Renault Scenic, Grand Scenic 2016 - Nagylábon él

A Renault Scenic „személyében” a kompakt egyterű kategória úttörőjét tisztelhetjük, a francia modell – a Grand változattal kiegészülve – immár 20 éve áll rendületlenül a családok szolgálatában. Nem csoda, hogy az új, negyedik generációjának a kisujjában van a szakma, s minden eddiginél több komfortot és praktikumot, nagyobb biztonságot és hatékonyságot, illetve high-tech felszereltséget kínál.

renaultscenicgrand2017bKényelem, sokoldalúság és biztonság – talán ezek a jellemvonások a kompakt méretű, családi buszlimuzinok legfőbb ismérvei. Emellett az sem árt, ha pluszban felhasználó- és pénztárcabarát is, valamint élvezet vele az utazás, a formája pedig kellemes. Lássuk be, nem könnyű mindezt összeegyeztetni, pláne megvalósítani, ám a Renault és a Scenic időről-időre megmutatja az ideális megoldást. Eddig mintegy 5 millió eladott példány igazolja a Renault elgondolásait, s a negyedik generációt megismerve simán valószínűsíthető a további sikersztori. Nézzük a legújabb nemzedék részleteit!
renaultscenicgrand2017cMióta Laurens van der Acker megkaparintotta a tervezőceruzát a Renault-nál, sikerült radikálisan megújítania a márka arculatát, és ezzel együtt a modellpalettát. S bár „nehéz” ilyet kijelenteni, de az új designnyelv eddig egyöntetű diadalt aratott. Most a Scenicre és a Grand Scenicre húzták rá az „Acker-gúnyát”, és az eredmény ugyanaz lett, mint eddig: az egyterű páros egész egyszerűen kivirágzott. Elképesztő, hogy a jellegzetesen dinamikus stíluselemek mennyire jól illenek a magas építésű karosszériához; mind a normál, mind a hosszabb verzió teljesen egységes benyomást kelt. Ez különösen a Grand Scenic esetében dicséretes, hiszen sikerült anélkül betoldani néhány centimétert az autóba, hogy elrontották volna az arányait.
renaultscenicgrand2017dHa már a centimétereknél tartunk, következzenek a Scenic és a Grand Scenic méretei! A negyedik generáció 40 milliméterrel hosszabb, 20 milliméterrel szélesebb az elődjénél, miközben tengelytávja 32, hasmagassága 40 milliméterrel nőtt meg. A Grand Scenic esetében 34 milliméterrel lett nagyobb a tengelytáv. Ennél sokkal meglepőbb azonban az a tény, hogy a buszlimuzinok alá 20 colos – 195/55 R20 - kerekek kerültek, melyek nemcsak a látványhoz, hanem a kiemelkedő biztonsághoz, a dinamikus viselkedéshez, valamint a magasfokú hatékonysághoz is hozzájárulnak. Hogy miként? Többek között a nagyobb kerekeknek köszönhetően 3, illetve 5 százalékkal csökkent a fékút a Scenic 3-hoz képest, száraz és nedves úton egyaránt. Mivel azonban nem szélesebbek az átlagos, 16 colos abroncsoknál, az alacsony légellenállású kasztnival kiegészítve a károsanyag-kibocsátás is kevesebb lett az előző nemzedékhez mérve, 2 g/km-rel. A megfelelő rúgózási komfortot ugyanakkor a viszonylag magas oldalfal garantálja, majd meglátjuk, hogy a magyar utakon hogyan válik be az érdekes méretválasztás. S még valami a gumikkal kapcsolatban, a Renault megállapodott a gyártókkal, hogy sem a nyári, sem a téli változat nem lesz drágább egy hétköznapi, 17 colosoknál, illetve még hólánc is szerelhető rájuk.
renaultscenicgrand2017tyBeszállva az utastérbe az is kiderül, hogy a Scenic sokoldalúbb, mint valaha. Hiába, a génjeiben hordozza a praktikumot, egyúttal kiemelkedő modularitás és modern megjelenés jellemzi a kabinját. A hátsó ülések például egyetlen gombnyomásra eltüntethetők a One Touch megoldással, és ennek eredményeként teljesen sík padlót kapunk. Ráadásul a csomagtérből vagy az R-Link 2 rendszer segítségével is elvégezhetjük a műveletet, mikor, melyik kényelmesebb. Így a VDA szabvány szerint alapra 506 dm3-es (572 literes) raktér könnyedén bővíthető. A Grand Scenic változat még ennél is többet kínál: a hétüléses esetében 533 dm3-es, az ötüléses verziónál pedig 718 dm3-es a poggyásztér. Ezzel mindketten osztályuk legjobbjai közé számítanak.
renaultscenicgrand2017kA méretes csomagtartó mellett rengeteg tárolóhelyet rejt a Scenic fedélzete, melyek közül kiemelkedik a két első ülés közötti, sínen csúszkáló, megvilágított, USB-portot és más csatlakozókat rejtő, kartámasszal egybeépített rekesz, valamint a szintén megvilágított, s hűtött „Easy Life kesztyűdoboz”. Egyik 13, a másik 11,5 literes, amihez még hozzájönnek a láb alatti titkos rekeszek, meg az ajtózsebek.
renaultscenicgrand2017mMindezek mellett modern és gazdag alapfelszereltséggel érkezik az egyterű-testvérpár, mind a biztonságot, mind a szórakoztató-információs szekciót tekintve. Előbbihez tartozik a színes head-up display, az Apple Carplay és AndroidAuto szolgáltatást támogató R-Link 2 rendszer, valamint az ADAS különböző – adaptív tempomat (ACC), aktív vészfékező rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető segéd, a holttér-figyelő, az automatikus távfény, első-, oldalsó- és hátsó tolatóradar, valamint a közlekedési táblafelismerő - funkciói. Emellett az ötcsillagos EuroNCAP minősítés is kedélynyugtató hatású. A másik oldalon a MULTI-SENSE technológia, a korábban már emlegetett R-Link 2 rendszer sorakozik, a teljesen digitális műszerfallal és az álló formátumú, középkonzoli érintőképernyővel kiegészítve. A MULTI-SENSE technológia lehetővé teszi, hogy a – többi Renault-hoz hasonlóan – az ízlésünkhöz, illetve a hangulatunkhoz igazítsuk a Scenic személyiségét és üzemmódját.
renaultscenicgrand2017szA megfelelő motorizáltságról az Energy család jól ismert dízel és benzines egységei gondoskodnak, öt teljesítményszinttel és Euro6-os károsanyag-kibocsátással. Vagyis nagy meglepetés nincs, a leggyengébb alapmodell 95, a legerősebb csúcsváltozatban pedig 160 lóerős, mindkettő dízel, utóbbi duplaturbós. A 110 és 130 lovas TCe benzinmotorok értelemszerűen köztük „helyezkednek el”. A hatfokozatú manuális váltó mellett hat- és hétsebességes EDC váltók is szerepelnek a kínálatban, ahogy később egy dízel-hibrid szintén helyet kap a palettán. Az új Scenic és Grand Scenic az év végén érkezik meg a hazai kereskedésekbe.

Pin It