corolla után a RAV4 a Toyota legsikeresebb modellje (harmadik helyen a szintén a világ 10 legnépszerűbb autója közé, és egyben legkedveltebb felsőkategóriás szedánjának számító Camry áll). A vadonatúj RAV4 gyakorlatilag átírja a maga teremtette kategória szabályait.

A korábbinál több sportosságot és használati értéket nyújt majd, miközben agilisabb lett az úttartása, javult a kényelme, és kedvezőbb lett a fogyasztása is – azaz minden olyan téren előrelépett, amelynek köszönhetően mostanra a kategória vezető modelljévé vált. Mindent összevetve a vadonatúj RAV4-est úgy tervezték meg, hogy a nagyvárosi, elővárosi és valódi terepkörülmények között is egyformán megállja a helyét. A látvány markánsabb, az új négykerékhajtási rendszernek köszönhetően pedig nagymértékben javultak a modell képességei, ugyanakkor az autó csendesebben és finomabban fut, és számos új kényelmi funkciót kapott.
Toyota RAV4 3Az új RAV4 erőforrásai nagyobb teljesítményűek, ám kevesebbet fogyasztanak, a második generációs Toyota Safety Sense (TSS 2.0) pedig szériatartozék. A kompakt crossover SUV-k első képviselője, a RAV4 ismét arra készül, hogy megváltoztassa a játékszabályokat. A vadonatúj Toyota RAV4 különlegesen egyedi modell lesz a saját szegmensében. A Kaland és Kifinomultság vezérmotívumot követve a formatervezők a kemény Toyota terepjáróktól merítettek ihletet, s így különösen a hűtőmaszk és az orr-rész dizájnja lett atletikus és élesen megrajzolt. Finom domborításainak, dinamikusabb oldalnézetének és robusztus vállainak köszönhetően a vadonatúj RAV4 mokányabb kiállású jármű lett, azt sugallja a szemlélőnek, hogy „ülj be és vezess”. Sokszögű motívumaikkal a kerékjárati ívek olyan látványt nyújtanak, mintha felülről tartanák a kerekeket, s ezzel hangsúlyozzák a megemelt karosszériát és a modell terepképességeit. A hasmagasság az előző generációhoz képest mintegy 1,3 centimétert nőtt. A karosszéria alján futó fekete védőburkolatok is kiemelik a kocsi magas építését, ugyanakkor a csípőpont kényelmes pozícióban van. Az ajtókon mélyebbre kerültek a külső visszapillantó tükrök, hogy az A oszlopok mellett jobban lehessen tájékozódni. Az oldalsó tájékozódást a mélyebben meghúzott övvonal, valamint az áttervezett formájú leghátsó oldalablak javítja.
Toyota RAV4 20A forma és a funkció ötvöződik a külső kilincsek és a hátsó lámpatestek kialakításában, hiszen ezek hozzájárulnak a jobb aerodinamikai stabilitáshoz. A vadonatúj RAV4 2,69 méteres tengelytávja 30 milliméterrel hosszabb, mint a még szintén kapható jelenlegi generációs modellé, így nagyobb lett a hátsó lábtér. A teljes hosszúság 4595 milliméter. Ha a vadonatúj Toyota RAV4 merész vonalai mögé tekintünk, a pazar terepképességekhez, a kényelemhez és a biztonsághoz a szilárd alapokat a Toyota új globális padlólemeze (TNGA-K) adja. A hosszabb tengelytáv és az elől-hátul szélesebb nyomtáv stabilabb, magabiztosabb vezetést eredményez. Az elöl-hátul rövidebb túlnyúlások pedig terepen nyújtanak jobb manőverező képességet. A vadonatúj RAV4 önhordó karosszériájának szerkezete 57 százalékkal merevebb, mint a kifutó modellé. Ennek köszönhetően az első McPherson és hátsó multi-link felfüggesztést úgy lehetett hangolni, hogy az autó agilisabban mozogjon, ugyanakkor kényelmesebben és csöndesebben fusson. A végcél egyértelmű volt: a Toyota mérnökei olyan vezetési élményt akartak teremteni, amely magabiztos és természetes. A TNGA-K padlólemez lehetővé tette, hogy mélyebbre építsék be az erőforrást, s így a korábbi RAV4-eshez képest lejjebb került a tömegközéppont.
