BMW 7-es sorozat 2020 - Ez mekkora!

by Mészáros Gergely

Többek között továbbfejlesztett motorpalettával, tökéletesített zajcsillapítással, valamint a korábbinál is pazarabb utazási komforttal és menetdinamikával mutatkozik be az új 7-es sorozat, melynek legmeghatározóbb részlete tagadhatatlanul a hatalmas hűtőmaszkja! Nézzük a részleteket! 

Aligha kétséges, hogy az új 7-es sorozat elsősorban az óriási veséiről lesz híres. Az újragondolt, az elődnél amúgy is 50 milliméterrel magasabb frontrészen ugyanis mintegy 40 százalékkal megnövelt méretű, egyetlen keretbe foglalt hűtőrács-pár veri ki a szemünket, vagy ha úgy jobban tetszik, vonzza a tekintetünket. És tényleg nehéz másra koncentrálni, ráadásul a sokkhatást a minden eddiginél keskenyebb első fényszórók is erősítik, melyek opcionálisan BMW Laserlight lézerfény-technológiával világítják be az utat az autó előtt – akár 560 méter hosszan. Ha végre sikerül „továbblépnünk”, akkor a szintén nagyobb embléma, az új gépháztető és a letisztult lökhárító is feltűnhet nekünk. Utóbbi nem szimpla dizájnelem, a nagyméretű légbeömlő szélén lévő két terelőlap – az Air Curtains nyílásokkal kiegészítve – felel azért, hogy a lehető legkisebb légörvény legyen a kerékjárati ívekben. A levegő innen az úttestre merőlegesen álló Air Breathers nyílásokon keresztül távozik, melyek krómozott díszcsíkkal vannak összekötve a hátsó lökhárítóval. Ezt ugyancsak átrajzolták a formatervezők: itt is feltűnik az első légbeömlő motívuma, illetve terjedelmesebb keretet kaptak a kipufogóvégek, a lámpák pedig háromdimenziósak. A LED-technológiás fényforrásokat vörös és fekete bura mögé építették be, további újdonság, hogy a két egységet élesen meghúzott, rendkívül vékony (mindössze 6 milliméter vastag) fénycsík köti össze, egyúttal a limuzin szélességét is nyomatékosítva. Nem mellékesen az új 7-es BMW M Sport, Design Pure Excellence csomaggal, megannyi különleges karosszériafényezéssel és egyedi keréktárcsa-garnitúrával is személyre szabható – a tulajdonosok legnagyobb örömére.
Az új 7-es sorozat ismét kétféle karosszériaváltozatban kerül sorozatgyártásba, a hosszított tengelytávolságú változat plusz 14 centiméterrel több hátsó lábteret kínál. Az 5 120 milliméter hosszú alap- és az 5 260 milliméter hosszú testvérmodell egyaránt 22 milliméterrel múlja felül a felmenők hosszméreteit, miközben az 1 902 milliméteres szélessége, valamint 1 467 milliméteres (a hosszított tengelytávolságú változat esetében 1 479 milliméteres) magassága változatlan.

