Volkswagen I.D. concept - Az alap

Mindenki látni akarta, megérinteni vagy akár beleülni. A Volkswagen-konszern pedig nem is próbálta akadályozni ebben a párizsi közönséget, így – mivel csak egy autó volt - csak a legpofátlanabbaknak vagy a legtürelmesebbeknek sikerült ez. Mi most sokkal kényelmesebb körülmények között mutatjuk be Önöknek!

volkswagenidconcept25Teljes mértékben érthető volt a látogatók lelkesedése, hiszen a német gigagyártó úgy harangozta be az elektromos hajtású újdonságát, mint az eredeti Bogár „szellemi” utódját: „az I.D. legalább annyira forradalmi lesz, mint hét évtizeddel ezelőtt a Bogár volt, mielőtt a világ legnagyobb példányszámban eladott autójává nőtte ki magát. A koncepció rendelkezik azzal az erővel, hogy történelmet írhasson az autózásban teljesen új jármű-koncepcióval.” Majd a francia fővárosban Dr. Herbert Diess, a VW igazgatótanácsának elnöke így fogalmazott: „Az I.D. a teljesen elektromos járművek új korszakát képviseli, sőt, egy új autóipari korszakot: az elektromos, hálózatba kapcsolt és önvezető járművekét.” Nézzük egy kicsit részletesebben!
volkswagenidconcept10A „holnapután világát” elénk táró I.D. lesz az első Volkswagen, amely az újonnan kifejlesztett moduláris elektromos hajtású platformon (Modular Electric Drive Kit - MEB) alapul. Ennek lényege, hogy a villanymotor a hátsó tengelyen, a nagyfeszültségű akkumulátor pedig a jármű padlójában helyezkedik el, ez az elrendezés nagyobb rugalmasságot biztosít a formatervezők és lakberendezők számára. Az I.D. esetében a hajtásról gondoskodó elektromos motor teljesítménye 125 kW, azaz 170 lóerő, ezzel 8 másodperc alatt gyorsul fel az autó 0-ról 100 km/h-ra, s akár 160 km/h-val is képes száguldani. A sorozatgyártású változat azonban többféle erősségű villanymotorral kerülhet a kereskedésekbe, s ezzel párhuzamosan az akkumulátor kapacitása is változhat. A mostani ígéretek szerint 4-600 kilométer megtételére lesz képes az I.D. szériakiadása. A jó menetteljesítményekhez az építésmódból adódó alacsony súlypont és optimális (48:52 százalékos) tömegeloszlás s hozzájárul, ám ennél fontosabb adat, hogy a Volkswagen akkumulátora 30 perc alatt akár 80 százalékosra tankolható (gyorstöltővel).
volkswagenidconcept07A MEB mindent megváltoztat, s ennek leginkább a designerek örülhetnek, akiknek láthatóan több szabadságot biztosít az új koncepció. Első lépésként minimalizálták a hűtőrács méretét, a kerekeket pedig kitolták a karosszéria sarkaiba, amennyire csak lehetett. Természetesen nem merült ki ennyiben a munkájuk, kiemelkedő jelentőséggel bírnak például az autó szemei, azaz interaktív LED-es fényszórói, melyek a megszokott szerepükön túl „kommunikálni” is képesek a forgalom többi résztvevőjével. Például automatizált üzemmódban arra „néznek”, amerre az autó fordulni fog, sőt, az út menti gyalogosokat felismerve, rájuk néz. A kasztni különböző pontjain feltűnő fények egyébként is fontos szerepet töltenek be az I.D életében, többek között beszállásnál üdvözlik, kiszállásnál elköszönnek az utasoktól, másképp világítanak töltés esetén is, de alkalmazkodnak a sebességhez is.
volkswagenidconcept12Visszatérve az I.D. formájához, eltűntek a B-oszlopok és a külső visszapillantó tükrök is, az alacsony övvonal és a nagy ablakfelületek pedig hozzájárulnak a jó térérzethez. Mindezeken túl a fordított irányba nyíló hátsó ajtó nagyban megkönnyíti a beszállást az utasoknak. Belső terében elsőként alkalmazták a nyílt tér koncepció (Open Space Concept) elvét, melynek eredményeképp a kompakt modell egy középkategóriás kocsi utasterének helykínálatát nyújtja. Bizony, 4100 milliméteres hosszúságával rövidebb, mint egy Golf, ám a 2750 milliméteres tengelytávja inkább a Passatéhoz közelít. Emellett 1800 milliméter széles és 1530 milliméter magas az elektromos Volkswagen.
volkswagenidconcept19A hagyományos (slussz)kulcsot szintén nyugdíjazták a tervezők, helyette egy okostelefon használható digitális kulcsként (Digital Key) az autó nyitásához és indításához. A közeljövőben ugyanis minden VW-t vezető személy kap egy saját Volkswagen személyazonosítót (ID), mely minden olyan adatot eltárol, mint az ülés és a légkondicionáló egyéni beállításait, vagy a kedvenc rádióállomások listáját, netán a navigációs rendszer konfigurációját.
volkswagenidconcept17A lakberendezőket amúgy a német matematikus és csillagász, August Ferdinand Möbius munkája, a Möbius-szalag ihlette meg, az egyszerű, szelíd formák a modern berendezéssel újszerű, intuitív környezetet eredményezett. Az utasokat négy különálló, finom szaténnal burkolt, lebegő ülés várja, ötletes kialakításuknak köszönhetően a kabin variálhatósága kiváló. Így a csomagtartó kapacitása elérheti a 960 litert is, s a padlószintre süllyeszthető hátsó üléseknek köszönhetően nagyobb tárgyak is könnyen szállíthatók az I.D.-vel. Feltétlen említést érdemel még az új generációs aktív információs kijelző (Active Info Display), az e-Mirror fantázianevet viselő, belső visszapillantó tükör, valamint a kibővített valóságú szélvédőre vetített kijelző (AR-Head-up kijelző).
volkswagenidconcept20A kormánykerék „multifunkciós”, de nem egészen úgy, ahogy megszoktuk. A közepén lévő, világító embléma megnyomásakor ugyanis a volán visszahúzódik, és egybeolvad a műszerfallal, az I.D. pedig átvált önvezető üzemmódra. Egyébként viszont róla vezérelhetők a legfőbb vezetési és kényelmi funkciók is.
Mindezeken felül az I.D. 2025-be is elrepít minket: első Volkswagenként, mely az I.D. Pilot üzemmódban teljesen önvezetően közlekedhet. Ahogy fentebb már írtam, csak meg kell érinteni a kormánykerék VW logóját, s kezdődik az „időutazás”. Ehhez négy, tetőn elhelyezett lézerszenzor, radaros érzékelők és egy 360 fokos kamerarendszer is hozzájárul, miközben az I.D. folyamatosan gyűjti a forgalmi adatokat a Volkswagen autóipari felhőjéből.
Think New! (Gondolkodj újszerűen!) A Volkswagen e vezérelv mentén tervezte meg a jövőbe mutató elektromos járművét, melynek sorozatgyártását már 2020-ban megkezdik, útjára indítva ezzel az innovatív elektromos járművek új generációját.

 

A Volkswagen-híreinket a Csermely és Társa Kft. támogatja:

csermelyjanuarjetta

Pin It