Toyota RAV4 21A karosszéria tömege a nagyszilárdságú acél alkalmazása miatt csökkent, és ez is hozzájárult a mélyebb tömegközépponthoz. Az új, nyeregformájú benzintank egyenlően osztja el a hátsó tengely két oldala között a terhelést. Az előző modell üzemanyagtartálya csak az egyik oldalt terhelte. Ám a RAV4 kivételes úttartása és a finom rugózás nem pusztán a megfelelőre tervezett alkatrészek összessége. A jármű fejlesztésének egész folyamata során rendkívül magasan képzett, több évtizedes tapasztalattal rendelkező Takumu mesteremberek finom hangolták a fontos részleteket annak érdekében, hogy az autó futása minden forgalmi helyzetben hozza a kívánt szintet. E munka eredményét a vezető már az első kanyarban vagy az első bukkanón érezni fogja. A vadonatúj RAV4 élénkebben mozog az úton, ugyanakkor kényelmesebben és csöndesebben gördül, mint méltán neves elődje. A fő ok mindezek mögött a könnyebb erőforrás és az új kormánymű. Az új, párhuzamos típusú elektromos szervokormány egységeit a korábbival ellentétben nem a kormányoszlopra, hanem a fogaslécre építettük. Az új kialakítás javítja az ívmeneti reakciókat, természetesebb érzetet kelt, illetve mérsékli a vezető terhelését hosszú utak alkalmával. A kormánymű felfogatási pontjai és a kormányoszlop merevebb lett, s ez is hozzájárul a jobb kormányreakciókhoz. A Kifinomult tervezési motívum volt a vezérelv az utastér megalkotásakor, ugyanakkor nagy hangsúlyt kapott a prémium hangulat megteremtése is. A műszerfal modern és a nélkül tartalmazza a legmodernebb multimédiás technológiát, valamint több átgondolt megoldást, hogy túl lenne bonyolítva.
Toyota RAV4 38Felhasználóbarát: talán elcsépelt a szó, de új értelmet nyer a vadonatúj RAV4 utasterében. A vízszintes elrendezésű műszeregység vékonyabb profilt kapott, és a korábbihoz képest alacsonyabbra került, hogy kevésbé gátolja a kilátást előre. Mivel kisebb a betekintési szöge, olyan érzetet kelt, mintha nagyobb lenne a tér a kabinban. A kifinomultság magasabb szintjét sugallják a vadonatúj RAV4 utasterének gondosan megválasztott anyagai, s ez már első pillantásra és tapintásra nyilvánvaló. A műszerfal alsó és felső részén, valamint az ajtópaneleken felhasznált strapabíróbb anyag a tartósságot és a masszivitást hivatott kifejezni. Puha, párnázott felületeket találunk ott, ahova az utasok gyakran nyúlnak. Ezek az egymással kontrasztot alkotó területek emelik ki az új SUV kettős személyiségét. Az ajtókárpitokról a műszerfalra áthúzódó öltések minőséget fejeznek ki. Az új RAV4 utasterében a kisebb és nagyobb részletmegoldások hűen mutatják, hogy milyen nagymértékben nőtt a kényelem és a használati érték. Az ülések elöl-hátul kényelmesebbek, és jobban tartanak. Az első ülések kétzónás fűtést kaptak, és különösen átgondolt megoldás, hogy a hátak közepére és a combokra több meleg jut, amit a legtöbb ember kellemesnek talál. A középkonzol körülbelül 40 milliméterrel szélesebb és sokoldalúbb is, mint a korábbi verzión. Az előző RAV4-essel összevetve a középső kartámasz mintegy 18 milliméterrel magasabbra került, hogy egy szintben legyen az ajtóban kialakított támaszkodókkal, ezért így természetesebb és kényelmesebb a könyök helye. Az új és szériában adott elektromos rögzítőfék (EPB) kapcsolója könnyebben elérhető, a középkonzol tárolóhelye pedig nagyobb térfogatú.