Az ajtók mögött hatalmas helykínálat, nemes anyagok, tökéletesen kidolgozott részletek és kifogástalan összeszerelési minőség várja az utasokat, akik felárért akár az exkluzív, finom Nappa bőrkárpitozás kényeztetését is élvezhetik. Ehhez hasonlóan újdonságként jelennek meg az extralistán a fémbevonattal ellátott sötét amerikai tölgyből, illetve a magasfényű szürkemetál szemcsékkel megszórt nyárfából készült beltéri betétek. A hosszabb utazások kényelmét már-már tökéletes zajcsillapítás fokozza, amely a hátsó kerékjárati ívek körül, a B-oszlopokban és a hátsó üléssorba erősített biztonsági övek környékén végrehajtott részletes szigetelést is magában foglalja. Mindezeken felül a hátsó és az oldalsó ablakok vastagabb üvegből készültek.
bmw7series2019gA vadonatúj bőrkormány leglátványosabb újítása a multifunkciós gombjainak újragondolt elhelyezése, emellett vezeték nélküli okostelefon-töltő tálca került közvetlenül a pohártartók elé - alapáron. Opcióként elegáns hangulatvilágítást is választhatnak az ügyfelek, mely még harmonikusabbá varázsolja a kabint. A hátsó üléssorba épített BMW Touch Command táblagép a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziójával és frissített hardverével kínál folyamatos támogatást, mialatt az extraként elérhető szórakoztató rendszer Blu-ray lejátszóval és egy pár Full HD felbontású, 10 colos, érintésérzékeny kijelzővel gondoskodik az itt ülők szórakoztatásáról.
bmw7series2019nFeltétlen említést érdemel, hogy az új 7-es sorozatban alap a legkorszerűbb BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés, amely a volán mögé épített, 12,3” képernyő-átmérőjű digitális egység és a 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosával egy teljes mértékben digitális, nagyfelbontású navigációs- és multimédia-rendszert varázsol az utastérbe. A vezető és az első utas a központi érintőképernyőn keresztül, az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájával, a multifunkciós kormánykerék gombjaival, BMW Gesztusvezérléssel és hangvezérléssel is aktiválhatja a különböző funkciókat. A központi operációs rendszer leginnovatívabb részlete ugyanakkor a BMW Intelligens Személyi Asszisztens (BMW Intelligent Personal Assistant). Ez egy önmagát fejlesztő, digitális személyiséggé érő mesterséges intelligencia képében válaszol a vezető „Helló BMW!” („Hey BMW”) kezdetű mondataira és számos funkcióhoz kínál hozzáférést. Sőt mi több, a távolról is feltelepíthető, rendszeres vezeték nélküli szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) újabbnál újabb tudással és képességekkel vértezik fel a technológiát.
bmw7series2019aAz új 7-es sorozat motorpalettája hat-, nyolc-, illetve tizenkét hengeres benzines és dízelmotorokból áll, továbbá része egy vadonatúj fejlesztésű plug-in hibrid hajtáslánc is. A portfólió csúcsán a 6.6 liter hengerűrtartalmú V12-es benzinmotor trónol - 430 kW / 585 lóerő maximális teljesítménnyel és 850 Nm csúcsnyomatékkal (BMW M760Li xDrive). A luxuslimuzin emisszióját benzinüzemű részecskeszűrő minimalizálja. A BMW 750i xDrive és a 750Li xDrive párosban egy új fejlesztésű, 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzines erőforrás dolgozik, amelynek maximális teljesítménye 60 kW-tal / 80 lóerővel 390 kW-ra / 530 lóerőre emelkedett. Eközben a plug-in hybrid BMW 745e, 745Le és 745Le xDrive trió meghajtásáról egy típus-specifikus módosításokon átesett, soros hathengeres benzines aggregát és egy minden korábbinál fejlettebb nagyfeszültségű akkumulátor kettőse gondoskodik. Ennek eredménye a vezetési élménykapcsolóról (Driving Experience Control) aktiválható SPORT vezetési üzemmódban elszabadítható 290 kW / 394 lóerő rendszerteljesítmény, amely 100 kilométerenként 2,1 – 2,6 liter átlagos üzemanyag-fogyasztással és 15,0 – 16,3 kWh kombinált energiafogyasztással, valamint kilométerenkénti 48 – 59 gramm kombinált károsanyag-kibocsátással párosul. A modellhármas a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 50 – 58 kilométer tisztán elektromos megtételére képes.
bmw7series2019dDízelfronton három rendkívül hatékony és alacsony károsanyag-kibocsátású, soros hathengeres egység teljesít szolgálatot - egytől egyig 3.0 liter hengerűrtartalommal, s akár négy turbófeltöltővel. A BMW 750d és a 750Ld xDrive a dízelüzemű luxuslimuzinok legimpozánsabb nyomatékgörbéjét ígéri, 294 kW / 400 lóerő maximális teljesítménnyel és 760 Nm csúcsnyomatékkal. A BMW 740d xDrive és a 740Ld xDrive motorházteteje alatt a soros hathengeres szív 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítményre és 680 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. Végül a 730d, a 730Ld, a 730d xDrive és a 730Ld xDrive modellekből álló kvartettet 195 kW / 265 lóerő csúcsteljesítmény és 620 Nm forgatónyomaték mozgatja.
bmw7series2019vMindezen túl a 7-es limuzin futóművét, kerékfelfüggesztését, lengéscsillapító rendszereit, kormányművét és fékrendszerét úgy tervezték meg, hogy azok a vezetési szituáció függvényében pazar utazási komfort és a sportautós menetdinamika kivételes egyensúlyát valósítsák meg. Ennek jegyében mindegyik kivitel elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal és mindkét tengelyen automatikus szintszabályozású, légrugós kerékfelfüggesztésekkel dolgozó, adaptív futóművet kap, az opciók palettáján pedig az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás is megtalálható (kivéve a plug-in hibrid hajtáslánc esetében).

A jövőbe mutató, innovatív vezetést támogató rendszereket felmutató Driving Assistant Professional csomagnak is az az egyik célja, hogy olyannyira biztonságossá és kényelmessé tegyék a vezetést, amennyire csak lehetséges. Ennek többek között a folyamatos araszolást megkönnyítő torlódás-asszisztenssel (Traffic Jam Assistant) kiegészített kormányzó- és sávtartó segéd (Steering and Lane Control Assistant), az oldalirányú ütközést megelőző aktív rendszerrel együttműködő sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assistant with Active Side Collision Protection), a kikerülési segédlet (Evasion Aid), a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Crossing Traffic Warning), az elsőbbségadásra figyelmeztető rendszer (Priority Warning) és rossz haladási irányra figyelmeztető rendszer (Wrong-Way Warning), illetve a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go) is a része.
bmw7series2019qRöviden összefoglalva az új 7-es sorozattal a BMW tovább erősíti luxuskategóriájú zászlóshajói összetéveszthetetlen karakterét. A luxuslimuzin új nemzedékének jövőbe mutató formanyelve a magabiztos kiállás és a kifinomult elegancia harmóniája szerint öltött testet, amely az ajtók mögött részletekbe menően kidolgozott, pihentető környezetet és hosszú távú menetkomfortot garantál.

Pin It