Toyota RAV4 39A középkonzolon kapott helyet két pohártartó is, egy nyitott tálca kisebb tárgyak számára, illetve ide rendelhető az opcionális Qi vezeték nélküli telefontöltő is. A vezető és az első utas előtt könnyen elérhető tálcákat is kialakítottak a műszerfalban, ahol mobiltelefonok, kisebb tárgyak, illetve egyéb utazási kellékek tárolhatók. Éjszaka tiszta, kék fényű LED-ek világítják meg a tálcákat egyes felszereltségi szinteken. Amikor a RAV4 mozgásban van, a tálcák megvilágítása tompítottra vált, hogy ne zavarja a vezetőt. A tetőkárpitban kialakított kisebb konzolban például napszemüveg fér el. Szintén átgondolt és kidolgozott részlet az, hogy a klíma kezelőszervei még kesztyűben is működtethetők. Az új RAV4-esben a hátsó utasok is kiemelt figyelemben részesülnek. A nagyra nyíló hátsó ajtók, a küszöb és a csípőpont közötti kisebb távolság, valamint az ülés és az ajtókárpit közötti nagyobb tér miatt a ki - és a beszállás egyaránt könnyebb lett. Az ülésben ülve az utasok távolabb vannak egymástól, nagyobb a lábterük, továbbá kényelmesebb lett az ülések tömése. A hátsó kartámasz 38 milliméterrel szélesebb a korábbinál, a benne kialakított pohártartók mélyebbek. Az utastér hátsó zónájához külön légbeömlők tartoznak, amelyek alapáron járnak a magasabb felszereltségű hibrid és benzines modellekhez egyaránt. A RAV4-est már korábban is méltatták csendes futása miatt, ám a Toyota nem ült a babérjain, hanem további fejlesztéseket hajtott végre.
Toyota RAV4 31A nagyszilárdságú TNGA padlólemez az első védvonal, amely útját állja a zajoknak. Az egész járműben számos hangelnyelő és hangszigetelő anyagot alkalmaztak, s különösen nagy gondot fordítottak azoknak a zajfrekvenciáknak a kiszűrésére, amelyek zavarhatják az utastérben zajló társalgást. Az egyes elemek közötti lyukakat és réseket szintén hangtompító anyaggal töltötték ki, amely tovább csökkenti a gördülési zajt. Példa erre a padlólemezre ragasztott hangtompító betét, amely már egyetlen, nagy darabból áll, illetve a korábbi 60 helyett 92 százalékot fed le. Az új TNGA-K padlólemez adja az alapját a 2019-es Toyota RAV4 nagyszerű ütközésvédelmének, s emellett számos szériatartozékként adott vezetéstámogató technológia kapott helyet a fedélzeten, amelyek feladata az ütközések megakadályozása vagy erejük csökkentése. 2016-ban meghirdetett célját elérve a Toyota szinte minden új modelljét alapáron szereli fel automatikus fékasszisztenssel. A 2019-es RAV4 megkapta a második generációs Toyota Safety Sense (TSS 2.0) rendszert, amelyben új aktív biztonsági technológiák is bemutatkoznak. Például:
• Ütközés előtti rendszer gyalogos és kerékpáros felismeréssel (PCS + PD)
• Adaptív tempomat a teljes sebességtartományban (DRCC)
• Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és kormányzási segédlet (LDA + SA)
• Automatikus távolságifény asszisztens (AHB)
• Sávkövető asszisztens (LTA)
• Jelzőtábla felismerő asszisztens (RSA)
• Holttérfigyelő rendszer (BSM) hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetéssel (RCTA)
• Hátsó keresztirányú forgalom esetén vészfékezéssel (RCTB).
• Intelligens parkolóradar (ICS),

Toyota RAV4 27A 2019-es RAV4-ben nyolc légzsák van, továbbá jár hozzájuk a tolatókamera segédvonalakkal, illetve alaptartozék a menetstabilizáló elektronika (VSC), a kipörgésgátló (TRAC), az elektronikus fékerőelosztó (EBD), a vészfékasszisztens (BA), a blokkolásgátló (ABS) és a Smart Stop technológia (SST). A rendelhető biztonsági technológiák között szerepel a panoráma tolatókamera állítható, dinamikus segédvonalakkal, egyes modellváltozatokhoz pedig kérhető a felülnézeti kamerakép is, közelségérzékelővel, 360 fokos nézettel és járdaszegély-nézettel. Teszt hamarosan.